Neler Yeni

Oruçluyken Aşı Olmak Orucu Bozar mı

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Vurulduğun şırınga hücresel düzeyde hücre ihtiyaçlarını karşılayacaksa (örn Serum) bozar, ama aşı zayıflatılmış virüsün vücuda antikor üretilmesi amacıyla vücuda bırakılması işlemidir, içerisinde biyolojik sıvı vardır, bu sıvı sayesinde hücre zayıf virüsü emer ve sindirir, sonra yavru virüsçükleri babalarıyla dövüşmek üzere eğitir, aşı içeriğindeki saklama ve aktarım kimyasalı/maddesi burada önemli genellikle aşı vücut sıvısı veya sıvıya benzer bir yapıda saklanır, o sebeple yüzlerce hücreni doyuramayacağı için bozmaz;

Kan almak bozar, çünkü yüklü kan veriyorsun vücuda mantık kurarsanız cevabı hep bulursunuz :D

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kan almak, bozuyor iken aşı olmak nasıl bozmuyor anlayamıyorum.
Ben ikisi de bozuyor diye biliyorum. İnternette de öyle yazıyordu. Ama Diyanet İşleri Başkanı bozmaz dedi geçenlerde. Ailem de tepki gösterdi. Acaba millet rahat rahat covid-19 aşısı vurulsun diye mi yaptılar. Müslümansa bu denmemeli bence. Eğer öyleyse milleti yanlış yönlendirmiş olurlar.

Besim Tibuk

80+ Gold
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulu'muzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz” dedi.

Chrollo04

80+ Bronze
aşıda besin içerikli bir şey olmadığından bozmuyor diyorlar ama ben olsam tutmam

Stread

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Burak K
Benim bildiğim serum bile yasak. Vücudumuza sıvı giriyor sonuçta. Bence kesinlikle bozar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
sefa kprt
elinde yeterli aşı yok insanların olmamasıişine gelir
Hızlı bir şekilde aşılanmamız gerek dostum, aşı olmasa bile. Avrupa'da bazı ülkeler bizi yasaklı turizm bölgesi olarak gösterdi, bu durum bizi ağır etkileyecek böyle giderse.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
diyanet bozmaz diyor
Diyanet’ten TOKİ fetvası: Kamu bankasının faizi caizdir | Independent Türkçe (indyturk.com)
diyanet geçerli bir kaynak değil benim için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulu'muzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz” dedi.
Diyanet’ten TOKİ fetvası: Kamu bankasının faizi caizdir | Independent Türkçe (indyturk.com)

Skyline R34

80+ Bronze
Hızlı bir şekilde aşılanmamız gerek dostum, aşı olmasa bile. Avrupa'da bazı ülkeler bizi yasaklı turizm bölgesi olarak gösterdi, bu durum bizi ağır etkileyecek böyle giderse.
evet hızlı bir şekilde aşılanmamaız lazım ama elinde yeterli aşı yok caiz değil dese bile oruç tutmayan kişiler aşı sayısından fazla ben bu konuyla alakası olmadığını düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir dediği diğerini tutmuyor güvenilir değiller

Top Bottom