Neler Yeni

Ölünce Bilincimiz Kapanıcakmı Sizce ?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
ben de senin gibi düşünüyorum müslümanım diyorum ama kalbim öyle demiyor sanki en iyisi fazla kurcalamamak gibi
Fazla kurcalamamak iyi.
Şöyle diyim bak şimdi.
Allah ın verdiği akıl bazı şeyleri kavrayamaz. Aklının ermediği şeyleri kurcalama. Çünkü hiçbir zaman anlayamazsın. Allah öyle istiyor çünkü.
Ama senin merak ettiklerin çok normal.
Önce sakin olmalısın. Diğer insanlar gibi araştırmadan Müslüman olmak istemiyorsun.
Öncelikle senin ciddi ciddi bir Kuran okuman lazım. Arapça Kur'an öğren. Bazı Kur'an-ı Kerim'ler bir sayfasında hem Arapça hem Türkçe bulundurur. Onlardan bir tane okunabilecek olsun ama. Bazı Kuranlar zor çünkü.

Allah tüm soruların cevaplarını vermiş sana zaten. Sorun şu ki sen ayetin ne dediğini bilmiyorsun bazen. Burda İmam Hatip okullarında okutulan Tefsir devreye giriyor. Ayeti yorumlama üzerine bir ders.
Okuduğun ayetin (Türkçesini tabi ki) anlamadıysan veya o ayetin verdiği mesajın ciddi olduğunu düşünüyorsan tefsirine bak o ayetin.
Sonra Hz . Muhammed (sav) hayatını oku. Bak ciddiyim, öyle 100 200 sayfalık olanlar değil. Ciddi ciddi doğumundan ölümüne kadar olan tabiri caizse her gününü anlatan kitaplar olur. Onu edin ve oku. Kuran ile eş zamanlı götür.

Üçüncü olarak Fıkıh. Fıkıh oku. İslami bazı kuralları daha iyi anlayabilirsin.
Fıkıh ne dersen fıkıh, " İslam dinini günümüz 20.yy ına göre yorumlanması üzerine olan bir bilimdir."

Dört benim yazdığım bu mesaj ne kadar bilgilendirici olsa da bu cevapları forumda aramayın. Her kafadan yalan yanlış bilgiler çıkarsa sonra ateist olursun Mazaalah. :)

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
toplama din dedigimiz kavram çıkıyor ilk bir tane gerçek din vardı insanlar bozdu ve dinler birbirlerin dinlerini yarattı her şeyden az az ilahi kitaplara konmuş olabilir
Okdumadığın şeyler hakkında yorum yapıyorsun. Burada insanların fikirleriyle yürüyeceğine dinlerin fikir ve kitaplarını oku. İster inan ister inanma. Bu kadar. Buradan meyve seçer gibi din seçeceksen işimiz var.

majorw0w

80+ Silver
Ya bize göresi yok bu işin. Kendi arasında daha Hz. İsa'nın peygamber mi tanrı mı melek mi olduğunu, kimin tanrısı olduğu vs. tartışıyorlar.Aç bir kere oku. Kur'an la benzer ayetler ve çıkarcı ayetler de mevcut. Şu an sadece dinleri manipüle etmek için konuşuyorsun.
Hz İsadan sonra peygamber geleceğini hristiyanlar biliyordu. Müslümanlığa geçenler var fakat nefsi olarak geçmeyenlerde var Hz Ali'nin bir kıssa yazacağım birdaha bu konuda konuşmamaya çalışacağım. Sen de yazma hocam sürekli açacak çünkü.

Hz.Ali'nin Allah' inanmayan bir komşusu vardı.Komşusu Hz.Ali'yi Allah^'a inandığı için küçümsemeye çalışırdı.
Günlerden bir gün,komşusu hz.Ali'yi durdurdu:
-Ey Ali!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanıyor,bu dünyada yaptıklarının ahirette hesabını vereceğini düşünüyorsun.Bu yüzden dünya hayatının zevklerini yaşayamıyorsunç Bir de bana bak,Allah'a ve ahiret gününe inanmadığım için öldükten sonra hesap verecegimi de düşünmüyorum.O yüzden canımın her istediğini dilediğince yapabiliyorum
Ne dersin sen mi mutlusun,ben mi mutluyum?diye sordu.
Hz.Ali,inançsız komşunun sözlerine güldü.
-Komşum!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanmıyor,Öldükten sonra dirilmeyi kabul etmiyorsun.Cenneti ve cehennemi yok sayıyorsun
Eğer senin dediğin gibi ahiret hayatı yoksa,ölen her insan toprak olup gidecekse ben de toprak olup giderim.
Fakat eğer benim inandığım gibi ahiret varsa,insanlar öldükten sonra dirilecek ve dünyadayken yaptıklarının hesabını verecekse işte o zaman sen ne yapacaksın?Cehennemin sonsuz azabına nasıl dayanacaksın?Bu durumda senin kaybın mı benim kaybım mı daha önemli olur,düşünmek gerekmez mi?
Komşusu,Hz.Ali'nin bu cevabı karşısında irkilir.Evet Hz.Ali'nin açıklaması gayet açıktır.Kendi Kendine söylenir:''Dilediğimce yaşayıp dünyada mutlu olsuğumu zannedebilirim,ya ahiret varsa,o zaman halim ne olur?diye derin düşüncelere dalar.
Sonunda inanmaktan başka çare göremez.Kelime-i Şehâdeti getirerek müslüman olur.Hayatında ahirette utanmayacağı işler yapmaya çalışır.Kendisi gibi birçok inançsızın müslüman olmasına sebep olur.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,876
İsim
Eren Yeager
toplama din dedigimiz kavram çıkıyor ilk bir tane gerçek din vardı insanlar bozdu ve dinler birbirlerin dinlerini yarattı her şeyden az az ilahi kitaplara konmuş olabilir
Dostum başta tek bir hak din vardı sonra insanlar o kitabı kendi çıkarlarına göre değiştirdiği için Allah tekrardan bir kitap gönderdi bundan önce ki kitabıda biz gönderdik ama hak din bu kitaptır buna inanacaksınız dendi sonra tekrar tekrar değistieilince en sonunda Kur'an ı kerim indirildi ve son olarak tek hak din islamdır dendi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Dinler çok karışık şimdi 1.5 milyar islam a inanan var geri kalanlar yanıcakmı yada biz burda dogdugumuz için müslüman olduk onların öyle bir durumu yok
Bu Allah ın takdirine kalmış.
Misal Afrika da bazı topluluklar bihaber diyelim. Onlara beleş cennet.
Ama Dünya da insanların araştırması gerekiyor. Müslümanları biliyorlar. Onların cennet mi cehennemlik mi olduğunu ben sen bilemem. Allah ın takdiri.

Hikaye (Gerçek)
Hz. Muhammed (sav) zamanında Müslüman olmayan bir adam sırf köpeğe su vermek için kuyuya indiği için Allah onu cennetine alacağını buyurdu. Dediğim gibi Allah ın takdiri.
Onun bildiğini sen bilemezsin. O çokça rahmet ve merhamet eder.

Şunu unutma Allah seni cennetine koymak için can atıyor.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Hz İsadan sonra peygamber geleceğini hristiyanlar biliyordu.
Evet hocam ben bilinmiyor demedim. Ancak Hristiyanlıktaki mezhep ayrılıkları bizden çok farlıdır. Onlardaki mezhepler arası ayrım uçurum gididir ve hâlâ Hz. İsa'nın peygamber mi Tanrı mı olduğu gibi saçma sorualrı soruyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende sana araştırma konusu vereyim:
Dünya'da Kur'anı değiştirmeye çalışıp değiştirebilen var mıymış bak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,870
Üyeler
167,209
Son üye
brcan26
Top Bottom