Neler Yeni

Ölüm Korkusunu Nasıl Yenebilirim?

İyi geceler arkadaşlar.Dine bağlı birisi değilim, açıkçası pek mantıklıda gelmiyor.Her gece birgün vaktimin geleceğini ve ölüceğimi düşünüyorum, bu düşünce sonumun ebedi karanlık, ruhumun ise yok olması yönünde buda beni çok üzüyor, şuan demek doğru olmaz hatta çoğu zaman kendimi bir boşlukta gibi hissediyorum, dinler bana insanları yönetme biçimi gibi geliyor. Sezgiyle inanılan bir dinin doğru olduğu ne malum neyse bu konulara girmeye gerek yok ölüm korkusunu nasıl yenebilirim?

Diyonel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
706
İsim
Dionnel
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ait her şey
kendince değiştiremeyeceğin düşünceler üzerinde boşa kafa yorma anında yaşa ek olarak insan ile ruh ilişkilerini araştırabilirsin belki içini rahatlatır

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,661
İsim
Sarp Yılmaz
İyi geceler arkadaşlar.Dine bağlı birisi değilim, açıkçası pek mantıklıda gelmiyor.Her gece birgün vaktimin geleceğini ve ölüceğimi düşünüyorum, bu düşünce sonumun ebedi karanlık, ruhumun ise yok olması yönünde buda beni çok üzüyor, şuan demek doğru olmaz hatta çoğu zaman kendimi bir boşlukta gibi hissediyorum, dinler bana insanları yönetme biçimi gibi geliyor. Sezgiyle inanılan bir dinin doğru olduğu ne malum neyse bu konulara girmeye gerek yok ölüm korkusunu nasıl yenebilirim?
Tam tersi bende ölümden korkmama olayı var keşke bir an önce olsa diyorum hemen hemen her gün konuyu takipteyim belki bununla ilgili bir çözüm bulurum.

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Göktuğ Demircan
dediğin gibi bence de dinler insanları yönetmek icin ortaya atılmış bir şey oyuzden de cennet vaatlerinin sebebi anlaşılır oluyor.

eğer bir dini inancın yoksa (ki yok gibi duruyor) bu tarz korkuların olması normal sayılabilir ama ölüm işin aslında korkulacak bir şey değil korkutucu olan acılı ölüm mesela kanser olmak
ölmen gibi gibi onun dışında çoğu inançsız insan gibi bende " doğmadan önce ne hissediyorsan öldüğünde de öyle hissedeceksin" olayına inanıyorum çünkü tamamen bir hissizlik durumu var netleştirmem gerekirse

günün sonunda uzay boşluğundaymışsınız gibi bir şey değil bilinciniz kapalı (uyku hali gibi de düşünülebilir) herhangi bir hatıra anı bir zihin oyunu ya da aklınıza yaşamla ilgili ne geliyorsa orda öyle bir şey yok tamamen hissizlik durumu normal hayatta herkes nasıl rüya görmeden uyuyup uyandığı gerçeğine inanıyorsa bunun sonsuz olduğunu düşün sadece

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
587
İsim
sabri reis
Zamanla geçer. Çoğu kişide oluyor.

querencia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
klest
bende sahsen tam olarak ayni fikirdeyim ama olumden korkmuyorum. bu zamana kadar hep insanlardan izole hayat yasiyordum. ama simdi biraz acildim. en fazla ne olabilir. en fazla ölürüm diyip geciyorum. rahatlatiyo. bedenin sonsuzluga gitmesi yinede garip geliyo tabi

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bende dine bağlı birisi değilim ama Ölüm daha iyi geliyor bana.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,285
İsim
.
Sonumuz belli takma geçer

• Konu Sahibi Konu Sahibi
dediğin gibi bence de dinler insanları yönetmek icin ortaya atılmış bir şey oyuzden de cennet vaatlerinin sebebi anlaşılır oluyor.

eğer bir dini inancın yoksa (ki yok gibi duruyor) bu tarz korkuların olması normal sayılabilir ama ölüm işin aslında korkulacak bir şey değil korkutucu olan acılı ölüm mesela kanser olmak
ölmen gibi gibi onun dışında çoğu inançsız insan gibi bende " doğmadan önce ne hissediyorsan öldüğünde de öyle hissedeceksin" olayına inanıyorum çünkü tamamen bir hissizlik durumu var netleştirmem gerekirse

günün sonunda uzay boşluğundaymışsınız gibi bir şey değil bilinciniz kapalı (uyku hali gibi de düşünülebilir) herhangi bir hatıra anı bir zihin oyunu ya da aklınıza yaşamla ilgili ne geliyorsa orda öyle bir şey yok tamamen hissizlik durumu normal hayatta herkes nasıl rüya görmeden uyuyup uyandığı gerçeğine inanıyorsa bunun sonsuz olduğunu düşün sadece
Hocam düşününce bile ne kadar kötü bir his olduğu belli oluyor, bildiğin yok oluyorsun ruh kavramına zaten inanmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende sahsen tam olarak ayni fikirdeyim ama olumden korkmuyorum. bu zamana kadar hep insanlardan izole hayat yasiyordum. ama simdi biraz acildim. en fazla ne olabilir. en fazla ölürüm diyip geciyorum. rahatlatiyo. bedenin sonsuzluga gitmesi yinede garip geliyo tabi
Hocam aynı fikirdeyseniz ölümden nasıl korkmuyormusunuz ölümden cennete inananlar korkmaz

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,096
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
yeterince kuvvetli bir dinsiz olmadigin icin bu durumdasin. en tehlikeli durumdur bu, dindarlik ile dinsizligin tam ortasi. dine inanmazsin ama olum korkusu seni hep bir anligina dusundurur ve her gece yatmadan once sorgularsin her seyi, buyuk bir korkuyla uyursun. maalesef bunun cozumu yok. ya ust duzey, kendinden cok emin bir dinsiz olacaksin ya da bir dine inanacaksin, rituelleri uygulayacaksin. lakin ikinci secenegi yapmak biraz kendini kandirmak gibi, bu demek degildir ki yapilmamali. kendini kandirarak dunyanin en mutlu ve huzurlu insani olabilirsin.

su an oldugun durumdan kurtulmanin tek yolu okumus olmak. ya cok okuyup emin olacaksin dinsizlik konusunda ya da cok okuyup emin olacaksin dindarlik konusunda.

Bende dine bağlı birisi değilim ama Ölüm daha iyi geliyor bana.
Yok hocam ölüm hiçbirzaman iyi bir şey gibi gelmedi bana bir aralar muhtemelen spitüralist oluyor bir canlı ölünce ruhu başka bir bedene giriyor( 1100 yıllarda bir asker gibi) bana sadece o zaman korkutucu gelmiyordu ölmek
Mesaj otomatik birleştirildi:

yeterince kuvvetli bir dinsiz olmadigin icin bu durumdasin. en tehlikeli durumdur bu, dindarlik ile dinsizligin tam ortasi. dine inanmazsin ama olum korkusu seni hep bir anligina dusundurur ve her gece yatmadan once sorgularsin her seyi, buyuk bir korkuyla uyursun. maalesef bunun cozumu yok. ya ust duzey, kendinden cok emin bir dinsiz olacaksin ya da bir dine inanacaksin, rituelleri uygulayacaksin. lakin ikinci secenegi yapmak biraz kendini kandirmak gibi, bu demek degildir ki yapilmamali. kendini kandirarak dunyanin en mutlu ve huzurlu insani olabilirsin.

su an oldugun durumdan kurtulmanin tek yolu okumus olmak. ya cok okuyup emin olacaksin dinsizlik konusunda ya da cok okuyup emin olacaksin dindarlik konusunda.
Hocam kendimi istesemde kandıramam güzel açıkladınız,ben en iyisi ortaçağ felsefesinden çalışmaya başlim .D

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Yenemezsin, non-teizmin içindeki bu korkuyu gidermesi aklen muhal.

Non-teist bir dünya perspektifinden bakarsan dünyanın en saçma şeyi yaşamak. Korkmak doğal. Bu korkuyu sadece yadsımaya çalışabilirsin. Seni mutlu eden şeyler üzerine yoğunlaşıp kaçınılmazı beklersin.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Bakın mesela @MufasaBoss orsp evladı bu konuyu konuşmaya zekası bilgisi yetmediği için konuya gülme emojisi atıp çıkan bir skiktir bu ve bunun gibiler hayattaki tek amaçları bu annesi manavdan 1 kilo muz alırken ödemeyi direksiyon koltuğunda yapıyor gelmiş burda forum okuyor .D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,077
Üyeler
167,242
Son üye
ballisthenos
Top Bottom