Neler Yeni

Omen coil whine veya ssd sesi

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
Geçen hafta değişim ile servisten aldığım Omen 16-WF0029NT cihazımda yeni fark ettiğim bir durum oluştu. Bilgisayarda boştayken veya internette dolaşırken bir sıkıntı gözükmüyor ama ne zaman oyun açsam ( CS:GO, GTA vs) laptopun klavyesinin sağ alt tarafına doğru az da olsa bir cızırtı sesi geliyor gibi. Kulağımı yaklaştırıp oyunu alta aldığımda bu ses direkt kesiliyor ve tekrar oyuna girdiğimde tekrar gelmeye başlıyor. Sesin hangi donanımdan geldiğini anlamaya çalışmam için FurMark ve Cinebench açtım 10-20 saniye baktım sesi duyamadım gibi. Daha sonra CrystalDiskMark ile SSD'yi sınarken ses belirgin bir şekilde gelmeye başladı(bu arada internette cihazın arka kapak açılmış haline baktığımda SSD'nin konumu da sesin geldiği noktaya yakın gözüküyordu.)Acaba bu ses coil whine midir yoksa direkt SSD kaynaklı bir ses midir? Benim için ses olarak pek sorun teşkil etmese de bu ciddi bir sorun mudur acaba?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,300
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Gpu kaynaklı. Malesef kurtulmanın yolu yok. Bende çok çektim. Eğer ses cidden aşırı çıkmıyorsa yapılabilecek bir şey yok.

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gpu kaynaklı. Malesef kurtulmanın yolu yok. Bende çok çektim. Eğer ses cidden aşırı çıkmıyorsa yapılabilecek bir şey yok.
Hocam gpu kaynaklı ise ssd testinde niye belirginleşiyor peki? Benim için ciddi bir problem sayılmaz sesi de çok aşırı değil zaten de sorunun kaynağını ve bana teknik bir problem çıkartabilme ihtimalini merak ettiğimden soruyorum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,300
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam gpu kaynaklı ise ssd testinde niye belirginleşiyor peki?

Sorun olmaz bu tarz seslerden. Eğer fandan geliyor olsaydı bu ses o zaman ciddi bir sorun olurdu. Ama Coil bu sesi yapar.

SSD ve GPU da benzer Cache yapısı var, Benzer coil ve aynı güç yollarını kullanıyorlar. O yüzden normal.
Güç yolu ile alakalı bir sıkıntı. Ortak kanal olduğu için bu ses oluyor.

vincent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
t
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun olmaz bu tarz seslerden. Eğer fandan geliyor olsaydı bu ses o zaman ciddi bir sorun olurdu. Ama Coil bu sesi yapar.

SSD ve GPU da benzer Cache yapısı var, Benzer coil ve aynı güç yollarını kullanıyorlar. O yüzden normal.
Güç yolu ile alakalı bir sıkıntı. Ortak kanal olduğu için bu ses oluyor.
o zaman bir sıkıntı olmaz diye anlıyorum hocam teşekkürler

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,300
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR