Hocam inanmak için bir çok sebep varken görmedim etmedim diye gözlerini kapamak istersen kimse sana bir şey inandıramaz zaten. Ki bu işler birilerinin inandırması ile olacak bir şey de değil. Kendini %100 önyargılardan uzak tutman gerek. Sana göre değildir ama bana göre evrende çok muhteşem bir denge var. Ve bunu kendiliğinden oluşmaya ya da Tanrı yarattı ama kendi başımıza bıraktı diye bir şeye benim aklım sığdırmıyor. Senin ki sığdırıyorsa eyvallah der geçerim hocam.Yanlış olduğunu reddetmiyorum ancak basit araştırmalarla bilime uyumlu şeyler olduğunu görebilirsin. Musa'nın asasını vurması din için oluşturulmuş bir masal olmadığını nereden biliyorsun?
Çok samimi ve affedici bir tanrıysa, insanları dinlere göre ayırıp sırf ona tapmıyor diye cehennem denen yere mi gidecek? Ego üzerine oluşturulan bir din olduğunu düşünüyorum, insan eliyle yazılmış bir din gibi. Senin fikrin sana, benim fikrim bana. Okuldayım diye uzun uzun istediğimi yazamadım, sonra gelip düzenler veya yeniden bir yanıt bırakırım.
Bu durum da da bir inanca yönelmem gerek ki İslam dini benim benimsediğim ve kabul ettiğim din. Ama bunu doğru yerlerden araştırmalı doğru kişilerden dinlemeli. Dini sözde müslümanım diyenlerin yaşantısına göre yargılamamalısın. Bu gün Allah diyen bir çok insan milleti dolandırıyor. Allah cc dolandırma diyor. Kul hakkı diyor. Bunu affetmem diyor. Ama müslümanlar böyle sahtekar diye adam lafı yapıştırıyor.
Allah cc herkese akıl vermiş fikir vermiş. Gerçekler ortada iken ve Hz. Muhammed sav i görenler bile egolarını atalarını gerçekliğin önüne koyuyor ve inanmamayı tercih ediyorsa burada egoist olan din değil kişinin ta kendisidir. Tabi bu benim görüşüm. Muhtemelen sen buna katılmayacaksın.
Bu gün ergenlik çağına girene kadar her çocuk İslam üzerinedir. Ölümü durumunda cennete gidecek inşallah.
Bu gün İslam dinini hiç duymamış görmemiş birisi varsa doğrudan inanmadı diye cehenneme gidecek diye bir durum asla yoktur. Allah cc ü merhametlilerin en merhametlisidir. Onun hesabı senin benim gibi elbet olmayacaktır.
Cennetin katmanları olduğu gibi cehenneminde katmanları var. Allah ı inkar edip çocuk öldüren pisliklerle Allah'ı inkar edip iyi olan insanlar da aynı katmanda cezalandırılmayacak.
Ya da ben inanıyorum diyerek bir sürü günahı olan adam da cennete gitmeyecek. Bu işler ince işler hocam. İnandım deyip inancını yaşamayan adama şeytan ölüm anında adamı inancından eder. Melek Rab'bin kim dediğinde cevap veremez. Ameller de önemli bu hayatta. Kimse rahat olmasın. Ben rahat değilim. Ben deli gibi korkuyorum. Ama hala çok eksiğim çok günahım var. Rab bim İslam dini üzerine ölmeyi nasip etsin dileyenlere.
Sen de muhtemelen dediğim gibi reddeceksin. Saygı duyuyorum demekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam sana hayırlı günler. Çok farklı frekanslardayız seninle anlaşamayız. Birbirimizi yormayalımbari kendin itiraf etme be. karşılık olmasa inanmayacaksın yani. karşılıksız olmuyor mu inanç işi . benmi yanlış biliyorum.