Neler Yeni

Okul Öğrencinin telefonuna el koyabilir mi?

pc ustasi1

80+ Bronze
Katılım
22 Haziran 2021
Mesajlar
1,815
Dahası  
Reaksiyon skoru
955
Konum
Maraşlıyık gardaş
İsim
pcustasi1
Merhabalar 10.sınıfım ve telefonumu sabah teslim etmedim nedenim ise önceden müdür yardımcısı öğrencilerin telefonunu toplayıp gün sonu geri vermemişti.
bende bu yüzden vermek istemedim ve bugün telefonumu okul benden aldı ve alan kişide , geri almaya gelme dedi.
Velim gidip alabilirmi yoksa telefonum müdür yardımcısının şefkatine mi kalıyor?
Bizim okul kendini bişi sanıyo alıyolar 400 lira vermeden geri vermiyolar.Ama cimere verdim.
 

Matt Murdock

80+ Gold
Katılım
1 Ocak 2022
Mesajlar
5,190
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,714
İsim
Oğuz
Katılmıyorum. İnsanlar kurallara uymasın uygulama yapıldıgında ise ağlasın. O zaman bende gidip bir restorana kendi yemeğimi götürüp masada yiyeyim ve beni kovduklarında aglayayım. Ögretmenin hic gelme gibi bi tavır takınması evet yanlıs ama telefonu alma hakkı bulundugu gercegini degistirmiyor. Aslında alma hakkı evet yok ama ögrenciye seçim sunması lazım Disiplin cezası mı almak istersin yoksa uyarı niteliginde gün sonuna kadar telefonun alınmasını mı.
Bro burada alıp almaması değil. Okul çıkışı vermemesi gibi bir kural veya kanun yok. Bu şey gibi öğretmenin seni sokakta görüp telefonu alması gibi farksız bir şey. Evet telefona bakıyorsa alırsın ve çıkışta verirsin buna zaten itiraz yok. Bizim okulda sadece tenefüste bakmak şartıyla serbest bırakılırdı ve gayet de herkes memnundu bu durumda. Derste bakan az kişi vardı ve bakanınkini de alırdılar. Bakan da itiraz etmezdi niye alıyorsun diye. Olması gereken budur. Çıkışta vermiyorum diye bir şey yok.
 
Katılım
4 Şubat 2023
Mesajlar
1,115
Dahası  
Reaksiyon skoru
676
Yaş
15
Konum
Samsun / İlkadım
İsim
Muhammed Hamza Bayık
İlgilendiği Kategoriler
Teknolojik gelişmeler, Bilgisayar bileşenleri, Yazılım
Konuya cevap yazacaktım. 8 ARALIK'TA açılmış konu XD lsdnflnjasfjkasf
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama genel bir yorum; Okul idarelerinin bu telefonlara geçici olarak el koyması olayını çok doğru buluyorum. Zaten Resmi olarak da telefon bulundurmak yasaklandı. Dersi bozan tiplerden, bir anda telefonun çalmasından ders yapamaz olmuştuk. Lakin okul idaresi veli olsa dahi vermiyorsa sıkıntı var demektir. Telefon bulundurduğu için tutanak tutabilir. Bu gayet normal hatta verilebilecek en büyük ceza (Memuriyet yanıyor disiplin yerse). Bende 10. sınıf öğrencisiyim, vesselam...
 

cancik1

80+
Katılım
28 Mart 2024
Mesajlar
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Can
Selam! Farkettim ki konu biraz eski ama size yinede akıl danışmak istiyorum. Bugün okulda 10 dk derse geç kalmıştım telefonu bırakamadım. 1. tenefüs bırakcaktım acıktığım için bırakamadım. (yemek yedim tenefüs boyu) 2. tenefüs falan da aklıma gelmedi arkadaşlarımla sohbet ediyoduk unuttum. Öğlen tenefüsü çantamda kitap ararken çantada gördüm bıraksam mı diye düşündüm. Sonra bırakmıyım müdür yardımcısının odaya girersem çok kızar el koyabilir falan diye düşündüm. En iyi arkadaşlarım diye gördüğüm 2 arkadaşım yanımdaydı onlara da sordum. İstersen dediler. Kızabilir dediler. Bende bırakmadım. Sonra bunlar gitmiş müdür yardımcısına söylemişler. Bizim hoca da tam bahçeye çıkarmıştı konular bitti diye (sınıf boştu yani). O sırada müdür yardımcısı girdi bağırarak telefonu ver dedi. Bende hocam bırakcaktım unuttum falan diye yalvara yalvara peşinden gittim koridorda. Ayrıca sınıf kapısının orda da kapıyı kapatmaya çalıştı ben ayağımı koydum yalvardım falan 2 kere dövcek gibi elini kaldırdı falan... Ben sonra odasında anlattım,yemin ettim vesaire yukardakileri inanmıyorum falan dedi. Ben onla konuşurken de çık dışarı işim var falan dedi bende çıkcam ama lütfen disipline göndermeyin dedim üstüme falan yürüdü ben kaçmasam vurcaktı. En son ellerim titreye titreye başım döne döne çıktım odasından yine fikrini değişmedi. Ş*refsiz nolcak... Hem disipline gidiceksin hemde telefonunu cuma günü alırsın dedi. Yani yukarıdaki mesajlara baktım herkes bu ikisini seçenek olarak sunmalı diyor. Anlamadım yani. Bu 2 sini de tek seferde yapcam diyor. Birini seçtirmesi gerekmiyor mu?
 

DonanımFikir

Beta Berk Bayındır 'ı Rahmetle Anıyoruz
Moderatör
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
23,678
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,585
Konum
RX ve Asus Kulüpleri
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Telefonu gasp eder gibi alma hakları yok, neticede senin malın olan bir şey.
En kötü ihtimalle bu durumdan ötürü disiplin vb. olabilir. Ayrıca okulundaki yetkililerin de vicdanına kalmış ceza boyutu.
Bunu hem konudaki insanlar hem de konu sahibi için diyeyim.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
906,949
Mesajlar
8,304,079
Üyeler
140,733
Son üye
Enes6363
Top Bottom