halka arza girebilirsin en son halka arza attığım 210 TL şuanda 860 TL oldu kar yüzdesi %309 yani 4 kattan fazla. bunun dışında batmayacak bir şirketten hisse alıp unutabilirsin. THY Ford Otosan veya Koç Holding gibi hisseleri örnek verebilirm. ytd. alıp unutma genelde dolar veya alabileceğin başka bir currency'den daha fazla para kazandırıyor. bu yüzden ben bistte güvendiğin bir kağıttan birkaç tane alabilirsin diye düşünüyorum
Borsaya giriyorsanız alın unutun lafını çok duyarız ancak aldığımız uzun vade hisselerin en azından haftada bir teknik ve temel analizini yapmalıyız.
Yukarıda dolar/euro ve altın yatırımı yap diyen arkadaş olmuş ona şu soruyu sormak istiyorum kısa vadede bu dediklerinizinden ne kadar kazanmayı planlıyorsunuz
Arkadaşlar öğrenciyim bazen 500 TL elime para geçiyor bu parayı nasıl degerlendirebilirim mesala halka arz diyorlar küçük yatırım için ama nasıl işliyor para kaybetme riski varmı halka arz da olmasına gerek yok legal herhangi küçük daha az riskle ne yapabilirim para çar cur olmasın en azından
Halka arzlara katılmanı tavsiye ederim borsanın açılışında halka arz olan şirketin tavandaki lotlarını izle ve el değiştirme oranlarını sürekli kontrol et benim için halka arzda el değiştirme oranı yüzde 30 dan fazla olan hissenin satılma vakti gelmiştir.
Bir şey sormak istiyorum bu Ford otosan gibi şirketlerin hisselerini nerden veya nasıl alabilirim?
Çoğu bankanın hisse al ve sat bölümü bulunuyor.
edit
Yatırım yapacağın para kesinlikle boştaki paran olmalı kredi çekip hisse al sat yapan tipler var kafalarınca yatırım yapıp para kazandıklarını sanıyorlar ama yaptıkları kumardan başka bir sey değil.