Neler Yeni

Oyun yayınlamak için %53 vergi ve %30 yayınlayıcı kesintisi doğru mu?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Unity 1m satışa kadar para almıyor diye hatırlıyorum.
Hayır, 100k satıştan sonra pro almak zorunda kalıyorsun. Ki zaten unity ile yapılmış ve 1M den fazla satmış kaç tane oyun var ki?
Çok kötüymüş be, neredeyse sana hiç kalmıyor yani. Peki bu ofis ve muhasebe işini sen hallettin mi?
Bak oralara hiç girme, ne sen sor ne ben cevap vereyim
oyunlarda gelir vergisi %35 fakat sattığın kişi türkiyeden ise +%18 daha geliyor
+18 KDV herhalde, KDV ödediğimi bilmiyordum.
Donumu sıkı tutayım ben mazallah onu da alırlar falan şimdi.
Zaten bi o kaldı, onu da alsın gidip surilere falan devlet yardımı diye versinler. Şu ülkede bi Arap olamadım ***.
mesela bunu yaparlar.
Aynen öyle, vergi borcunu biriktirirsen adeta popocuğundan kan alır gibi alırlar kuruşu kuruşuna +%18379191 faizle. O yüzden geciktirmemek çok ama çok önemli.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Çok sıkıntılı ve karışık bir meseleymiş cidden.
Altı üstü oyun yapıp ya da YT ye video çekip harçlık çıkarmak istiyorsun, devlet önüne 1001 türlü engel koyuyor. Devlet gelişmeni ya da üretmeni istemiyor, üretmen için ekonomik bütün engelleri koyuyor. Paypal bunun en net örneği, yurtdışından herhangi birine paypal yok dediğin anda ne yaparsan yap seni dolandırıcı gibi görüyor.

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
Altı üstü oyun yapıp ya da YT ye video çekip harçlık çıkarmak istiyorsun, devlet önüne 1001 türlü engel koyuyor. Devlet gelişmeni ya da üretmeni istemiyor, üretmen için ekonomik bütün engelleri koyuyor.
bu gerçekten saçma bir şey. belki adam o oyun ile ülkeye milyonlarca döviz sokucak, ülke marka tanınırlığını yükseltcek ve bunun gibi birçok şeye vesile olacak. fakat bunlara engel oluyor ki anlamış değilim.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Altı üstü oyun yapıp ya da YT ye video çekip harçlık çıkarmak istiyorsun, devlet önüne 1001 türlü engel koyuyor. Devlet gelişmeni ya da üretmeni istemiyor, üretmen için ekonomik bütün engelleri koyuyor.
Allah sabır versin hocam, bir de koyduğunuz fiyatlandırmayı beğenmeyenler vardı. Aslında neredeyse hiçbir şey kalmıyormuş size, bu vergi meselesinden ancak oyununu bedava olarak çıkarırsan kurtulabilirsin sanırım. O da sadece kişinin popüleritesini arttırmaya yarar.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Allah sabır versin hocam, bir de koyduğunuz fiyatlandırmayı beğenmeyenler vardı. Aslında neredeyse hiçbir şey kalmıyormuş size, bu vergi meselesinden ancak oyununu bedava olarak çıkarırsan kurtulabilirsin sanırım. O da sadece kişinin popüleritesini arttırmaya yarar.
Zaten o oyun bedava olacaktı ancak TL nin sürekli değer kaybetmesinden dolayı Amerikalı için çerez parası olan 10$'a alacağım assetlerin 100₺ olmasından korkmuş ve öyle bir fiyatlandırmaya gitmiştim, böylece hiç olmazsa bu oyundan gelen iki üç şeyle bir sonraki oyunuma gerekirse kaliteli assetler alabilecektim. Fiyat pahalıydı ancak bana "para göz" diyen insanların 2-3₺ yi dahi hesaplıyor olması ve özellikle bazı kişilerin (Technopat boidan biri, Steam mağazasına olumsuz yazan kişi) sırf olumsuz yorum yazmak için oyunu alması ve yorum yazmak için minimum oynama suresi olan 0.2 saat oyunu açık tutup olumsuz yorum yazması garip. Sırf biri kendi oyununu 10₺ ye çıkardı diye böyle bir nefret nasıl duyabilir, oturup bununla ilgili nasıl çabalayabilir anlamış değilim. Günün sonunda deneyim kazanan ve cidden iyi olacak gibi duran bir oyun yapan benken bütün gün hayatını forumda ona buna sataşarak harcayan o.
Bu arada yapacağım oyun ciddi anlamda eşi benzeri olmayan bir oyun olacak, umarım New Blood ile bir anlaşma yaparım.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Zaten o oyun bedava olacaktı ancak TL nin sürekli değer kaybetmesinden dolayı Amerikalı için çerez parası olan 10$'a alacağım assetlerin 100₺ olmasından korkmuş ve öyle bir fiyatlandırmaya gitmiştim, böylece hiç olmazsa bu oyundan gelen iki üç şeyle bir sonraki oyunuma gerekirse kaliteli assetler alabilecektim. Fiyat pahalıydı ancak bana "para göz" diyen insanların 2-3₺ yi dahi hesaplıyor olması ve özellikle bazı kişilerin (Technopat boidan biri, Steam mağazasına olumsuz yazan kişi) sırf olumsuz yorum yazmak için oyunu alması ve yorum yazmak için minimum oynama suresi olan 0.2 saat oyunu açık tutup olumsuz yorum yazması garip. Sırf biri kendi oyununu 10₺ ye çıkardı diye böyle bir nefret nasıl duyabilir, oturup bununla ilgili nasıl çabalayabilir anlamış değilim. Günün sonunda deneyim kazanan ve cidden iyi olacak gibi duran bir oyun yapan benken bütün gün hayatını forumda ona buna sataşarak harcayan o.
Bu arada yapacağım oyun ciddi anlamda eşi benzeri olmayan bir oyun olacak, umarım New Blood ile bir anlaşma yaparım.
Hiç takmayın, doğru yolda olduğunuzu düşünüyorum. Umarım hedefinizden şaşmazsınız, bu arada iletişime geçtiniz mi şimdiden New Blood ile?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Hiç takmayın, doğru yolda olduğunuzu düşünüyorum. Umarım hedefinizden şaşmazsınız, bu arada iletişime geçtiniz mi şimdiden New Blood ile?
Daha geçmedim, iletişime geçeceğim vakit elimde iyi olan bir proje olsun istiyorum o yüzden bekletiyorum. New Blood oyunlarına benzeyen ve en az onlar kadar kaliteli olan ama aynı zamanda pek eşi benzeri olmayan bir oyun olacak gibi duruyor. Açıkçası eğer oyunumu onlar yayınlarsa bundan sonraki hiçbir projemde ne bütçe sıkıntısı çekerim ne de tanınırlık ve sevdiğim bir firma. Umarım oyunum onların Doom kalitesindeki soundtrackleri ile oynayabilir olucak, yani umarım.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Daha geçmedim, iletişime geçeceğim vakit elimde iyi olan bir proje olsun istiyorum o yüzden bekletiyorum. New Blood oyunlarına benzeyen ve en az onlar kadar kaliteli olan ama aynı zamanda pek eşi benzeri olmayan bir oyun olacak gibi duruyor. Açıkçası eğer oyunumu onlar yayınlarsa bundan sonraki hiçbir projemde ne bütçe sıkıntısı çekerim ne de tanınırlık ve sevdiğim bir firma. Umarım oyunum onların Doom kalitesindeki soundtrackleri ile oynayabilir olucak, yani umarım.
Hayırlısı olsun, en iyisi neyse o olması dileğiyle. Bu arada şunu sormak isterim, ücretsiz olarak yayınladığın bir oyunu sonradan ücretli olarak değiştirmek mümkün mü?

Son düzenleme:

Vayss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Uğurcan Demirci
madem türksün
say bakalım tüm vergileri

• Hahaha
Reaksiyonlar: memz

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Hayırlısı olsun, en iyisi neyse o olması dileğiyle. Bu arada şunu sormak isterim, ücretsiz olarak yayınladığın bir oyunu sonradan ücretli olarak değiştirmek mümkün mü?
Evet mümkün ama böyle bi şey yapanı hiç görmedim. He bu arada paralı yapsan bile hesabına bedava iken ekleyenler oynayamaya devam edebiliyor, oyun çok iyi olsa bile zamanında bedavaydı şimdi para mı vericem diyip almayan insanlar da olur.

hiysty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet
bende soruyordum kendime acaba türkiyeden neden indie oyun yapımcısı çıkmıyor diye. bu yüzdenmiş
Şuan Türkiye mobil bağımsız oyun sektörü konusunda şahlandığı zamanlar , birazcık araştırman lazım. En çok da şirket kurma zorunlu 1000tl+200tl olayına güldüm. Madem bu kadar masraflı bir süreç Google Playdeki bu "oyun çöplüğü" nereden geliyor. Google playe 25 dolar vererek başka hiçbir masrafa girmeden oyununu yayınlayabiliyorsun. Hem de bir kere 25 dolar verip sınırsız oyun yayınlayabiliyorsun. Gelelim Unity vergisine, Unity hiç bir şekilde vergi almıyor , tek bir para alma konusu var , eğer oyunundan eğer rakamı yanlış hatırlamıyorsam 10.000 dolar kazanırsan , sadece senden bedava kullandığın unity'nin pro versiyonunu satın almanı istiyor. Eğer o parayı kazanırsan zaten bunu da rahatça verirsin.
(Acelem vardı hızlı yazdım , yazım kurallarının içinden geçmiş olabilirim, mazur görün :) )

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Poyraz Şimşek
Instagram
poyrazsimsek0
Twitter
poyrazsimsek0
Discord
poyisgone#0001
Sanırım doğru.