Hayır, işlemci ağırlıklı olarak tüm sistemi kontrol ediyor diye biliyorum.sadece işlemci mi ?
yani ekran kartımda bi problem varsa onu da bulabilir dimi yanlış anlamadıysamHayır, işlemci ağırlıklı olarak tüm sistemi kontrol ediyor diye biliyorum.
Yanlış biliyor olabilirim öyle ise kusuruma bakmayın.
OCCT: OverClock Checking Tool
Hızaşırtma denetim aracı.
Bunun için daha çok FurMark testini yapmak daha iyi olabilir.yani ekran kartımda bi problem varsa onu da bulabilir dimi yanlış anlamadıysam
izlediğim bi videoda ekran kartı işlemci vs hataları bulduğunu söylüyordu da emin olmak için foruma danışmak istedimBunun için daha çok FurMark testini yapmak daha iyi olabilir.
Ekran kartınızın tam olarak nesini kontrol etmek istiyorsunuz?
OCCT ekran kartı RAM'lerini kullanıyor diye hatırlıyorum fakat işlemci odaklı olduğu için net sonuç vermez bence.
Hepsini yüke sokup anlık takılmalar sonucunda hata buluyor.izlediğim bi videoda ekran kartı işlemci vs hataları bulduğunu söylüyordu da emin olmak için foruma danışmak istedim
Bu test iymidir rtx3080 in gigabaytinHepsini yüke sokup anlık takılmalar sonucunda hata buluyor.
İzlediğiniz videoda söylenilen doğru fakat tam detaylı değil bence.
Otomatik olarak hata tespitini mükemmel derecede yapamıyor ve stabilite sorunlarını gözden kaçırabiliyor.
En doğru programlar kendimce şunlardır
CPU - Prime95
GPU - FurMark
RAM - Memtest86
HDD - CrystalDiskBenchmark
PSU(Güç) - Furmark + Prime95
Bu programlar ile stres testi yaparken frekanslardaki hareketliliğe ve sıcaklık değerlerine bakılarak yapılmasını tavsiye ediyorum.