Neler Yeni

Oyun yükleniyor fakat depolama alanında fazladan alan gidiyor!

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
Selamlar, Xbox Game PASS'tan Sea Of Thieves yüklüyorum aktif olarak. Henüz 26GB kadar inmiş olarak gösteriyor fakat depolama alanımda ciddi bir alan düşüklüğü söz konusu. 720GB boş alanım vardı, yükleme yaparken düşüyor yavaş yavaş. Şuan 621. Bu kadar olması normal mi? İndirmeyi duraklatınca 689 oluyor, devam ettirince tekrar 621'e yükseliyor. Bu arada bilgisayarda oyunun herhangi bir dosyası yok daha. Endişelenmeli miyim? Oyunda 84GB, 720'den çıkartınca 636GB kadar alanımın kalması gerekmiyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Metin Demir
oyun yüklenirken depolama alanının azalması normal endişelenicek bir şey yok gayet normal yani

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyun yüklenirken depolama alanının azalması normal endişelenicek bir şey yok gayet normal yani
ama normalden daha fazla. Mesela şimdi 27GB indi ve 621 olan sayı 620 oldu. 84GB'lik oyun. Daha fazla alan alıyor..

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Bazen bazı platformlarda bir şey indirirken (genellikle yüksek boyutlu dosyalar, oyun gibi) indirme esnasında olması gerekenden daha fazla alan ayrılır. İndirme tamamlandıktan sonra bu ayrılan alan yeniden düzenlenip olması gerektiği kadara ayarlanır. Bunu birçok kez yaşadım, senin yaşadığının da aynı olduğunu düşünüyorum. Oyunu tamamen indir, birkaç kez çalıştır, sonrasında bilgisayarı yeniden başlat. Alan probleminin normale döndüğünü görmen lazım.

NOT: Yeniden başlatmadan da görebilirsin tabii ki sorunun kalktığını ama sistemi yeniden başlatmak daha net bir sonuç veriyormuş gibi geliyor bana.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
Arka planda bir şey inmiyor değil mi
hayır inmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazen bazı platformlarda bir şey indirirken (genellikle yüksek boyutlu dosyalar, oyun gibi) indirme esnasında olması gerekenden daha fazla alan ayrılır. İndirme tamamlandıktan sonra bu ayrılan alan yeniden düzenlenip olması gerektiği kadara ayarlanır. Bunu birçok kez yaşadım, senin yaşadığının da aynı olduğunu düşünüyorum. Oyunu tamamen indir, birkaç kez çalıştır, sonrasında bilgisayarı yeniden başlat. Alan probleminin normale döndüğünü görmen lazım.

NOT: Yeniden başlatmadan da görebilirsin tabii ki sorunun kalktığını ama sistemi yeniden başlatmak daha net bir sonuç veriyormuş gibi geliyor bana.
teşekkürler, yüklendikten sonra yeniden başlatarak bakarım ben

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget

Oyun indirildi. Bilgisayarda 563GB alan kaldı. Yani oyun indikten sonra 155GB alan harcanmış. Fakat oyun 84GB. Yani neredeyse tam iki katı kadar fazla alan. Oyuna girdim, yeniden başlattım. bir şey değişmedi. 71GB fazladan alanım alındı. Sistemde yine Sea Of Thieves 84GB olarak gözüküyor. Ne yapmalıyım? Bu kadar alanım neden gitti benim?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1