Neler Yeni

OCCT - GPU Testinde hata buluyor!

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Alıntıyı görüntüle
Karta bilinçli olarak bu forumdan bir arkadaş ile UV ve azıcık OC yapmıştık önceden.
Şimdi ise OCCT ile test edeyim derken böyle bir hatayla karşılaştım sürekli bir hata tespit etmeye başladı.

Eski ayarlarına geri çekip test ettiğimde ise herhangi bir hata bulamadı. Sizce önemsemeli miyim bu durumu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu testi niye yaptığıma gelecek olursak bundan öncesinde windows açıldıktan sonra başlata bir şey yazarken aniden ekran gitti ve bozuk bir şekilde geri gelmişti. Yani iconlar gözükmüyordu, altta ki windows çubuğunda hiç bir şey gözükmüyordu düm düz renkti sadece. Ama win tuşuna bastığımda çıkan sekmeyi görebiliyordum. alt + ctrl + del yapabiliyordum. Sonra yeniden başlatınca düzelmişti.

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
OCCT yi sadece işlemci testi için kullanın ki ondada saçma buglar var ayar yapıp test etmek gerekiyor, Superposition benchmark veya 3DMark ile test et, testleri geçerse sorun yok devam.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OCCT yi sadece işlemci testi için kullanın ki ondada saçma buglar var ayar yapıp test etmek gerekiyor, Superposition benchmark veya 3DMark ile test et, testleri geçerse sorun yok devam.
Heaven benchmark ve başka bir benchmark uygulaması ile test ediyordum onlardan sorunsuz geçmişti. 3D Mark'ı nereden indirebilirim.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Heaven benchmark ve başka bir benchmark uygulaması ile test ediyordum onlardan sorunsuz geçmişti. 3D Mark'ı nereden indirebilirim.

Steamden demosunu indirebilirsin sağ tarafta biraz aşağıda demo indir buttonu olur steam 3DMark sayfasında.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fire Strike test o onda score daha yüksek sorunlu bir şey yok.
Hocam fortnite da oyun esnasında random crashler alıyorum gpu ile ilgili. Ve oyun esnasında yukarıda bahsettiğim gibi enteresan olaylar oluyor DX12 de. DX11 de ise FPS yükselse de aşırı drop giriyor. Ve DX12 de oynarken bir şey fark ettim. Oyun esnasında ekranın yarısı yatay olarak mavimsi bir hal alıyor sürekli göz kırpıyor o şekilde nadiren. Driver kaynaklı mıdır sizce? Başka oyunlarda bu tarz sorunlara rastlamadım çünkü.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hocam fortnite da oyun esnasında random crashler alıyorum gpu ile ilgili. Ve oyun esnasında yukarıda bahsettiğim gibi enteresan olaylar oluyor DX12 de. DX11 de ise FPS yükselse de aşırı drop giriyor. Ve DX12 de oynarken bir şey fark ettim. Oyun esnasında ekranın yarısı yatay olarak mavimsi bir hal alıyor sürekli göz kırpıyor o şekilde nadiren. Driver kaynaklı mıdır sizce? Başka oyunlarda bu tarz sorunlara rastlamadım çünkü.

Fortnite kaynaklı bile olabilir oyun çok sorunlu.

Top Bottom