Oyun yapımı hakkında sorularım

kolonya

Cezalı
80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
23,386
1) Bir bilgisayar oyunu için ne kadar bütçe lazım?
2) Hangi programları bilmek gerekli?
3) Yazılım gereklimi?
4) 3D bir oyun için ortalama yapım süreci nedir?

1) Oyuna göre değişir,
2) Genel olarak Unity ile başlarlar ama Unreal engine ile mükemmel işler yapılabilir
3) Evet Yazılım dili bilmen gerekiyor
4) Oyuna ve kişi sayısına göre değişir.

Tek başına zor kısacası.

Kayra Online adında MMORPG oyunu tek bir kişi tarafından yapıldı. Bence Kayra Online YouTube videolarını falan izleyerek çok faydalı bilgiler öğrenebilirsin.

Kayra Online adında MMORPG oyunu tek bir kişi tarafından yapıldı. Bence Kayra Online YouTube videolarını falan izleyerek çok faydalı bilgiler öğrenebilirsin.
Ne kadar sürede yaptı?

Ne kadar sürede yaptı?
Biliyordum ama unuttum. 1-1,5 sene diyesim geliyor. Emin değilim. Ama tabii ne kadar sıkı çalıştı falan fişman kısımları olduğu için bu süreç kişiden kişiye değişiklik gösterecektir.

Biliyordum ama unuttum. 1-1,5 sene diyesim geliyor. Emin değilim. Ama tabii ne kadar sıkı çalıştı falan fişman kısımları olduğu için bu süreç kişiden kişiye değişiklik gösterecektir.
Yeni PC'yi alınca boş zamanlarımda yaparım.

Umarım. Bize de oynamak düşer ;) Bence basit fikirli oyunlar ile başla. Hardcore bir şey yapmana gerek yok.
3D istiyorum ama çok zor :/ eğer 3D ye kafam yatmaz ise 2d yaparım. Eğer hiç oyun yapamaz isem Minecraft mod yaparım :)

3D istiyorum ama çok zor :/ eğer 3D ye kafam yatmaz ise 2d yaparım. Eğer hiç oyun yapamaz isem Minecraft mod yaparım :)
çık aklımdan among us :D Kanka amaç piyasa ise 3D'de işin çok zor. Ama zevk içinse denenebilir tabii ki.

çık aklımdan among us :D Kanka amaç piyasa ise 3D'de işin çok zor. Ama zevk içinse denenebilir tabii ki.
Yarı yarıya. Biraz piyasa biraz zevk. Yazılım mühendisliği istediğim için biraz erkenden öğrenip üni de filan çok zorlanmamak istiyorum.

Yarı yarıya. Biraz piyasa biraz zevk. Yazılım mühendisliği istediğim için biraz erkenden öğrenip üni de filan çok zorlanmamak istiyorum.
Bence üniversiteden önce, kariyerin için güzel bir atılım olur.

Geri