Orucumu erken açsam ne olur

Bir kişi orucuna başlasın, birkaç saat kala çok susadı dayanamadı, bozdu orucu : Kefaret 61 gün.
Bir kişi akşamdan dedi ki; ya benim yarın oruç tutasım yok tutmuyorum : Kefaret 1 gün.
Bir kişi her gün orucuna başlayıp 30 gün boyunca bozsun : 30 gün için Kefaret 91 gün. Normal mantığa göre 1800 gün etmesi gerekiyordu.
Sen bu üçünde bir mantık görüyor musun :D
Koskoca Allah böyle mi mantık kurdu sence.
Kur'an'da geçmez. Senin paylaştığın da net değildir.

Dostum adamın biri yukarda yazmış zaten. Eğer orucunu bozarsan 60 gün cezası+ bozduğun gün sayısı kadar da kaza tutarsın. O yüzden 61 gün deniliyor. Eğer 2 gün bozduysa 62 gün tutar.

Kefaret orucu (2 ay = 61 gün) tutman gerekir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

61 gün olayı yalandır. Yalan olmasını geçtim Araplarda böyle bir şey bile yoktur. 61 gün sadece Türkiyede uydurulmuş bir şey.
Bilmiyorsanız bol keseden sallamayın.

61 gün olayı yalandır. Yalan olmasını geçtim Araplarda böyle bir şey bile yoktur. 61 gün sadece Türkiyede uydurulmuş bir şey.
Kaynak?

Kendinize bir zarar geleceğini düşünüyorsanız, orucunuzu bozmak caiz olur. Fakat o günü kaza etmeniz gerekir.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
60 gün kefarettir bozmanın bedeli , o birgün kazadır 61 , 62 , 63 diye gider. Inanmıyorsan boş boş konuşma az insanların inancına saygılı ol ve konudan çık. Kur'an sana ibadetleri emreder ama nasıl edeceğini paygamber gösterir. Kur'an'da yazan ayetleri Hz.Muhammed (s.a.v) insanlara tesfir etmiştir. Kendisi yaşayarak göstermiştir. Kendi vaazında orucu bozmanın bedelinide anlatmıştır. Şimdi cevabını aldığına göre insanların inancına saygılı olup konuyu kapatabilirsin.
Bilader önce bana adam gibi cevap ver emir verir gibi s*k s*k konuşma benle. Ben İslamı önceden aylarca hiç durmadan araştırdım. Tefsir dediğin şey farklıdır. Kur'anda oruç adına tefsir edilecek bir ayet bulunmamakta. Oruç kefareti diye bir şey yoktur. Kur'anda yazmıyorsa kabul etmeyeceksin. Oruç kefareti sadece eski din adamları'nın kitaplarında geçer ki bunlardan çoğu'nun Hz.Muhammed'in dediği hakkında bir delil bulunmuyor. Birde o dönemde yaşamış gibi vaazında söylemiş falan diyorsun. Okulda öğrendiğin bilgilerle gelip bana din anlatmaya kalkma.

Bilmiyorsanız bol keseden sallamayın.
:D

Bilader önce bana adam gibi cevap ver emir verir gibi s*k s*k konuşma benle. Ben İslamı önceden aylarca hiç durmadan araştırdım. Tefsir dediğin şey farklıdır. Kur'anda oruç adına tefsir edilecek bir ayet bulunmamakta. Oruç kefareti diye bir şey yoktur. Kur'anda yazmıyorsa kabul etmeyeceksin. Oruç kefareti sadece eski din adamları'nın kitaplarında geçer ki bunlardan çoğu'nun Hz.Muhammed'in dediği hakkında bir delil bulunmuyor. Birde o dönemde yaşamış gibi vaazında söylemiş falan diyorsun. Okulda öğrendiğin bilgilerle gelip bana din anlatmaya kalkma.

:D
Hocam doğru dini araştırdığınız dan emin misiniz yada doğru kaynaklardan araştırdığınıza.

Hocam doğru dini araştırdığınız dan emin misiniz yada doğru kaynaklardan araştırdığınıza.
Buhârî, peygamer öldükten 178 yıl sonra doğmuştur, hadisleri toplamaya başladığı dönem 200 yıl sonra. Peygambere en yakın sayılabilecek bir dönem. Ki 200 yıl önce değil, Hz.Muhammed öldükten sonraki ilk dönemde bile ne kadar fazla yalan hadis, yalan peygamer çıktığını düşün. 200 yıl sonra toplanan bilgilerin doğruluğuna kesin diyebilir misin ? İslam dünyası adına en güvenilir kaynak sayılsa da, değil. Kaynak dediğin şeyler ihtimalden ibaret. Kur'anda yazmıyorsa geçeceksin.

Biraz saçma bie konu fakat yazmam gerekli.
Çok fena susadım ve acıktım.Bugünlük orucumu erkem açsam ne olur?

Lütfen dalga geçmek için değil ciddi cevap verin
Aga konu ne uzamış okurken gül gül kırıldım 😂😂
61 gün kefaret olayı doğru arkadaşlar çok kaba düşünceyle isteyen istediği zaman orucunu bozarsa orucun anlamı kalmaz ki

Buhârî, peygamer öldükten 178 yıl sonra doğmuştur, hadisleri toplamaya başladığı dönem 200 yıl sonra. Peygambere en yakın sayılabilecek bir dönem. Ki 200 yıl önce değil, Hz.Muhammed öldükten sonraki ilk dönemde bile ne kadar fazla yalan hadis, yalan peygamer çıktığını düşün. 200 yıl sonra toplanan bilgilerin doğruluğuna kesin diyebilir misin ? İslam dünyası adına en güvenilir kaynak sayılsa da, değil. Kaynak dediğin şeyler ihtimalden ibaret. Kur'anda yazmıyorsa geçeceksin.
Kanka namazın nasıl kılındığı orucun nasıl işlendiği filan kuran da geçmiyor yani bunlar saçmalık mı diyorsunuz eğer diyorsanız hadislere inanmıyor ve dolaylı yoldan dini reddetmiş oluyorsunuz

Kanka namazın nasıl kılındığı orucun nasıl işlendiği filan kuran da geçmiyor yani bunlar saçmalık mı diyorsunuz eğer diyorsanız hadislere inanmıyor ve dolaylı yoldan dini reddetmiş oluyorsunuz
Reddetme kısmı doğru

Sadece reddetme değil doğru araştırdıysan diğer kısımlarda doğru
Namaz sadece hadis ile gelen bir şey değil, zaten Hz.Muhammed döneminden beri davranışsal olarak gelen bir şey olduğu için farklı bir durum.

Davranışsal olarak derken kanka anlamadım
Namazın nasıl kılınacağı Hadislerde öğretilmedi mi Hz. Muhammed tarafından
Namaz sadece hadis ile gelen bir şey değil, zaten Hz.Muhammed döneminden beri davranışsal olarak gelen bir şey olduğu için farklı bir durum.

Hocam sizin dediğinize göre namazı biliyoruz ama nasıl kılındığı Kur'an-ı Kerim'de yazmıyor. O zaman kılmayalım.

Geri