Neler Yeni

Oyun indirirken internetin sürekli kesilmesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
Bilgisayarıma format attıktan sonra gta v yüklemek istedim fakat yüklenirken bir anda internet kesiliyor.
Tam olarak açıklamak gerekirse (bu sorun önceden de vardı) yüksek boyutlu dosyalar indirirken her 5 dakikada bir internet kesiliyor ve modemde kırmızı ışık yanıyor.
Router'a firmware güncellemesi yaptım ama bir şey değişmedi.
Ayrıca saniyede 1.3 1.4mb olması gereken indirme hızı da 800kb 900kb larda geziyor nedenini bir türlü çözemedim. bilgisayar 19 saattir açık ve gta indiriyor ve hala 36gb daha indirmesi gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarıma format attıktan sonra gta v yüklemek istedim fakat yüklenirken bir anda internet kesiliyor.
Tam olarak açıklamak gerekirse (bu sorun önceden de vardı) yüksek boyutlu dosyalar indirirken her 5 dakikada bir internet kesiliyor ve modemde kırmızı ışık yanıyor.
Router'a firmware güncellemesi yaptım ama bir şey değişmedi.
Ayrıca saniyede 1.3 1.4mb olması gereken indirme hızı da 800kb 900kb larda geziyor nedenini bir türlü çözemedim. bilgisayar 19 saattir açık ve gta indiriyor ve hala 36gb daha indirmesi gerekiyor.
Modemim ZyXEL P-1302-T10D v3
Routerim Tenda AC5

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
vdsl ise snr düşük ise hattın yük sırasında kopuyor olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vdsl ise snr düşük ise hattın yük sırasında kopuyor olabilir
adsl olması lazım baya eski bir altyapı fakat vdsl de destekliyor inan hiç fikrim yok bu sorundan kurtulmak için ne yapabilirim?

indirme hızı da değşiyor sürekli ara ara 1.2mb lara çıkıyor ama genelde 800-600 arasında geziyor routerin yapılandırmasına girdiğimde bilgisayarımın 1.5mb indirme yaptığını görüyorum

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
hat değerlerini atabilirimisin

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
indirmeyi kısıtlaya bilrisin öyle dene bi istersen 850 kb yap

Nereden bulabilirim internet bağlantıları konusunda bilgim yok da
modem arayüzüne girip yapabilrsin ama bi indirmeyi kısıtlayıp dene düzelir büyük ihtimal

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
modem arayüzünde ağ ayarlarında şunlar var
  • Geniş Bant
  • Kablosuz
  • Ev Ağı
  • Statik Yönlendirme
  • QoS
  • NAT
  • Port Eşleştirme
  • Dinamik DNS

indirmeyi kısıtlaya bilrisin öyle dene bi istersen 850 kb yap

modem arayüzüne girip yapabilrsin ama bi indirmeyi kısıtlayıp dene düzelir büyük ihtimal
hocam internetin kesilmemesi için benim 500kb'a falan sabitlemem lazım o da çok az yani steamde 1.3e sabitken bir sıkıntı olmuyor ama epic games'de sıkıntı

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
dsl istatistikleri olması gerek

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,610
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Altyapın adsl büyük ihtimalle indirme hızına bakılırsa adsl ile bu kadar geç inmesi normal ama hattının fiziki duruma bakmak de gerekir istersen ben bakarım birde netspeed den altyapı sorgulama yap ne çıkıyor bak belki VDSL gelmiştir ayriyeten modemimi kullanıyorsun PC de router i mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
Adsız.png

böyle bir yer buldum

Altyapın adsl büyük ihtimalle indirme hızına bakılırsa adsl ile bu kadar geç inmesi normal ama hattının fiziki duruma bakmak de gerekir istersen ben bakarım birde netspeed den altyapı sorgulama yap ne çıkıyor bak belki VDSL gelmiştir ayriyeten modemimi kullanıyorsun PC de router i mı
pc routere bağlı hocam altyapı vdsl destekliyor fakat adsl kullanıyoruz

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,610
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,451
Üyeler
162,003
Son üye