Çözüldü✓ Oyun SDD'de olmasına rağmen güncellemeyi HDD'ye yapıyor

Starks

80+
Reaksiyon skoru
66
PUBG güncelliyorum oyunum m2 ssd'de kurulu olmasına rağmen hdd'e güncelliyor olarak gözüküyor, bunun çözümü nedir?
SSD: Kingston Renegade SRNGS/1000G PCI-E 4.0 1 TB M.2 SSD

1760559694909.webp
1760559716992.webp

1760559738292.webp

Muhtemelen önbellek olarak kullanıyor. Oyunun dosyaları iki diskte de yoksa diğer türlü imkansız dediğin. İnternet hızlıysa HDD zorlanır.

Güncelleme yapmadan önce harddiski kapatabilirsin CMD ile

SSD'de güncellemeyi indirip açacak/yamalayacak kadar alan yok hdd indirip ssdye atıyor biraz alan açarsan çözülür.

Nasıl yani, ne yapmam gerek durumu düzeltmek için?
Sistem diski olarak kullandığın HDD ise yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. Steam'de oraya kurulu olduğu için onu kullanıyordur otomatik.

SSD'de güncellemeyi indirip yamalayacak kadar alan yok hdd indirip ssdye atıyor biraz alan açarsan çözülür.
Güncelleme 8 GB kadar, diskte boş alan 40 GB kadar, sence mantıklı mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem diski olarak kullandığın HDD ise yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. Steam'de oraya kurulu olduğu için onu kullanıyordur otomatik.
Hayir sistem diski SSD

Güncelleme 8 GB kadar, diskte boş alan 40 GB kadar, sence mantıklı mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayir sistem diski SSD
Evet mantıklı. Kritik seviyenin altında boş alan. Oyun indirdiğin zaman da epicteki gibi kaç gb yazarsa onu indirmiyorsun oyunu indiriyor daha sonra açıyor bu nedenle daha fazla disk alanı istiyor senden. Bunda da indirip açıp yamalayacak fakat alan çok az olduğu için oyunu hdd indirip bunu yapıyor.
Birebir aynısı oluyordu, araştırdım, sorunun bunun olduğunu gördüm ve alan boşalttım şuan istediğim gibi ssdye indirip güncelliyor.

Evet mantıklı. Kritik seviyenin altında boş alan. Oyun indirdiğin zaman da epicteki gibi kaç gb yazarsa onu indirmiyorsun oyunu indiriyor daha sonra açıyor bu nedenle daha fazla disk alanı istiyor senden. Bunda da indirip açıp yamalayacak fakat alan çok az olduğu için oyunu hdd indirip bunu yapıyor.
Birebir aynısı oluyordu, araştırdım, sorunun bunun olduğunu gördüm ve alan boşalttım şuan istediğim gibi ssdye indirip güncelliyor.
Yer açtım fakat halen HDD'ye indirmeye devam ediyor.

Sıradaki güncellemelerde düzelmiş olmasını ummaktan başka çare yok sanırım. Arkadaşın dediği gibi güncellemeden önce hdd kapatacak bi bat dosyası oluşturabilirsin.

Geri