Neler Yeni

Oyun Programlama için Algoritma öğrenmem şart mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
Arkadaşlar merhaba;

Konuya nereden başlıcağımı bile bilmiyorum kafam bomba gibi oldu.

Benim amacım, yazılım (kodlama) öğrenmek ve oyun alanından devam etmek, ve C# ( C Sharp ) öğrenerek başlamayı hedefliyorum.

Peki benim asıl sorum, C Sharp a öğrenmeye başlamadan önce benim " Algoritma, Programlama ve Veri Yapılarına Giriş " karşıma böyle bir kurs çıktı. Bunu en başından öğrenmem şart mı? Direk C# ( C Sharp ) dan başlasam bir sıkıntı olur mu?

Umarım aklımdaki sıkıntıyı anlatabilmişimdir. :)

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sen zaten C# ile başladığında onun eğitimini alırken C# algoritmasını, porgramlamasını ve veri yapılarına girişi öğrenmiş olmuyor musun?
Algoritma öğrenmeyen bir yazılımcı, yazılımcı değildir. ezberlediği iki tane harfi yan yana getiren adamdır. Bu işlerin işleyişini mantığını kavramak oldukça önemli. dikkatlice en ufak ayrıntısına kadar öğren. başarılar dilerim.

2mApoo

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba;

Konuya nereden başlıcağımı bile bilmiyorum kafam bomba gibi oldu.

Benim amacım, yazılım (kodlama) öğrenmek ve oyun alanından devam etmek, ve C# ( C Sharp ) öğrenerek başlamayı hedefliyorum.

Peki benim asıl sorum, C Sharp a öğrenmeye başlamadan önce benim " Algoritma, Programlama ve Veri Yapılarına Giriş " karşıma böyle bir kurs çıktı. Bunu en başından öğrenmem şart mı? Direk C# ( C Sharp ) dan başlasam bir sıkıntı olur mu?

Umarım aklımdaki sıkıntıyı anlatabilmişimdir. :)

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yanlış anlamadıysam,
Eğer alacağın C# veya C++ dersleri gerçekten geniş ve kapsamlı bir kurs ise , dediğin konular zaten kursun içinde öğretiliyordur. Bir kontrol et derim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sen zaten C# ile başladığında onun eğitimini alırken C# algoritmasını, porgramlamasını ve veri yapılarına girişi öğrenmiş olmuyor musun?
Algoritma öğrenmeyen bir yazılımcı, yazılımcı değildir. ezberlediği iki tane harfi yan yana getiren adamdır. Bu işlerin işleyişini mantığını kavramak oldukça önemli. dikkatlice en ufak ayrıntısına kadar öğren. başarılar dilerim.
Heh onu ben pek kavrayamadım. Kursun içinde C# ile birlikte öğretiliyorsa, tamam işi kavradım. Aklıma takılan konu buydu teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış anlamadıysam,
Eğer alacağın C# veya C++ dersleri gerçekten geniş ve kapsamlı bir kurs ise , dediğin konular zaten kursun içinde öğretiliyordur. Bir kontrol et derim.
C# ile birlikte C#'ın algoritması öğretildiğini bilmiyordum. Anladım şuan teşekkürler.

Jokester

80+ Bronze
algoritma kurmak dilden bağımsızdır. aldığın kurs içinde varmı bilmem ama bir dilin sytanxını öğrenmek sana algoritma kurmayı öğretmez.

oyun geliştirmek için ileri seviye matematik ve fizik gerekir bu işi hobi olarak yapacaksan bir yere kadar belki ilerlersin ama iş için yapacaksan bunları bilmelisin.

mental bey

80+ Bronze
Şarttır. Çünkü mekanik tasarlayacaksın.
Ha ben başkasının yazdığı algoritmalara (yani kodlara) YouTube adresi yazıp, Amazon'da genel müdür olurum diyorsan, tamam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Neziralp Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şarttır. Çünkü mekanik tasarlayacaksın.
Ha ben başkasının yazdığı algoritmalara (yani kodlara) YouTube adresi yazıp, Amazon'da genel müdür olurum diyorsan, tamam.
Yok hayır hedefim, Game Developer olmak.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
Muhtemelen Unity'e yöneleceksin. Unity'de giriş olarak ortaya birşeyler çıkarman için iyi bir kodlama bilgisine ihtiyacın yok. Unity çok yeteneklidir, grafik motoru yazmayacaksın bakma ileri seviye matematik bilmen gerek diyen arkadaşlara. İşin yazılım kısmı ile ilgileniyorum diyorsan söylediğin gibi en temelden başlayabilirsin. Bence sen Unity'e bir göz at :)

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Sen okula başlamadan Doktor olacakmıyım diye soruyorsun. Önce Tıb eğitimine kadar bir ulaşabil, sonrasını tahmin edebilmek bizim için de kolaylaşır.

Daha önce de Mine Craft yapıp Microsoft'a satmak isteyeni de görmüştüm. Nasıl yapacağını da bizden öğrenmek istemişti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,400
Üyeler
161,281
Son üye
JimmyTR
Top Bottom