Öncelik hangisi olmalı: Fitness mı, dövüş sanatları mı?

herzMONTY

80+
Reaksiyon skoru
38
Merhabalar, vücudumun yağ oranı normalin biraz üzerinde, fakat kas oranım yaşıtlarıma göre oldukça zayıf. Bu nedenle fitness'a gidip kas kütlesi kazanmayı ve vücudumu şekillendirmeyi planlıyorum. Bir süre fitness yaptıktan sonra, kendimi savunmak amacıyla Muay Thai ya da kick boks kursuna gitmeyi düşünüyorum. Ancak babam, “Sen direkt Muay Thai’ye git, fitness’ı boşver. Zaten orada çalışırken vücudun gelişir.” diyor. Ben ise şu anki fiziksel durumumla bu spordan yeterince verim alamayacağımı düşünüyorum ve bu yüzden kendi fikrimin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Zamanım kısıtlı olduğu için ikisine aynı anda gitmem mümkün değil. Sizce hangisi daha mantıklı olur?

hocam dövus sporlarında genelde haftada 3 gün gidersin, gitmediğin günlerde ucuz bir gym e gidersen kafi olur

İlerleyen zamanlarda süreci hızlandırmak için şimdi salona gidip ağırlık kaldırmalısın. Dediğine göre çok güçsüzsün ben senin yerinde olsam 5x5 yapardım, kısa sürede çok verim alırsın ve vücudun genel olarak güçlenir hem de kas kütlesi koyarsın sonrasında dövüş sporlarıyla ilgilenirsin.

okumanı tavsiye ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yaklaşık 3,5 4 aydır düzenli olarak 5x5 i uyguluyorum bench 57kg den 95kg ye squat 70kg den 135kg ye yükseldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,958
Üyeler
183,496
Son üye
dogansarc
Geri