Oyun oynayamıyorum r5 3600 6800 xt

yucelo98

80+
Reaksiyon skoru
4
merhabalar ekran kartımı degistim güvenli modda ddu ile 6800 xt xfx karta yazılımı kurdum , sonra ramleri 3200 yerine standart 2333 mhz de kullanıyorum..

bunlardan önce age of empires 4 oynatmıyordu bile ,,,şimdi o sorunsuz ,

ama cyberpunk 2077 de 140 150 fps oynuyorum bi süre sonra sinyal yok uyarısı veriyor pc , amd o klasik uyarıyı da vermiyor bu arada,
demin battlefield 2042 15 dk test ettim hiç sorun yoktu tanktan bi indim oyun kastı 5 10 sn sonra oyundan attı.
ramler GSkill Gskıll Flare x 16GB (8x2GB) Ddr4 3200MHZ CL16
işlemci ryzen 5 3600 , kule tipi sogutucu ile max 55 derecelerde gözüküyor ryzen master ile
ekran kartı ise max 75 derece falan
psu yu da pcci değişmisti ama yan kapagı actım etiket falan yok kasanın corsair rgb delta orj psu vardı ama yetmez diye değiştirdim elinde rampage 1650 watt vardı şimdi ona sordum olmadı birazdan kasayı söker bakarım, elektrik yetmiyor diye mi düşündüm ama neden 10 15dk sorun yaratmıyor sonra yapıyor bunu ? ramlerden de şüpheliyim artık sıkıldım test yapmaktan şimdi 3200 mhz alıp öyle age of empires girip deniyim eğer sorun olursa ram kaynaklı oldugunu düşünürüm

Son düzenleme:
şimdi ecofta baktım ekran kartı yine benzer wattları çekiyor 250 watt yani acaba işlemci kaynaklı bir sorun mu cünkü ecofta işlemci az kullanılıyor bu arada furmark testini başarıyla geçiyor , windowsun ram testlerini de yaptım problem yok

temiz windows kursana kardom birde ram leri 3200 de çalıştır büyük ihtimalle temiz kurulum olmadığından da yapıyor olabilir

bu win 11 geç güncellemesi geldi ordan sıfırlama ile var mı iso falan ugrasmamak icin soruyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ramleri yanlıs yazmısım aynı ürün ama 8x2 gb 16 gb ram var

Evet sorunu çözdum gibi, ufak bi 30 dk oynadım sinyal yok vermedi, güç kablosunu bilgisayarci ayni kablodan 8*2 takmis, yabancı bir yorum da iki ayrı kablo olması gerektiğini öğrendim ve uyguladım, şuanlik sorun yok

Geri