Neler Yeni

Ölümden sonra hayat yoksa

Öldükten sonra hayat yok çok kasmayın kendimizi yaşadınız hayatını tadını çıkarın

Güldürdünüz Allah razı olsun.
Böylesine muhteşem bir düzen sadece patlama ile açıklanamayacağına göre ölümden sonra hayat %100 var hocam.
Dünyada muhteşem diye bir şey yok.
Her şeyde var bir kusur.
Hayırlı cumalar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Güldürdünüz Allah razı olsun.

Dünyada muhteşem diye bir şey yok.
Her şeyde var bir kusur.
Hayırlı cumalar.

Açıklamaları okumayıp açıklanamaz denmesi de çok ilginç bir bakış açısı bana göre.

Ölümden sonra hayat yok ise bu ölen kişinin problemi de değildir.

Böylesine muhteşem bir düzen sadece patlama ile açıklanamayacağına göre ölümden sonra hayat %100 var hocam. Onca kötünün kötülüğü yanlarına kar kalmayacak inşallah!
Post automatically merged:

Yapmayın ya. Kanunları yapan insanlar. Sizin insanlarınız ne kadar adaleti sağlayabiliyor? Can alan dışarıda, madde ile bağımlı yapan dışarıda, öcalan içeride ama senden benden iyi hayatı var. Ne adaletinden bahsediyorsunuz siz? İnsanların adalet sağlayamadığı açık ve net. Bu iş ahirete kalacak merak etmeyin siz. Kimse kaçamayacak orada.
Kanunları yapan insanlar, evet. Bir şeye inanma içgüdüsüne bağlı olarak dinleri yapan da insanlar. Dinlerde geçenler genelde mit tarzı şeyler ve insanlar kendini bir şeye inandırmak istiyor. Sana göre konuşursak, ben Kur'an'da antropolojiye ve fiziğe uygun bir şey gördüğümü hatırlamıyorum. Neandartell gibi şeylerden de bahsedilmiyor. Bir sürü fosil ve bilime uyan şey varken gelip insanların topraktan pıt diye oluştuğunu düşünebiliyor musun? İnsanları inandırmak amacıyla bazı mucizelerden bahsediliyor, bunların gerçekliğini kim nasıl kanıtlasın?

Kanunları yapan insanlar, evet. Bir şeye inanma içgüdüsüne bağlı olarak dinleri yapan da insanlar. Dinlerde geçenler genelde mit tarzı şeyler ve insanlar kendini bir şeye inandırmak istiyor. Sana göre konuşursak, ben Kur'an'da antropolojiye ve fiziğe uygun bir şey gördüğümü hatırlamıyorum. Neandartell gibi şeylerden de bahsedilmiyor. İnsanları inandırmak amacıyla bazı mucizelerden bahsediliyor, bunların gerçekliğini kim nasıl kanıtlasın?
Sadece bir tane örnek veriyorum.
Rahman suresi 19 ve 20'nci ayetlerde geçen, “O, birbirine kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. (Ama) aralarında bir engel vardır; birbirlerine karışmazlar."
Bunun yanlış olduğunu reddedersen bilimi reddedersin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Böylesine muhteşem bir düzen sadece patlama ile açıklanamayacağına göre ölümden sonra hayat %100 var hocam. Onca kötünün kötülüğü yanlarına kar kalmayacak inşallah!

Yapmayın ya. Kanunları yapan insanlar. Sizin insanlarınız ne kadar adaleti sağlayabiliyor? Can alan dışarıda, madde ile bağımlı yapan dışarıda, öcalan içeride ama senden benden iyi hayatı var. Ne adaletinden bahsediyorsunuz siz? İnsanların adalet sağlayamadığı açık ve net. Bu iş ahirete kalacak merak etmeyin siz. Kimse kaçamayacak orada.
siz bile emin değilsiniz. sadece onca yapılan kötülüklerin cezasının çekilmesini istiyorsunuz.

1745577854629.png

siz bile emin değilsiniz. sadece onca yapılan kötülüklerin cezasının çekilmesini istiyorsunuz.

Alıntıyı görüntüle
Ben gayet eminim. İnancım gereği inşallah demem de bir sorun yok kardeş. Dememem bir tuhaf olurdu :D

Alıntıyı görüntüle
Ayrıca inanmasam muhtemelen intihar etmiş olurdum. Eninde sonunda öleceksin. Tekrar bir diriliş olmayacağına inanıyorsan önce ya da sonra olmasının ne önemi var? Boşuna insanların kahrını mı çekeyim der göçer giderdim sanırım.

Sadece bir tane örnek veriyorum.
Rahman suresi 19 ve 20'nci ayetlerde geçen, “O, birbirine kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. (Ama) aralarında bir engel vardır; birbirlerine karışmazlar."
Bunun yanlış olduğunu reddedersen bilimi reddedersin.
Yanlış olduğunu reddetmiyorum ancak basit araştırmalarla bilime uyumlu şeyler olduğunu görebilirsin. Musa'nın asasını vurması din için oluşturulmuş bir masal olmadığını nereden biliyorsun?

Çok samimi ve affedici bir tanrıysa, insanları dinlere göre ayırıp sırf ona tapmıyor diye cehennem denen yere mi gidecek? Ego üzerine oluşturulan bir din olduğunu düşünüyorum, insan eliyle yazılmış bir din gibi. Senin fikrin sana, benim fikrim bana. Okuldayım diye uzun uzun istediğimi yazamadım, sonra gelip düzenler veya yeniden bir yanıt bırakırım.

Kanunları yapan insanlar, evet. Bir şeye inanma içgüdüsüne bağlı olarak dinleri yapan da insanlar. Dinlerde geçenler genelde mit tarzı şeyler ve insanlar kendini bir şeye inandırmak istiyor. Sana göre konuşursak, ben Kur'an'da antropolojiye ve fiziğe uygun bir şey gördüğümü hatırlamıyorum. İnsanları inandırmak amacıyla bazı mucizelerden bahsediliyor, bunların gerçekliğini kim nasıl kanıtlasın?

Fiziğe uygun demişken, kutsal kitaplardaki çelişkiler dile getirildiğinde buradaki bir meczup "fizik kuralları sürekli değişiyor" şeklinde çok absürt bir savunma yapmıştı. Ve bu oksijen israfı kendi çapında herkese gerekli cevabı vermiş ama kimse onun zırvalıklarına cevap verememiş. :)

Ben gayet eminim. İnancım gereği inşallah demem de bir sorun yok kardeş. Dememem bir tuhaf olurdu :D

Ayrıca inanmasam muhtemelen intihar etmiş olurdum. Eninde sonunda öleceksin. Tekrar bir diriliş olmayacağına inanıyorsan önce ya da sonra olmasının ne önemi var? Boşuna insanların kahrını mı çekeyim der göçer giderdim sanırım.
bari kendin itiraf etme be. karşılık olmasa inanmayacaksın yani. karşılıksız olmuyor mu inanç işi . benmi yanlış biliyorum.

Geri