Neler Yeni

Oruca yanlışıkla niyet etmek (Kalben değil)

Yasin Çınar

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba. Bugün oruç tutmayacaktım. Bu akşam gece 4 gibi uyandım sonra uyuyana kadar bi 15 dk fln geçti aklımdan hep niyet cümlesi geçiyordu ama isteyerek niyet etmiyordum zaten bugün oruç tutmayacaktım yani kalben niyet etmiyordum sadece içimden bir anlık geçiyordu. Bu durumda oruçlu sayılır mıyım?

fxmaster1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
qasim
İlgilendiği Kategoriler
Sünnilik, Mezhepçilik ve diğer tüm İslami konular
oruçlusun kardish sakın bir şey yeme
Mesaj otomatik birleştirildi:

nihat agabeyin programına baglanıp sormak lazım tabii o daha iyi bilir

NightWish2434

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba. Bugün oruç tutmayacaktım. Bu akşam gece 4 gibi uyandım sonra uyuyana kadar bi 15 dk fln geçti aklımdan hep niyet cümlesi geçiyordu ama isteyerek niyet etmiyordum zaten bugün oruç tutmayacaktım yani kalben niyet etmiyordum sadece içimden bir anlık geçiyordu. Bu durumda oruçlu sayılır mıyım?
Neden oruç tutmayacaktın? Boşa bir sebep ise 5 saat kaldı yat uyu geçer. Yoksa 61

Megan

80+ Silver
Eğer sahura kalkamazsan ve niyet etmeyi de unutursan (ama kalbinde o gün oruç tutmak varsa) niyetli sayılırsın. Bu mantıkla kalpten niyet etmediğin için oruçlu sayılmazsın diye düşünüyorum

Yasin Çınar

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden oruç tutmayacaktın? Boşa bir sebep ise 5 saat kaldı yat uyu geçer. Yoksa 61
Bugün telefonu yaptırmak için Kadıköye gidip fiyat soruşturcaktım. Zaten bugün hiçbir şey yemedim az önce iftarda yemek yedim.

Top Bottom