Neler Yeni

Yardım Oc yaparken işlemciyi bozmuş olabilir miyim? Acil yardım.

CharonIV

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Ferdi KİRAZ
MSI MPG B550 Gaming Plus anakart RX6700 ekran kartı ve R5 5600 işlemcim var. Az önce YouTube'dan izleyerek BIOS üzerinden OC yapmaya çalıştım. BIOS'tan kaydetip çıktıktan sonra PC yeniden başladı ve bir uyarı karşıma geldi okumaya fırsat kalmadan ekran gitti. Şu an PC'ye ekran hiç gelmiyor BIOS ekranida gelmiyor. Fare ve klavye ışıkları yanmiyor sanırım elektrik gitmiyor. PC'ye açma tuşuna bastığımda anakarttaki CPU ışığı yanıp sönüyor ama ekran hiç gelmiyor. Yardımcı olur musunuz?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
MSI MPG B550 Gaming Plus anakart RX6700 ekran kartı ve R5 5600 işlemcim var. Az önce YouTube'dan izleyerek BIOS üzerinden OC yapmaya çalıştım. BIOS'tan kaydetip çıktıktan sonra PC yeniden başladı ve bir uyarı karşıma geldi okumaya fırsat kalmadan ekran gitti. Şu an PC'ye ekran hiç gelmiyor BIOS ekranida gelmiyor. Fare ve klavye ışıkları yanmiyor sanırım elektrik gitmiyor. PC'ye açma tuşuna bastığımda anakarttaki CPU ışığı yanıp sönüyor ama ekran hiç gelmiyor. Yardımcı olur musunuz?
CMOS resetle düzelmesi lazım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
O nasıl yapılıyor gocam?
Bu rehberden faydalanabilirsiniz.

CharonIV

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Ferdi KİRAZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu rehberden faydalanabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam işe yaradı. Son bisey sormak istiyorum. Bu işlemciyi kendi ayarlarında olan turbo moda nasıl ayarlayabilirim? Çünkü şuan 3500 mhzde calisiyor. Aslında bunu yapmak için yola çıkmıştım saçma sapan seyler demedim.

Celilkug

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Celil
Çok teşekkür ederim hocam işe yaradı. Son bisey sormak istiyorum. Bu işlemciyi kendi ayarlarında olan turbo moda nasıl ayarlayabilirim? Çünkü şuan 3500 mhzde calisiyor. Aslında bunu yapmak için yola çıkmıştım saçma sapan seyler demedim.
hocam sanırım amd nin kendi programından yapılıyordu bendede aynı işlemci var bi kontrol et istersen amd ryzen master

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Bir ayar yapmadan turbolaması lazım aslında. Fabrika BIOS ayarları ile.

Şunu da söyleyeyim ilerisi için, overclock yaparken işlemciyi vs bozmak zordur o yüzden overclock ile bir şey yanlış gittiği zaman CMOS temizleme denenebilir.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,895
İsim
Hacı
Core performance boost aç.

CharonIV

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Ferdi KİRAZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir ayar yapmadan turbolaması lazım aslında. Fabrika BIOS ayarları ile.

Şunu da söyleyeyim ilerisi için, overclock yaparken işlemciyi vs bozmak zordur o yüzden overclock ile bir şey yanlış gittiği zaman CMOS temizleme denenebilir.
Cmos ne bilmiyorum hocam. internette pili çıkarıp tak diyordu onu denedim işe yaradi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Core performance boost aç.
Nasıl açılıyor hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Burak Bayrı
Cmos ne bilmiyorum hocam. internette pili çıkarıp tak diyordu onu denedim işe yaradi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl açılıyor hocam?
BIOS ekranında Overclock ekranında Advanced CPU Configuration ekranına gelip AMD CBS kısmından açacaksınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,050,126
Üyeler
166,697
Son üye
HappyReis20