Neler Yeni

Oyun için en iyi işletim sistemi hangisi

..............

80+ Bronze
Hayır yaşamıyorum tek sorun lisans almadığım için özelleştirme yapamıyorum. Piyasada 100 TL ye bile 11 lisansı varken olumsuz bi durum olcağını sanmıyorum bu sorunun. Ve benim ilk yüksek,orta sekment bilgisayarım önceki bilgisayarımda win 8 kullanırken çok kanser oluyordum 11 de bunların hiçbirini yaşamadım.
O zaman 11de kal hocam ben de geçeceğim lisans olmadan win 10da da özelleştirme yapamıyorsun zaten.

LefkaSM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Ali
Virtual ram diye bir konuda var üstelik m2 ssd kullanıyorsanız yavaşlık yaşamadan oyunlarınız fiziksel rami kullanıyorsa arka plan işlemleri buna yönlendirilir zaten. herkes takmış şu kadar ram bu kadar ram yiyor stabilite ve performans açısından win 11 güncel sistemler için.
16 gb ram var bunun 6 giderse
Böyle şeyler söylemeniz de bana saçma geliyor. Yıl olmuş 2023. Her şey gelişiyor, arka planda çalışan bir ton uygulama var. İllaki RAM tüketimi olacak.

Windows'a mail at o zaman. "2000 yılında 64MB RAM yetiyordu şimdi niye bu kadar yükseldi?"

Artık oyun önerilen sistemlerinde bile 32GB yavaştan yer yapıyor. :D
Win vista 50 Milyon kod satırına sahip
Win 7 39 milyon kod satırına sahip
Win 10 ise 50 milyon kod satırına sahip

Virtual ram demişşin şu an benim sistemim 16 ram bulunuyo ve hiç kullanılmamış 1 tb hafızam var diyelimki bir oyun oynuyorum yada başka bişey yapıyorum 16 ram 450 fps görürken ve işlemci ekran kartı destegi istemezken

8 + 8 Virtual ram koyalım gene her parça aynı olsun fps 450 den 300 e kadar inecektir çünkü windows üzerinden paket alıyor veriyor ama gerçek ramde direkt ram anakart ve ekran üzerinde oynama yapar

Güncellik konusundada win 11 evet güncel ama güncel kalmak her zaman en iyisi değildir

İsterseniz konunun detayına inip kendi sisteminizdede deneyebilirsiniz sadece sistem yorulur

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Yunus Şahin
İsterseniz konunun detayına inip kendi sisteminizdede deneyebilirsiniz sadece sistem yorulur

Neredeyse ilk çıktığından beri kullanıyorum, çok memnunum. :D Bir ara Windows 10 denedim, çok eski geldi geri Win11'e geri döndüm. O derece fark ediyor benim için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

16 gb ram var bunun 6 giderse

Win vista 50 Milyon kod satırına sahip
Win 7 39 milyon kod satırına sahip
Win 10 ise 50 milyon kod satırına sahip

Virtual ram demişşin şu an benim sistemim 16 ram bulunuyo ve hiç kullanılmamış 1 tb hafızam var diyelimki bir oyun oynuyorum yada başka bişey yapıyorum 16 ram 450 fps görürken ve işlemci ekran kartı destegi istemezken

8 + 8 Virtual ram koyalım gene her parça aynı olsun fps 450 den 300 e kadar inecektir çünkü windows üzerinden paket alıyor veriyor ama gerçek ramde direkt ram anakart ve ekran üzerinde oynama yapar

Güncellik konusundada win 11 evet güncel ama güncel kalmak her zaman en iyisi değildir

Bir de ek olarak 450'den 300'e inen FPS'in farkına elinizde 500-360Hz monitör yoksa farkına varamazsın.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,468
Üyeler
164,676
Son üye
dslam21
Top Bottom