orta seviye notebook drop problemi

Reaksiyon skoru
37
Orta belki üst seviyenin girişi diyebileceğim bir laptopum var , sistem özelliklerini ek olarak ekleyeceğim (fotoya ek olarak depolama 1tb samsung m.2 ssd kullanmaktayım) problemim yüksek sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda dahi ani droplar yaşamam (örn: valorant ,zula ,cs go , minecraft vs. birkaç tane daha sayabilirim) bunun nedenini bir türlü çözemedim internetten araştırdığım kadarıyla sıcaklık vs diyerek cpu hızını sabitleyerek yüksek hızlara çıkarak ısınmasını önleme gibi birkaç yöntem gördüm ancak problemi açıklayan çözümler bulamadım bu konuda problemimi çözmemde yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum . Buraya kadar okuduysanız bile sağolun (:

Ekler

• pc özellikleri.PNG
    pc özellikleri.PNG
    49.2 KB · Hit: 38
Bu bildiğim üzere işlemcinin birden GHz hızını düşürmesinden kaynaklanıyor. Yani şöyle açıklayayım: İşlemci hızınız 2.90 GHz de çalışıyor birden 1.10`a düşüyor bu da ani fps droplara neden oluyor. Bunun çözümü için bazı programlar var. İşlemci hızını sabitlemenize yarayan programlar. Ama şuan hiç hatırladığım bu tarz programlar bulunmuyor. Dilerseniz internetten araştırabilirsiniz.
Orta belki üst seviyenin girişi diyebileceğim bir laptopum var , sistem özelliklerini ek olarak ekleyeceğim (fotoya ek olarak depolama 1tb samsung m.2 ssd kullanmaktayım) problemim yüksek sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda dahi ani droplar yaşamam (örn: valorant ,zula ,cs go , minecraft vs. birkaç tane daha sayabilirim) bunun nedenini bir türlü çözemedim internetten araştırdığım kadarıyla sıcaklık vs diyerek cpu hızını sabitleyerek yüksek hızlara çıkarak ısınmasını önleme gibi birkaç yöntem gördüm ancak problemi açıklayan çözümler bulamadım bu konuda problemimi çözmemde yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum . Buraya kadar okuduysanız bile sağolun :)

Orta belki üst seviyenin girişi diyebileceğim bir laptopum var , sistem özelliklerini ek olarak ekleyeceğim (fotoya ek olarak depolama 1tb samsung m.2 ssd kullanmaktayım) problemim yüksek sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda dahi ani droplar yaşamam (örn: valorant ,zula ,cs go , minecraft vs. birkaç tane daha sayabilirim) bunun nedenini bir türlü çözemedim internetten araştırdığım kadarıyla sıcaklık vs diyerek cpu hızını sabitleyerek yüksek hızlara çıkarak ısınmasını önleme gibi birkaç yöntem gördüm ancak problemi açıklayan çözümler bulamadım bu konuda problemimi çözmemde yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum . Buraya kadar okuduysanız bile sağolun :)
çekirdeklerinin ghz değerleri sürekli değişiyor büyük ihtimalle atıyorum 1,50 ile çalışırken 0,80 e düşüyorsa drop yersin dostum youtubede böyle videolar var ghz değerini sabitlemen lazım
Post automatically merged:

Bu bildiğim üzere işlemcinin birden GHz hızını düşürmesinden kaynaklanıyor. Yani şöyle açıklayayım: İşlemci hızınız 2.90 GHz de çalışıyor birden 1.10`a düşüyor bu da ani fps droplara neden oluyor. Bunun çözümü için bazı programlar var. İşlemci hızını sabitlemenize yarayan programlar. Ama şuan hiç hatırladığım bu tarz programlar bulunmuyor. Dilerseniz internetten araştırabilirsiniz.
ahahhaahah aynı anda yazmışız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,465
Üyeler
190,917
Son üye
Reznov.
Geri