Neler Yeni

Ölümden sonra hayat yoksa

xpart25

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Selim Şişman
Yanlış olduğunu reddetmiyorum ancak basit araştırmalarla bilime uyumlu şeyler olduğunu görebilirsin. Musa'nın asasını vurması din için oluşturulmuş bir masal olmadığını nereden biliyorsun?

Çok samimi ve affedici bir tanrıysa, insanları dinlere göre ayırıp sırf ona tapmıyor diye cehennem denen yere mi gidecek? Ego üzerine oluşturulan bir din olduğunu düşünüyorum, insan eliyle yazılmış bir din gibi. Senin fikrin sana, benim fikrim bana. Okuldayım diye uzun uzun istediğimi yazamadım, sonra gelip düzenler veya yeniden bir yanıt bırakırım.
Hocam inanmak için bir çok sebep varken görmedim etmedim diye gözlerini kapamak istersen kimse sana bir şey inandıramaz zaten. Ki bu işler birilerinin inandırması ile olacak bir şey de değil. Kendini %100 önyargılardan uzak tutman gerek. Sana göre değildir ama bana göre evrende çok muhteşem bir denge var. Ve bunu kendiliğinden oluşmaya ya da Tanrı yarattı ama kendi başımıza bıraktı diye bir şeye benim aklım sığdırmıyor. Senin ki sığdırıyorsa eyvallah der geçerim hocam.
Bu durum da da bir inanca yönelmem gerek ki İslam dini benim benimsediğim ve kabul ettiğim din. Ama bunu doğru yerlerden araştırmalı doğru kişilerden dinlemeli. Dini sözde müslümanım diyenlerin yaşantısına göre yargılamamalısın. Bu gün Allah diyen bir çok insan milleti dolandırıyor. Allah cc dolandırma diyor. Kul hakkı diyor. Bunu affetmem diyor. Ama müslümanlar böyle sahtekar diye adam lafı yapıştırıyor.
Allah cc herkese akıl vermiş fikir vermiş. Gerçekler ortada iken ve Hz. Muhammed sav i görenler bile egolarını atalarını gerçekliğin önüne koyuyor ve inanmamayı tercih ediyorsa burada egoist olan din değil kişinin ta kendisidir. Tabi bu benim görüşüm. Muhtemelen sen buna katılmayacaksın.
Bu gün ergenlik çağına girene kadar her çocuk İslam üzerinedir. Ölümü durumunda cennete gidecek inşallah.
Bu gün İslam dinini hiç duymamış görmemiş birisi varsa doğrudan inanmadı diye cehenneme gidecek diye bir durum asla yoktur. Allah cc ü merhametlilerin en merhametlisidir. Onun hesabı senin benim gibi elbet olmayacaktır.
Cennetin katmanları olduğu gibi cehenneminde katmanları var. Allah ı inkar edip çocuk öldüren pisliklerle Allah'ı inkar edip iyi olan insanlar da aynı katmanda cezalandırılmayacak.
Ya da ben inanıyorum diyerek bir sürü günahı olan adam da cennete gitmeyecek. Bu işler ince işler hocam. İnandım deyip inancını yaşamayan adama şeytan ölüm anında adamı inancından eder. Melek Rab'bin kim dediğinde cevap veremez. Ameller de önemli bu hayatta. Kimse rahat olmasın. Ben rahat değilim. Ben deli gibi korkuyorum. Ama hala çok eksiğim çok günahım var. Rab bim İslam dini üzerine ölmeyi nasip etsin dileyenlere.
Sen de muhtemelen dediğim gibi reddeceksin. Saygı duyuyorum demekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bari kendin itiraf etme be. karşılık olmasa inanmayacaksın yani. karşılıksız olmuyor mu inanç işi . benmi yanlış biliyorum.
Hocam sana hayırlı günler. Çok farklı frekanslardayız seninle anlaşamayız. Birbirimizi yormayalım :)

HouSH

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,036
İsim
Veli GÖK
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ-ANİME-MANGA-NOVEL-OYUN
Steam ID
HouSH

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
700
İsim
Hasan Erener
İlgilendiği Kategoriler
Din, bilim, cep telefonları, uygulamalar, kıyafetler
Adaletin gerçek dünyada olmasını düşünmek güzel fıkra, bu da köleleşmiş zihniyetin kendine revâ gördüğü bir kabul.
Adalet gerçek dünyada var veya olacak demedim. Olması gerekeni söyledim. Senin inandığın din bu dünyada adaleti sağlıyor mu? Filistin'de müslümanlar ölürken bir şeyler değişiyor mu? Çocuklar t*cavüze uğrarken bir şeyler değişiyor mu? Ben veya sen bu dünyada insanların devletlerin adaleti sağladığını veya sağlamadığını görebiliriz fakat sen hiç olmamış, görülmeyen, duyulmayan bir şeye inandığını söylüyorsun. Ve hayatınızın sonuna kadar bir ilahi gücün size yardım edeceğine, başınıza bir kötülük gelince sınav olduğuna kendinizi inandırıyorsunuz. Şimdi sence sen mi köleleşmişsin yoksa ben mi?

xpart25

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Selim Şişman
Adalet gerçek dünyada var veya olacak demedim. Olması gerekeni söyledim. Senin inandığın din bu dünyada adaleti sağlıyor mu? Filistin'de müslümanlar ölürken bir şeyler değişiyor mu? Çocuklar t*cavüze uğrarken bir şeyler değişiyor mu? Ben veya sen bu dünyada insanların devletlerin adaleti sağladığını veya sağlamadığını görebiliriz fakat sen hiç olmamış, görülmeyen, duyulmayan bir şeye inandığını söylüyorsun. Ve hayatınızın sonuna kadar bir ilahi gücün size yardım edeceğine, başınıza bir kötülük gelince sınav olduğuna kendinizi inandırıyorsunuz. Şimdi sence sen mi köleleşmişsin yoksa ben mi?
Güzel kardeşim burada cenneti vaat etmiyor İslam dini. Aksine "Biz sizi biraz korku ve açlıkla, biraz mal, can ve ürün eksikliğiyle sınayacağız" diyor. Burada adaletin sağlanmasından kastınız nedir?
1)Allah günahı işleyecek olan adamı anında, günahı işlemeden cezalandırsın. Yaksın yok etsin mi?
2)Suç işleyenlerin gerçek bir adalet sistemi ile cezalandırılması mı?
Biri istiyorsan imtihan diye bir şey kalmaz. Kimse günah işlemeye cesaret edemez. Bu durum da Allah kendi sözüyle çelişir.
İkincisi diyorsan burada insan faktörü devreye giriyor. Bu gün İslam da kısasa kısas mevcut. Bir adamı bana yan baktı diye öldür bakayım sağ kalıyor musun? Bu gün keyfi hırsızlık yap bakayım o eli bir daha kullanabiliyor musun? Bu gün bir çocuğa tedavüz et bakalım kolay bir idam mı bekliyor seni? Ama bunları uygulayacak olan insanlar. İnsanlar ne yapıyor? Suçluyu koruyacak ve kollayacak kanunlar çıkararak adamı bir süreliğine dört duvar arasına koyuyor. Adam çıkınca kaldığı yerden devam ediyor. Ve toplanan vergilerle adamı besliyorsun. İslam'ın suçu mu kardeşim bu?

Ek:Başınıza kötü şeyler gelince hakkınızı aramayın susun pusun diyen bir Allah'ımız yok bizim. O'ndan gelene boynumuz kıldan ince ama haksızlığa uğruyorsak orada hakkını araman gerekiyor tabi. Bu gün filisinte çocuklar ölürken İslam dünyasının uyumasının hesabı sorulmayacak mı sanıyorsun? Hepsinin hesabı sorulacak. Her bir kailesiz müslümana...

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
700
İsim
Hasan Erener
İlgilendiği Kategoriler
Din, bilim, cep telefonları, uygulamalar, kıyafetler
Böylesine muhteşem bir düzen sadece patlama ile açıklanamayacağına göre ölümden sonra hayat %100 var hocam. Onca kötünün kötülüğü yanlarına kar kalmayacak inşallah!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapmayın ya. Kanunları yapan insanlar. Sizin insanlarınız ne kadar adaleti sağlayabiliyor? Can alan dışarıda, madde ile bağımlı yapan dışarıda, öcalan içeride ama senden benden iyi hayatı var. Ne adaletinden bahsediyorsunuz siz? İnsanların adalet sağlayamadığı açık ve net. Bu iş ahirete kalacak merak etmeyin siz. Kimse kaçamayacak orada.
Ben oraya hali hazırda olan yazmadım zorunlu olan yazdım. Fakat görüyorum ki okuduğunu anlayamıyorsun. Özellikle Türkiye'de adaletin olmadığını söylemene gerek yok. Bunu da dini sömürüp yapıyorlar zaten :d Fakat sözde müslümanların çoğu mevzuyu ayıkamıyor gördüğün gibi. Sırf din din din diye tutturup kendi sonlarına koşuyorlar. İşte din insanların düşünmesini, zihinlerini geliştirmelerini böyle engelliyor. Türkiye'ye gelelim adalet sağlanamıyor değil sağlanmak istemiyor. Koyu ampul değilsen mevzuyu ayıkman gerekirdi zaten. Yoksa o can alanın, bağımlının nerde olması gerektiğini bilmek çok elzem bir iş değil. Hakkını bu dünyada aramaya davet ediyorum seni. Zira öbür dünyayı beklersen işin yaş olabilir.

xpart25

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Selim Şişman
Ben oraya hali hazırda olan yazmadım zorunlu olan yazdım. Fakat görüyorum ki okuduğunu anlayamıyorsun. Özellikle Türkiye'de adaletin olmadığını söylemene gerek yok. Bunu da dini sömürüp yapıyorlar zaten :d Fakat sözde müslümanların çoğu mevzuyu ayıkamıyor gördüğün gibi. Sırf din din din diye tutturup kendi sonlarına koşuyorlar. İşte din insanların düşünmesini, zihinlerini geliştirmelerini böyle engelliyor. Türkiye'ye gelelim adalet sağlanamıyor değil sağlanmak istemiyor. Koyu ampul değilsen mevzuyu ayıkman gerekirdi zaten. Yoksa o can alanın, bağımlının nerde olması gerektiğini bilmek çok elzem bir iş değil. Hakkını bu dünyada aramaya davet ediyorum seni. Zira öbür dünyayı beklersen işin yaş olabilir.
Dünya da adalet yok ki sadece Türkiye'den bahsediyoruz. Siyasetten nefret ediyorum. herhangi bir parti müptelası değilim. Müslümanların düşünmesini engelleyen çakma tarikatlar mevcut bu ülkede. Onların içindeki adamlar maalesef düşünmüyor haklısın. Katılıyorum. Bu dünyada hak aramayalım demiyorum. Elbette arayacaksın. Öbür dünyayı böylesine umursamazsan senin için ateş olabilir dikkat et...

Method

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
512
İsim
Alperen Eymen Altunoğlu
Ben çok düşündüm. Gece yatarken, bir şeyden zevk alırken, oyun oynarken ve en çokta arkadaşlarımla bir yerde buluştuktan sonra eve geldiğimde. Şuan eğlendiğim bir şeyi yaparken aklıma bir anda "Bir gün hepimiz öleceğiz, yaşadığımız her şey gidecek ve bir hiçlik mi göreceğiz yoksa bir hayat daha var mı ?" diye. Elhamdülillah müslümanım, bir hayat daha olduğuna inanıyorum fakat başka bir hayat olmama ihtimalide korkutuyor. Sonsuz hiçlik kavramı daha korkutucu yani. O yüzden çok düşünmemek lazım yoksa hiçbir şeyden zevk alınmıyor .d

fatik1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
Fatih Öztürk
Tövbe tövbe. bu dediğiniz dini inkar ediyor haberiniz olsun.
Benim 10 dakika kalbim durdu iki sene yatalak kaldım yoğun bakımlarda 6 ay yattım İlk kendimi gördüm de saatlerce ağladım konuşamadım 3 sene boğazıma delil açmışlardı kodumun devlet hastanesi doktorları beceremedi kanulu kapatmayı Amerika da okuyan bir doktor kapadı 100 bin TL verdik ben artık ne kadere ne de öbür dünyaya inanmıyorum ben dünyada cehennem yaşadım

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
Benim 10 dakika kalbim durdu iki sene yatalak kaldım yoğun bakımlarda 6 ay yattım İlk kendimi gördüm de saatlerce ağladım konuşamadım 3 sene boğazıma delil açmışlardı kodumun devlet hastanesi doktorları beceremedi kanulu kapatmayı Amerika da okuyan bir doktor kapadı 100 bin TL verdik ben artık ne kadere ne de öbür dünyaya inanmıyorum ben dünyada cehennem yaşadım
geçmiş olsun lakin bunun öbür dünyayla alakası nedir? devlet hastaneleri kötü durumda olduğu doğrudur

Top Bottom