Neler Yeni

Oyundan attıktan sonra mavi ekran veriyor.

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Mehmet sunal
Şimdiye kadar hiç yaşamamıştım ama bugün 2 kez yaşadım. Oynadığım oyundan dolayımı bilmiyorum ismi War Robots Frontiers.Sorun şöyle oluyor oyundayken bir anda oyun crash veriyor ve laptopun harici ekran kartı (4060) kapanıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmadığım sürece oyunlarda işlemcinin dahili ekran akrtını kullanıyor. yeniden başlattığımda ise mavi ekran veriyor 3 sn sonra mavi ekran geçiyor tekrar yeniden başlıyor ve sorunsuz şekilde kullanabiliyorum laptopu. Laptopumun modeli Dell G16 7630 i7-13700hx ve rtx4060 lı olan versiyonu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oynadığım oyundan şüphelenme sebebim yaklaşık 8 aydır laptop bende sorun yaşamamıştım hatta neredeyse hiç crash bile yememiştim. oyuna daha yeni başladım ve olmaya başladı.

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Mehmet sunal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,175
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,175
İsim
Emre Zengin
Teşekkür ederim bekliyorum
- Başta bu dediğim şekilde ekran kartı sürücünü kaldırıp kur bakalım:
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/242205/) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.

- myacdrv1.sys diye bir şey var. Oynadığın oyunlardan biriyle alakalı görünüyor. Onu da kaldır.
- C-MEDIA Inc. USB Audio diye bir cihaz bağlı sanırım. Onu da çıkar.

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Mehmet sunal
- Başta bu dediğim şekilde ekran kartı sürücünü kaldırıp kur bakalım:
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/242205/) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.

- myacdrv1.sys diye bir şey var. Oynadığın oyunlardan biriyle alakalı görünüyor. Onu da kaldır.
- C-MEDIA Inc. USB Audio diye bir cihaz bağlı sanırım. Onu da çıkar.
söylediğiniz dosya /windows/system32/drivers klasörü altında bulunuyor ve sistem dosyası diyor. yinede sileyim mi?
bilgisayara 2 şey takılı 1. kulaklık 2. fare başka bir şey takmadım galiba kulaklığımdan bahsediyorsunuz çıkart derken

dediklerinizi birazdan yapacağım , bir şey farkettim ekran kartım fazla ısınıyor fazla sıcakken kullandığım için kendini kapatıyor olabilir mi? denemek için girdiğimde 1 saatin sonunda 92 dereceleri gördü. aldığımdan beri termal bakım yapmamıştım sorun buradan kaynaklı olabilir mi?(çok yoğun kullanıyorum neredeyse hergün 6 saat)

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Mehmet sunal
Güncelleme: Dediğiniz gibi ekran kartı sürücümü yeniledim. System32 de olduğu için o dosyayı silmedim, kulaklığımı çıkartıp oynadım.Ayrıca sıcaklıktan yapıyor olabileceğini düşünerek ekran kartımı olabildiğince limitlemeye çalıştım(ortalamada 10 derece daha soğuk çalıştı)Yaklaşık 3 saat boyunca hiç crash yemedim inşallah daha sonrada yemem.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,175
İsim
Emre Zengin
söylediğiniz dosya /windows/system32/drivers klasörü altında bulunuyor ve sistem dosyası diyor. yinede sileyim mi?
bilgisayara 2 şey takılı 1. kulaklık 2. fare başka bir şey takmadım galiba kulaklığımdan bahsediyorsunuz çıkart derken

dediklerinizi birazdan yapacağım , bir şey farkettim ekran kartım fazla ısınıyor fazla sıcakken kullandığım için kendini kapatıyor olabilir mi? denemek için girdiğimde 1 saatin sonunda 92 dereceleri gördü. aldığımdan beri termal bakım yapmamıştım sorun buradan kaynaklı olabilir mi?(çok yoğun kullanıyorum neredeyse hergün 6 saat)
Bir sil bakalım onu. Ekran kartı limitini kaldır hocam önce bak bakalım mavi ekran vermeyi tetikleyecek mi? Eğer tetiklemezse kulaklığı tekrardan takıp mavi ekran verip vermeyeceğine bak bakalım hocam.

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
Mehmet sunal
Bir sil bakalım onu. Ekran kartı limitini kaldır hocam önce bak bakalım mavi ekran vermeyi tetikleyecek mi? Eğer tetiklemezse kulaklığı tekrardan takıp mavi ekran verip vermeyeceğine bak bakalım hocam.
o dosya oynadığım oyunun anti cheat driveriymiş hocam siliyorum şimdi

Top Bottom