Neler Yeni

Oda Ses Yalıtımı Nasıl Olmalı _?

Zeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
zeus k
Arkadaşlar öncelikle başımdan geçen olayı sizlere aktarmak istiyorum bugüne kadar hiçbir zaman sesten şikayet almadım yakın zamanda üst dairemizi alıp taşındılar bende geceleri geç saatlere kadar oyun oynuyorum fps oyunları oynadığımın için konuşmam gerekiyor ama kulaklık takılı olduğu için ses düzeyimi ayarlamakta zorlanıyorum ve gece geç saatlerde yüksek sesler çıkarıyorum üsttekilerde rahatsız oluyormuş bunun için biraz araştırma yaptım ve ses yalıtım malzemeleri varmış bunu sadece odanın tavanına uygulasam işe yarar mı piyasada bir çok ses yalıtım malzemesi var hangisini kullanmalıyım gerçekten konudan anlayan tecrübeli insanlar söyleyebilir mi ? yazım hataları için kusura bakmayın

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Up up up
bana da lazım

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Merhaba, uzunca bir süre ses yalıtımıyla ilgili araştırmalar yaptım. Öncelikle yapabileceğin en ucuz şey odadaki yankıyı azaltmak, sesin yutulmasını sağlamak. Bunun için internetten alacağın kaliteli (örn. işbir) akustik süngerler özellikle oyun oynarken baktığın duvara uygularsan oda içerisinde sesinin dağılmasını bir nebze azaltmış olursun.
Ancak bu işlem sesinin üst kata veya odandan dışarıya gitmesine engel olmayacak. Eğer üst kata "gerçekten" çok fazla ses gidiyorsa bunun için ses yalıtımıyla ilgili profesyonel destek alman gerekebilir. Yani odanı duvarlardan biraz küçültmene neden olacak bir ses yalıtımına ihtiyacın olabilir.

Eğer ucuz yöntemler arıyorsan akustik düzenleyici süngerleri baktığın duvara uygulamak, odanın başka noktalarına raflar takıp içlerini doldurmak, bondex süngerler satın alıp koşelerini ve üzerlerini poster/görsellerle kaplayıp duvarlara ve tavana asmak, halının altına izolasyon keçesi koymak senin için bir nebze çözüm olabilir.

Ama dediğim gibi gerçekten sesin çok fazla gidiyorsa ve sıfırdan bir işlem yapılması gerekiyorsa profesyonel yardım alman lazım. En azından tavan için.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Merhaba, uzunca bir süre ses yalıtımıyla ilgili araştırmalar yaptım. Öncelikle yapabileceğin en ucuz şey odadaki yankıyı azaltmak, sesin yutulmasını sağlamak. Bunun için internetten alacağın kaliteli (örn. işbir) akustik süngerler özellikle oyun oynarken baktığın duvara uygularsan oda içerisinde sesinin dağılmasını bir nebze azaltmış olursun.
Ancak bu işlem sesinin üst kata veya odandan dışarıya gitmesine engel olmayacak. Eğer üst kata "gerçekten" çok fazla ses gidiyorsa bunun için ses yalıtımıyla ilgili profesyonel destek alman gerekebilir. Yani odanı duvarlardan biraz küçültmene neden olacak bir ses yalıtımına ihtiyacın olabilir.

Eğer ucuz yöntemler arıyorsan akustik düzenleyici süngerleri baktığın duvara uygulamak, odanın başka noktalarına raflar takıp içlerini doldurmak, bondex süngerler satın alıp koşelerini ve üzerlerini poster/görsellerle kaplayıp duvarlara ve tavana asmak, halının altına izolasyon keçesi koymak senin için bir nebze çözüm olabilir.

Ama dediğim gibi gerçekten sesin çok fazla gidiyorsa ve sıfırdan bir işlem yapılması gerekiyorsa profesyonel yardım alman lazım. En azından tavan için.
Ya da düzgün bir mikrofon alabilir.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,368
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yalıtım süngeri alacaksın üstüne de akustik köpük alacaksın. Akustik süngerler sesı yalıtmaz yankıyı önler, sesi düzenler gibi asıl olay bariyer süngerde. Aşağıya resmini bırakıyorum. Bu arada bu yalıtım işlemini yaparsan odan daha sıcak olacak.
SES-YALITIMI-BONDEX-BARIYERLI-PRO-BONDEX-63MM-50x100-180-DNS-resim-106.jpg

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
senin biraz daha paragraf sorusu çözmen lazım anlaşılan :D
Düzgün mikrofon alırsa fısıldasa bile mikrofondan ses düzeyini arttırır bağırmasına gerek kalmaz.Ya da kulaklığın sağ veya sol pedini hafif aralık bırakırsa hem kendi sesini hem oyun sesini duyar.Eğer sadece oyunu duyması gereken kadar profesyonel ise yalıtıma harcayacak parası vardır.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Düzgün mikrofon alırsa fısıldasa bile mikrofondan ses düzeyini arttırır bağırmasına gerek kalmaz.Ya da kulaklığın sağ veya sol pedini hafif aralık bırakırsa hem kendi sesini hem oyun sesini duyar.Eğer sadece oyunu duyması gereken kadar profesyonel ise yalıtıma harcayacak parası vardır.
Konuda komşusuna giden sesten bahsetmiş. Deri pedli ve yalıtımı nispeten iyi bir kulaklık kullanıyorsa konuşurken sesini ayarlayamaması gayet normal ve zor alışılan bir şey özellikle Discord'da başkaları konuşuyorsa. Sırf bu durum yaşanmasın diye AirPods benzeri kulakiçi kulaklıklarda telefonla konuştuğun zaman transparan mod otomatik açılıyor mesela.

Benim odamın yalıtımı iyi olmadığı için geceleri ranked girmiyorum. Girersem de dediğin gibi sağ kulağı hafif açık bırakıyorum alışkanlık olarak.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Konuda komşusuna giden sesten bahsetmiş. Deri pedli ve yalıtımı nispeten iyi bir kulaklık kullanıyorsa konuşurken sesini ayarlayamaması gayet normal ve zor alışılan bir şey özellikle Discord'da başkaları konuşuyorsa. Sırf bu durum yaşanmasın diye AirPods benzeri kulakiçi kulaklıklarda telefonla konuştuğun zaman transparan mod otomatik açılıyor mesela.

Benim odamın yalıtımı iyi olmadığı için geceleri ranked girmiyorum. Girersem de dediğin gibi sağ kulağı hafif açık bırakıyorum alışkanlık olarak.
Biraz kitap okuyun bence ? Kulaklığı hafif aralık bırakırsa kendi sesini rahatlıkla duyar.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Biraz kitap okuyun bence ? Kulaklığı hafif aralık bırakırsa kendi sesini rahatlıkla duyar.
Kitap okumakla konunun bağlantısını çözemedim :D
Müteahhitler kat aralarında yalıtımdan çok kısabiliyor. Ben alt komşumun anneannesine bağırışını duymak zorunda değilsem sesini ayarlayamayan bir oyuncuyu gece 3'te çekmek zorunda değilim. Üst komşu haklı olarak şikayette bulunmuş arkadaş da odasına yalıtım yaptırmaktan bahsediyor.
Tek bir bakış açısıyla düşünüyorsun. Ayrıca profil fotoğrafın güzelmiş.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Müteahhitler kat aralarında yalıtımdan çok kısabiliyor. Ben alt komşumun anneannesine bağırışını duymak zorunda değilsem sesini ayarlayamayan bir oyuncuyu gece 3'te çekmek zorunda değilim. Üst komşu haklı olarak şikayette bulunmuş arkadaş da odasına yalıtım yaptırmaktan bahsediyor.
Arkadaş için en mantıklı masrafsız olabilecek çözümü bulmaya çalışıyorum,mevcut yalıtıma veya yaptırması gereken yalıtımdan bahsetmiyorum.Komşunun rahatsız olduğu konu ses gelmesi ve arkadaşında sesini yükseltme sebebi kendi sesini duyamamasından,eğer hafif aralık bıraksa kendi sesini duyabileceğini bu şekilde komşuyada rahatsızlık vermeyeceğini anlatmaya çalışıyorum.

Kendi sesini duyamama sorununu bende yaşıyorum bu yüzden kendimde yapıyorum bunu,ortalama bir kulaklığı varsada aralık olsa bile oyun seslerini duyar.

Ha oyun sesini duyamıyorsada şöyle bir çözüm var oyunun sesini arttırmak :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak kitap okumakla bağlantısı okuduğunu anlamak üzerine.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

KlausM