Faydalı olur.Geceleri fazla oyun oynadığım ve takımdakilerle iletişim halinde olduğum için odadan dışarı çıkan sesi bir şekilde azaltmam gerekiyor.
Önerilerinizi bekliyorum duvara asılan sünger gibi şeylerden faydalı olur mu?
Bütçe yoksa yumurta kabı ile bütün duvarları kaplayabilirsiniz.Geceleri fazla oyun oynadığım ve takımdakilerle iletişim halinde olduğum için odadan dışarı çıkan sesi bir şekilde azaltmam gerekiyor.
Önerilerinizi bekliyorum duvara asılan sünger gibi şeylerden faydalı olur mu?
pek bilmiyorumbildiğin sağlam varsa link atabilirmisin
yumurta kabı mı ciddimisin dur ben dolaba yumurtaları yerleştirip kutusunu alıp koyam arkayaBütçe yoksa yumurta kabı ile bütün duvarları kaplayabilirsiniz.
Onun dışında yer yalıtımı için halı flex olabilir komple.
Duvarlara asılan sünger gibi şeyler dediğiniz de oldukça fazla iş görür.
Evet ciddiyim ve oldukça da işe yarar bir malzeme.yumurta kabı mı ciddimisin dur ben dolaba yumurtaları yerleştirip kutusunu alıp koyam arkaya
Usta adam tadilata girmeyecek.Ortak Duvar Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır ?
Genel olarak yapılan uygulama modelini anlatacak olursak ; mevcut duvarın yüzeyine süngerpan yapıştırılır. Gürültü oranı yüksek olan ortamlar için süngerpan ile birlikte ağır ses bariyeri kullanılmaktadır. Bu işlemde süngerpan ortak duvarın yüzeyine kaplanır. Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür. İki taraflı yalıtım uygulaması yapıldığında %90’a varan ses izolasyonu sağlanabilmektedir.
Kaynak: https://www.aksaakustik.com/ortak-komsu-duvar-ses-yalitimi-nasil-yapilir/
Usta adam tadilata girmeyecek.
Takım arkadaşlarıyla olan sesini azaltmak niyetinde.
Bunun için binlerce lira harcayacağını sanmıyorum.