Fazla kurcalamamak iyi.ben de senin gibi düşünüyorum müslümanım diyorum ama kalbim öyle demiyor sanki en iyisi fazla kurcalamamak gibi
Şöyle diyim bak şimdi.
Allah ın verdiği akıl bazı şeyleri kavrayamaz. Aklının ermediği şeyleri kurcalama. Çünkü hiçbir zaman anlayamazsın. Allah öyle istiyor çünkü.
Ama senin merak ettiklerin çok normal.
Önce sakin olmalısın. Diğer insanlar gibi araştırmadan Müslüman olmak istemiyorsun.
Öncelikle senin ciddi ciddi bir Kuran okuman lazım. Arapça Kur'an öğren. Bazı Kur'an-ı Kerim'ler bir sayfasında hem Arapça hem Türkçe bulundurur. Onlardan bir tane okunabilecek olsun ama. Bazı Kuranlar zor çünkü.
Allah tüm soruların cevaplarını vermiş sana zaten. Sorun şu ki sen ayetin ne dediğini bilmiyorsun bazen. Burda İmam Hatip okullarında okutulan Tefsir devreye giriyor. Ayeti yorumlama üzerine bir ders.
Okuduğun ayetin (Türkçesini tabi ki) anlamadıysan veya o ayetin verdiği mesajın ciddi olduğunu düşünüyorsan tefsirine bak o ayetin.
Sonra Hz . Muhammed (sav) hayatını oku. Bak ciddiyim, öyle 100 200 sayfalık olanlar değil. Ciddi ciddi doğumundan ölümüne kadar olan tabiri caizse her gününü anlatan kitaplar olur. Onu edin ve oku. Kuran ile eş zamanlı götür.
Üçüncü olarak Fıkıh. Fıkıh oku. İslami bazı kuralları daha iyi anlayabilirsin.
Fıkıh ne dersen fıkıh, " İslam dinini günümüz 20.yy ına göre yorumlanması üzerine olan bir bilimdir."
Dört benim yazdığım bu mesaj ne kadar bilgilendirici olsa da bu cevapları forumda aramayın. Her kafadan yalan yanlış bilgiler çıkarsa sonra ateist olursun Mazaalah.