Neler Yeni

Ön ödemeli kartlarda rezalet yönetmeliği hk.

BGSGP

80+ Bronze
Yanlış hatırlamıyorsam 2021-2022 yıllarında yönetmelik gayet doğaldı, normaldi. Papara, Tosla, İninal gibi ön ödemeli kartlar vardı, ŞOK, CarreFourSa gibi mağazalarda fiziksel kartları satılırdı, kampanyaları hoşuna giden herhangi birisi veli zorunluluğu olmadan, (hatta benim ve çoğu arkadaşım gibi ailesinden gizli bir şekilde) kendine özel ön ödemeli kartı olurdu.

Kart da ön ödemeli olduğundan borçlanma, faiz gibi şeyler olmadığından, sadece ATM'den yüklediğin kadar harcama yapabildiğiniz için, ailesi çocuğuna kart çıkartmayacak kimseler için vazgeçilmez bir kaftandı.

2022-2023 yılları arasında olsa gerek, tüm ön ödemeli kartlara yeni yönetmelik ile veli onay izni zorunluluğu eklendi, bu da ön ödemeli kartların tercih edilmesinin en büyük sebebini kaldırdı. Çoğu kart (daha önceden hesap açılmadıysa) veli onayı olmadan neredeyse kullanılamaz hale geldi.

Şimdi de allahın belası, œ'nın doğurup fırlattıklarının yönettiği yeni yönetmeliğe göre ön ödemeli kartlarda e-ticaret harcamaları kısıtlanıyomuş, hatta Papara ve Nays'ta uygulanmaya başlanmış bile. Sadece POS cihazlarında geçerli olacakmış bak sen şuna. La internette harcama yapmicaksam niye kart aliyim karta yükliceğim nakidi alışverişte markette harcarım ne anlatiyon olm sen?

🤓ben şahen yeni yonetmeligi cok begendim sizin de yeni yonetmelige iltifat (!) yorumlarinizi bekliyorum!!!!(!)!!!!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,700
Üyeler
166,066
Son üye
Artoria
Top Bottom