Yenilenmiş cihazlar 2. el satın alınmış bakımları o firma tarafından yapılmış cihazlar ama kesinlikle önermem. Satın alanların çoğu sorun yaşıyor.Yeni telefon alacağım için orjinal ve yenilenmiş arasındaki farkı merak ettim. Yenilenmiş fiyatına değer mi, alınır mı?
Zamanında çok araştırdım. Eski telefon alacaksan (iphone 6-7 vs) değişen parçalar ikinci el ya da yan sanayi oluyor (daha yeni modellerde de olma ihtimali var tabii). Yerden yere değişir ama genel konuşacağım iyisi-kötüsü okuduklarım dahilinde yenilenmiş telefonu aldığın zaman cihaz geldiğinde kağıtta örnek veriyorum pil değiştirilmiştir yazıyor ama başka parçası da değişmiş olabilir (ekran, kamera). Bunlarda ikinci elden alınıp bakımları yapılıyor. Tavsiye edilir mi dersen pek edilmiyor. Ben kendime yenilenmiş telefon almış biri olarak durumu en iyi gözüken bir xr aldım işimi görsün yetiyordu. 2. ayı bitmek üzere ve şu an bir sorunu yok. Batarya değişmiş yazıyordu kağıtta ama ben arka kasanın ve sensörünün de değiştiğini düşünüyorum. Benim için sorun değil "alo" desin yetiyor ama bunları da yazmaları gerekiyor tabii.Yeni telefon alacağım için orjinal ve yenilenmiş arasındaki farkı merak ettim. Yenilenmiş fiyatına değer mi, alınır mı?
Bir buçuk senedir yenilenmiş iPhone 7 kullanıyorum telefonumun bataryası orjinali ile değişmişti 93tü pil gücü fakat pil gücü 53e düştü 4,5 aydır da 53 pil gücü. Şarjı eskidende hızlı bitiyordu fakat artık telefonda 1 saat bile instagramda dolanamıyorum.Zamanında çok araştırdım. Eski telefon alacaksan (iphone 6-7 vs) değişen parçalar ikinci el ya da yan sanayi oluyor (daha yeni modellerde de olma ihtimali var tabii). Yerden yere değişir ama genel konuşacağım iyisi-kötüsü okuduklarım dahilinde yenilenmiş telefonu aldığın zaman cihaz geldiğinde kağıtta örnek veriyorum pil değiştirilmiştir yazıyor ama başka parçası da değişmiş olabilir (ekran, kamera). Bunlarda ikinci elden alınıp bakımları yapılıyor. Tavsiye edilir mi dersen pek edilmiyor. Ben kendime yenilenmiş telefon almış biri olarak durumu en iyi gözüken bir xr aldım işimi görsün yetiyordu. 2. ayı bitmek üzere ve şu an bir sorunu yok. Batarya değişmiş yazıyordu kağıtta ama ben arka kasanın ve sensörünün de değiştiğini düşünüyorum. Benim için sorun değil "alo" desin yetiyor ama bunları da yazmaları gerekiyor tabii.