Neler Yeni

Öneri Ölü Piksel Testi ve Piksel Düzeltme Çözümü

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın
Selamlar arkadaşlar, bilmeyen arkadaşlarımız için piksel testi ve çözüm yolunu sizler için paylaşmak istedim. Bugün karşılaştığım ölü pikseli bu çözüm yoluyla çözdüm şu an ölü piksel bulunmamakta monitörümde. Öncelikle bu siteye girip ölü pikselimiz var mı bakıyoruz:

Ekran Görüntüsü (4).png

Belirtilen adımları yaparak kolayca yapabilirsiniz. Eğer ölü pikseliniz bulunmaktaysa bulunduğu konumu aklınızda tutun veya parmağınızı o noktada tutun ve çözüme geçin.

Bu aşamada ücretsiz ve program indirmeden bir çözüm yolu deneyeceğiz tarayıcı üzerinden web uygulaması kendisi. Bu siteye girip adımları yapıyoruz. Zaten çok basit sadece siteye girdikten sonra biraz aşağı inip, launch Jscreenfix'e tıklayıp çıkan parazit kutucuğunu ölü piksel bulunan konuma getirip yarım saat gibi bir süre bekletiyoruz. Ben 15 dakika tuttum ve piksel sorunu çözüldü siz de çözülmez ise birkaç kez deneyebilirsiniz. Bedava olan bu uygulama %60 çözüm olasılığı sunmuş gayet memnun edici.

Ekran Görüntüsü (7).png
Ekran Görüntüsü (6).png
Ekran Görüntüsü (8).png

Bazı arkadaşlarımız ölü pikseli çözülemeyecek bir sorun olarak görülebiliyor onun için böyle bir konu açtım hatam varsa belirtirseniz sevinirim :)

Forumda ilk rehberim önerilerinizi beklerim tabi ki :)

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
eline sağlık

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ali demiray
Hocam yanlış bilgilendirme olmasın, başlığı stuck pixel olarak değiştirin. Ölü pikseller onarılamaz, sadece sıkışmış (sabit renk veren) pixeller bu yolla çözülür. Başlığı düzeltmenizi rica ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ahmet Yıldız
Discord
all eyez on me'#2673
Hocam merhaba benim bir sorum olacaktı, 2 gün önce yeni bir monitör aldım ve 1 adet ölü piksel çıktı şuanda iade yada değişim istemiyorum 1 tane ölü piksel rahatsız etmiyor fakat ileride artarsa ölü pikseller garanti kapsamında değişim yaparlar mı?

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yanlış bilgilendirme olmasın, başlığı stuck pixel olarak değiştirin. Ölü pikseller onarılamaz, sadece sıkışmış (sabit renk veren) pixeller bu yolla çözülür. Başlığı düzeltmenizi rica ediyorum.
O da aklımdaydı yazmadım ne olduğu bilinmiyor diye. Aslında bailık değil de konu anlatımında ölü piksel diyorum. Başlıkta ölü piksel testi yazıyor. Konu anlatımında sıkışmış pikseli anlatmaya gerek duymadım o yüzden öyle yazdım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam merhaba benim bir sorum olacaktı, 2 gün önce yeni bir monitör aldım ve 1 adet ölü piksel çıktı şuanda iade yada değişim istemiyorum 1 tane ölü piksel rahatsız etmiyor fakat ileride artarsa ölü pikseller garanti kapsamında değişim yaparlar mı?
Eğer alırken monitör açıklamasında ölü piksel mevcut diye bir ibare bulunmuyorsa garantiye yollabilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,301
Üyeler
169,704
Son üye
TrEo52
Top Bottom