Neler Yeni

Oluşturduğum sitedeki video ve resimlere doğrudan erişim engellenebilir mi ?

blackdoor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Karca
Merhabalar. Öncelikle sorunu çok araştırdım ama çözüm bulamadım. Yerel ağda bir site oluşturdum. siteye gifler, resimler, videolar ekledim. Siteyi HTML ve CSS ile yazdım javascript ile her html sayfasına " prompt " ile şifre koydum. Siteden bir video oynattığımda url kısmında videonun klasör yolu görünüyor ve kullanıcı bu url yi kopyalayarak siteye hiç girmeden doğrudan videoya vs. ulaşabiliyor. Videoyu ayrı bir html sayfasına ekleyip sayfayı da şifreliyorum ve videoyu oynattığımda url kısmında videonun dosya yolu görünmüyor sorun kalkmış gibi görünüyor fakat videonun sayfasında öğeyi incele yaptığımda yine dosya yolu kabak gibi görüyor. Bunu nasıl engelleyebilirim.

Çözüm fikirleri =

1-) Kullanıcı kurnazlık yapıp video yoluna doğrudan gitmek istediğinde sayfaya ulaşılamayacak. Yani sayfa yüklenmeyecek.

2-) Kullanıcı kurnazlık yapıp video yoluna doğrudan gitmek istediğinde bir hata mesajı ile karşılaşacak ve şöyle diyecek( İçeriği görüntülemek için lütfen ana sayfadan giriş yaparak içeriğe ulaşın )

3-) Video yolu direkt girildiğinde videonun normal bir şeklide ulaşılabileceği html sayfasına giriş yaparken istediği şifre ile karşılaştırma yapılacak ve şifre doğru girilmiş ise içerik doğrudan yüklenecek bu da kullanıcıyı şifre girmesini kesin kılacak.

Bu fikirlerin yapılması mümkün mü ? Ya da bu görevi görecek başka bir yöntem de olabilir. Nasıl yaparım ? Nasıl kodlarım ? Bilginiz var ise lütfen aydınlatın. Ben bulamadım kafayı yemek üzereyim.

Top Bottom