OYUNA GİRİNCE PC ÇÖKÜP YENİDEN BAŞLATIYOR

#JustM50

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamın aleyküm dostlar stabil çalışan bilgisayarımda bir sorun oldu 1 hafta içinde ve ne olduğunu çözemiyorum sinirden paramparça edicem yardımcı olabilecek fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem
Nitro+ 7800Xt
R5 5600x
B450 Aorus Elite
4x8 Corsair 3600Mhz Ram
Psu Nzxt 750W 80+Gold

Sorun Dying Light 2 oynamak istiyorum oyuna girip 5dk daha olmadan donup yeniden başlatıyor. Ama stres testinde hiç bir şey olmuyor.
Bir çözümü vardır elbet ne yapmam gerekli ?

Son düzenleme:
Eğer sökmeyi "biliyorsanız" ramleri söküp silgi yardımı ile pinlerini temizleyebilirsiniz. Birkaç sene önce web üzerinden netflixe girdiğimde sistem donup yeniden başlatıyordu ramleri söküp kontrol ettiğimde birkaç pinde turunculuk vardı "hafif oksitlenme başlamış" silgi yardımı ile temizleyince sorun düzeldi.
tabii ki şuan her türlü denemeye açık sistem iyice bakarım varsa bir şey silerim
o hata ramlerle alakalı bir şey mi diyor ?

tabii ki şuan her türlü denemeye açık sistem iyice bakarım varsa bir şey silerim
o hata ramlerle alakalı bir şey mi diyor ?
Gerekli veriler giriş çıkış hatası sebebiyle belleğe yerleştirilemedi tarzı bir şey diyor kesin bir bilgim yok ama memoryler ile alakalı bir soruna benziyor sadece deneyimim üzerinden tavsiye verdim.

Gerekli veriler giriş çıkış hatası sebebiyle belleğe yerleştirilemedi tarzı bir şey diyor kesin bir bilgim yok ama memoryler ile alakalı bir soruna benziyor sadece deneyimim üzerinden tavsiye verdim.
Deneyeceğim umarım olur eğer ekran kartının vram lerine bir şey olduysa geçmiş olsun

AMD tarafında VRAM lar bozulunca genelde direk görüntü gelmez bu tarz saçma hatalar NVIDIA kanadında daha sık olur canınızı sıkmayın o konuda.
sağolasın kartta bios switchi araştırmıştım zamanında boost moduna geçiyor vs. denemek için en sağ konuma aldım uzun süre oynadım öyle bir şey olmadı bu hafta içinde başladı
trixx uygulamasından bakayım diyeceğim yanlış bir şey mi var diye çok karışık
şuan kendi konumunda en solda çalışıyor

sağolasın kartta bios switchi araştırmıştım zamanında boost moduna geçiyor vs. denemek için en sağ konuma aldım uzun süre oynadım öyle bir şey olmadı bu hafta içinde başladı
trixx uygulamasından bakayım diyeceğim yanlış bir şey mi var diye çok karışık
şuan kendi konumunda en solda çalışıyor
BIOS switch in yanında sağında solunda bir yerde yazar hangi modun hangi taraf olduğu OC ve Silent mod olur ASUS Q(Quiet) P(Performance) olarak yazıyor sanırım isimlerden de anlayabileceğiniz üzere Q sessiz P performans modu P modda kullanın windows üzerinden de pek ayar yapmanızı tavsiye etmem. Daha önceden yaptığınız ayarlar duruyor ise de sıfırlayıp default moda getirin bence

BIOS switch in yanında sağında solunda bir yerde yazar hangi modun hangi taraf olduğu OC ve Silent mod olur ASUS Q(Quiet) P(Performance) olarak yazıyor sanırım isimlerden de anlayabileceğiniz üzere Q sessiz P performans modu P modda kullanın windows üzerinden de pek ayar yapmanızı tavsiye etmem. Daha önceden yaptığınız ayarlar duruyor ise de sıfırlayıp default moda getirin bence
Gün içinde bir çok deneyeceğim Sapphire Nitro+ benim kartım kitapçık yada siteden bakarım şimdi başım ağırdı sinirlendirmeye başladı ilgilenen herkese teşekkürler. Yarın güncellerim sonuçları

rdr2 de çöktü başka uygulamaların sonuna exe koyuyor şunu yazıyor

The instruction at Ox00007FF9FDF4FC23 referenced memory at Ox00007FF9C9A2429C. The required data was not placed into memory because of an I/O error status of Oxc000000e.

Programı sonlandırmak icin Tamam'a basın

Sonra direk yeniden başlatıyor
Format öncesi (sihost.exe - phoneexperiencehost.exe) bunun gibileri vardı şimdide everything.exe verdi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunları farklı donanım parçası takarak anca anlayabilirim değil mi başka çaresi yok gibi
Evet, farklı donanım parçaları denenerek test edilmeli, bilgisayarların en kötü yanlarından biri de budur muhtemelen.
Herhangi bir sorun olduğunda deneme yanılma yolu dışında bir çözüm kalmıyor.

Geri