Hocam baktım dediğiniz gibi mebin sitesinde de yayınlanan bi kanun bu nası bu kadar sıkı olmaya çalışıyo o zaman idareler ona anlam veremedim bu kanuna rağmen
Tek kelime EGO.
Kendi sözlerini geçirmekten, bizleri ise eziklemekten zevk alıyorlar. Sevgilim de okulu bu tarz faaliyetler gerçekleştiriyor, önümüzdeki sene gidip müdürle konuşacağım. Doğru yapmadığı, kanunlara aykırı çok şey var.
Kardeşim bu tarz şeyler ile kendini sıkmaya her gün müdür görürse bişe dermi korkusundan çekineceğine kurallardaki neyse giy işte hem kendini sıkma hem başkasını
Tek kelime EGO.
Kendi sözlerini geçirmekten, bizleri ise eziklemekten zevk alıyorlar. Sevgilim de okulu bu tarz faaliyetler gerçekleştiriyor, önümüzdeki sene gidip müdürle konuşacağım. Doğru yapmadığı, kanunlara aykırı çok şey var.
Kardeşim bu tarz şeyler ile kendini sıkmaya her gün müdür görürse bişe dermi korkusundan çekineceğine kurallardaki neyse giy işte hem kendini sıkma hem başkasını
İyi ki benim okulum düzgün , öğrencilerin morali düşmesin diye çoğu şeye karışılamıyor, ne de olsa burası mapushane değil eğitim yeri.
Bir de öğle arası dışarı çıkma yasağı ile ilgili kesin bir belgeye erişemedim internette, sevgilimin okulunda öğle arası çıkmak yasakken ikizinin gittiği okulda çıkmak yasak değil(farklı okuldalar). Burada da müdürün açıkçası kantinciden para ya da komisyon aldığını düşünüyorum çünkü bir okul bu kuralı uygularken diğeri niye uygulamasın, öyle bir kanuna da denk gelemedim.
11. Sınıfım yaklaşık 1 haftadır okul müdür yardımcısı herkese pantolon giyeceksiniz giymezseniz okula almam eve gönderirim diye tutturdu ve siyah eşofman giymeyi yasakladı bugün siyah eşofman giydim diye kapıda bekletti ve bir daha olduğunda ne yapıcağımı biliyorum diyerek bizi (10-15kişiyidik) tehdit etti . Anayasada korunan temel haklarımdan biri olan eğitim görme hakkımı benden almakla tehdit ettiği içjn cimere şikayet edebilirmiyim sırf pantolon giymedim diye beni okula almama hakkı varmı okulun lavabolarında peçete bile yokken bu herifin kişisel giyim fantezilerine uymak istemiyorum
Okul kıyafeti zorunluluğu MEB tarafından okulların kararına bırakılmıştır yani müdür ne diyorsa onu giymeniz lazım şikayet etmen bir şey değiştirmeyecektir ve ben lisede okurken 30+ kişi disipline gitmişti kıyafet kuralına uymadığı için ve çoğu atılmıştı. Bu sicilinize işleniyor askere veya kamu kuruluşlarına bilan giderken sicilinizde gözüküyor. Bu lisede kıyafet kuralına uymamış burdamı uyacak derler ve almazlar
Okul kıyafeti zorunluluğu MEB tarafından okulların kararına bırakılmıştır yani müdür ne diyorsa onu giymeniz lazım şikayet etmen bir şey değiştirmeyecektir ve ben lisede okurken 30+ kişi disipline gitmişti kıyafet kuralına uymadığı için ve çoğu atılmıştı
Okul müdürü tarafından değil aile birliği tarafından tüm veliler ile gerceklestirilecek oylama da %50 üstü okul kıyafeti giyilmesi zorunluluğu seçilmesi sonrası böyle bir şey söz konusu olabilir.
Okul muhabbeti oldum olsaıca bir saçmalıktık lise hayatım boyunca tamamı ile istediğim gibi giyinip okulun zorla dayattığı bordo forma siyah pantolon ikilisine pek aldırış etmeyip. Siyah gömlek daha kaliteli bir pantolon ve ayakkabı ile gidiyordum. Okuldaki öğretmenler veya müdür yardımcıları bu duruşuma kuralbozan ve anarşist gözle bakarken ben kendime yakışanı giyiyordum. (Bu demek olmuyor ki ***** saçma yırtık pantolon giyim yok işte boş şeyler küpe kolye takayım değildir.) Okulların elbette bir kuralı var fakat kıyafet kuralı tamamı ile okula kalmış bir şeydir ve hiç bir okul tarafından verilen karar zorunlu kılınmamakta bunu bil. Okuduğum dönemde okulun kapıları 8:25 de açılır 8:30 da ders başlar servis ile gelen öğrenciler gerek kış soğunda olsun gerek yağmur altında olsun 1.30 saat erken geldikleri için defalarca kez hasta olduklarını gördüğüm için cimere olay ile ilgili şikayette bulunmuştum. Abartısız şekilde aynı gün 3 müfettiş yollandı ve durum denetime tabi oldu. Müfettişlere özellikle onları benim talep ettiğimi müdüre iletmemi söylediğimde 3. dersin ortasında apar topar beni odasına çağırıp tehditler savurmaya, küfürler etmeye, aşşağlamaya ve beni terorist ilan etmesi ile geçen yarım saatin ardından hiç bir dediğine cevap vermeyip okul geneli hakkında uzun bir sikayet yazısı yazıp müfettişlere teslim ettim.
Evet bu süreçte çok fazla üzerime baskı yapıldı onlarca disiplin cezaları ile karşı karşıya kaldım fakat sonucunda ise giydiğim kıyafetin her hangi bir sorun teşkil etmediğine. Devlete bağlı bir kurumun kapılarının bu kadar geç açılmasına ve öğrencileri soğukta bıraktıkları gerekçesiyle ve ek olarak da kılık kıyafete bu kadar düşkün olan müdürün öğretmenlerine beyaz önlüğü giymeyi zorunlu kılmamasından dolayı işinden uzaklaştırma aldı ve araştırmaya alınmıştı. Sonucunda ise okul kıyafetleri yönetmeliğinde forma harici siyah tshirt veya uzun kollu kıyafetler ek opsyonel oldu.
Okul giriş saatler 6:45 e alındı.
Öğretmenler beyaz önlük giyme zorunluluğu getirildi.
Kısaca diyeceğim hakkını aramadığın her vakit ezilirsin dostum. Git okulun kural kitabini iste ve iyice oku kesinlikle onları vuracağın bir açık bırakmışlardır. Ek olarak sizi tehdit etmesi büyük bir yaptırım uygulatır ve müdürün doğrudan işine son verilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ha bu yazdığıma da ziyaa diyecek arkadaşlarımı. 2021-2022 Canik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler hakkı olanı geri kazandı bsaşlığı ile internette haber sayfalarında aratabilir. İsmimi görebilirsiniz.
Buradan pdf'e bakarsan öğrencinin giydiği siyah esorfmanın kurallara aykırı olmaması ve müdür ya da müdür yardımcısının eğitim hakkını elinden alamaması lazım.
Köleleştirme mi? Bence tek tip kıyafetler olması daha iyi. Kıyafet serbestliğininde özgürlükle alakası yok. Okulda durumu olupta durumu olmayan ailelerin çocukları var. Durumu iyi olan farklı farklı giyinirken durumu olmayan ne yapacak kendini soyutlayacak okuldan soğuyacak. Siz takmışsınız kıyafete buna köleleştirme diyorsunuz. Kıyafete laf yapacağınıza eğitim müfredatına laf yapsaydın ayakta alkışlardım seni. Bence tamamen gereksiz bir uygulama ve zararıda var. Lise bitene kadar herkes tek tip giymesi daha iyi.
Köleleştirme mi? Bence tek tip kıyafetler olması daha iyi. Kıyafet serbestliğininde özgürlükle alakası yok. Okulda durumu olupta durumu olmayan ailelerin çocukları var. Durumu iyi olan farklı farklı giyinirken durumu olmayan ne yapacak kendini soyutlayacak okuldan soğuyacak. Siz takmışsınız kıyafete buna köleleştirme diyorsunuz. Kıyafete laf yapacağınıza eğitim müfredatına laf yapsaydın ayakta alkışlardım seni. Bence tamamen gereksiz bir uygulama ve zararıda var. Lise bitene kadar herkes tek tip giymesi daha iyi.
Sığ görüşten çıkmanı ve daha derin düşünmeni tavsiye ederim. İsteyen okul üniforması giyer, isteyen giymez kişinin tercihinedir bu ve kimseyi alâkadar etmez. Evet eğitim sistemi kötü ve başlıca nedenleri arasında öğrencilere güzel ortam sağlanamıyor hâlâ daha eski kafa, kapalı hapishanelerde eğitim yapılmaya çalışıyor olmasından kaynaklı. Teknoloji ile desteklenmesi gerekirken eğitimin hâlâ daha tüm gün telefonları çocukların elinden alıp kapalı kutuya kilitleyen yönetimler var. Öğrenci fabrikada çalışan olmaya değil öğrenime gidiyor. Fabrika da çalışan yetiştiriyorsan evet tüm herkese aynı kıyafeti giydirirsin ne de olsa çalışma hayatında öyle olacak, fakat sen bu çocukları eğitimi olan katkılı çalışkan bir bireye döndüreceksen de böyle saçma sapan kurallarla öğrencileri yormaman gerek.
Tek kelime EGO.
Hocam zaten okulda 3 tane mdr. yard. Var bir tanesi gençlerle uğrasmaktan zevk alıyo bize karşı savunmasıda benim zamanımda bütün herkes kravat giyerdi falan filan ulan sen köle gibi yetiştiysen banane 21. Yüzyıla gelmişiz kaç yaşında adamın bize sözlerine bak okulda tuvaletlere peçete koymayan kişi pantolon giymedik diye bize utanmamızi söylüyor kızlara ayrı bir düsmanlığı var ya bırak zaten kimse mutlu değil insanlarin makyaj malzemelerine el koymak flan nedir arkadaş tm yasak de ailesine bildir ama el koymak tamamen kendi egosunu tatmin etmek için yapıyor yanındada bir kadın var eskiden kimya hocasıydı şimdi vasfı ne bilmiyorum kızları azarlayıp duruyo benim asıl sorunum kot pantolonda değil benim kişisel özgürlüğüme sanki babasının malıymış gibi müdahale edebilmesi birde anayasa ile korunmuş eğitim görme hakkımı okula almamakla tehdit etmeleri ( geç cevap vermemin nedeni telefonunda yasak olması