Neler Yeni

Ölümden Korkuyor Musunuz?

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
Bazen hayatın ne kadar kısa olabileceğini unutabiliyoruz. Tüm günü planladıktan sonra birkaç saat sonra trafik kazası geçirip ölmek gibi mesela.
Asıl mesele tüm hayallerin, isteklerin, bu dünyada var oluş amacımızın ve daha fazlasının bir anda yok olması. Kimi insanlar ölümden sonra bir başka hayata ulaşacağını öne sürerken kimileriyse tek gerçek hayatımızın şu anki yaşadığımızdan başka olmadığını benimsemiş durumda. Her iki düşünceye de saygım var.

Tüm geleceği geri dönmeksizin yok edebilecek olan ölümden korkuyor musunuz?

Kendi ölüm düşüncemi izninizle aktarmak istiyorum.
Tüm bilişsel hayatımız, düşüncelerimiz, fikirlerimiz, anılarımız kısacası bizi biz yapan tek varlık beynimiz diyebiliriz. Ölüm ise bu beynin işlevini yitirmekten ibarettir. Yani bir anda etrafın siyaha bürünüp tüm her şeyin yok olması gibi. Çalışan bir bilgisayarın fişini sonsuza dek çekmek buna en güzel örnek olabilir. Başka hayat var mı yok mu emin değilim ama gerçek şu ki yapmak istediklerim, isteklerim, hayallerim gerçekleşmeden ölmek bana gerçekten korkutucu geliyor.
Olüm sonrasindan korkuyorum bilinmemezlik

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Ölümden korkardım taki Şırnakta askerlik yapana dek. Ölüm geliyorsa kaçınılmazdır kabullenmek lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,099
Üyeler
161,659
Son üye
Keremcan Eyi
Top Bottom