Yardım OC'li mi OC'siz mi?

Reaksiyon skoru
107
Ekte attığım fotodaki anakarta bakın. 3866 mhz diye söylüyor. Ama yanında OC yazıyor bu OC ile 3866 mı?
Hiçbirşey yapmadan 3600 ram e uyum sağlar mı?

Attığın fotoğraf gelmemiş. OC dediği XMP'dir dostum, 3600 MHz RAM aldığında tek yapman gereken BIOS'tan XMP açmak.

bu hocam

Ekler

• Pc1.PNG
    Pc1.PNG
    46.2 KB · Hit: 39
Dostum anakartın sitesinde de yazıyor. XMP açınca 3866 MHz'e kadar çıkabiliyormuş. Eline geçtiği zaman BIOS'da A-XMP ayarını açıyorsun bu kadar.
Alıntıyı görüntüle
hocam ben çok hakim değilim bu tür konulara bana bir anlatırmısın? sistemi teknobiyotik ten test hizmetli alacağım kontrol edlicek yani ama onlar yapar mı bilmiyorum bana pc geldiğinde hz kaç onu nerden bakabilirim ve nerden ayarlayabilirim?

hocam ben çok hakim değilim bu tür konulara bana bir anlatırmısın? sistemi teknobiyotik ten test hizmetli alacağım kontrol edlicek yani ama onlar yapar mı bilmiyorum bana PC geldiğinde hz kaç onu nerden bakabilirim ve nerden ayarlayabilirim?
Onlar yapmazlar büyük bir ihtimalle ama emin değilim. BIOS'a girdiğinde şu anki bellek frekansın yazar zaten, eğer 3600 MHz'den aşağı ise tek yapman gereken A-XMP ayarını açmak, bu kadar. Sonra da kontrol etmek için Windows'ta CMD'ye "wmic memorychip get speed" yazabilirsin, orada da yazar şu anki frekansın.

Geri