Neler Yeni

Oyunlarda aşırı fps drop yiyorum

Woxin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Serhat Topuz
Merhabalar arkadaşlar oyunlarda aşırı derecede fps drop yiyorum aşırı takılma oluyor bilgisayardan soğudum iyice nedenini bulabilir miyiz ?

Oyunun Videosu =

Ekran Kartı =Rx 6600
İşlemci = Ryzen 5 1600 AF
Ram = 8 GB 3000 MHZ
Anakart = A320M-F SI
PSU = 550 WATT +80

Kurapikki

80+ Bronze
Merhabalar arkadaşlar oyunlarda aşırı derecede fps drop yiyorum aşırı takılma oluyor bilgisayardan soğudum iyice nedenini bulabilir miyiz ?

Oyunun Videosu =

Ekran Kartı =Rx 6600
Ram = 8 GB 3000 MHZ
Anakart = A320M-F SI
PSU = 550 WATT +80
işlemcin ekran kartına darboğaz yaptığı için drop yiyorsun gibi duruyor. overclockla belki çözebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemcin ekran kartına darboğaz yaptığı için drop yiyorsun gibi duruyor. overclockla belki çözebilirsin.
grafikleri yükseltip işlemci yükünü azaltmak da bir seçenek.

Woxin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Serhat Topuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciye mi overclock yapmam lazım yardımcı olabilir misin pek bilgim yok ama kafayı yiyeceğim artık :D

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Adem
İşlemcin ekran kartını besleyemediği için darboğaz yaşıyorsun.%10/15e kadar darboğaz FPS droplarına yol açmaz normalde ama senin sistemindeki darboğaz çok daha fazla. Bu yüzden FPS drop yiyorsun. İşlemcini yükselt ilk olarak.
Ek: 8gb ram de günümüz için yetersiz. O da oynadığın oyunlara göre değişmekle birlikte genelde FPS droba sebep olabilir. Ramini çift kanal 16gb'a yükselt.
İkisini de yaparsan hiçbir sıkıntın kalmaz.

Kurapikki

80+ Bronze
İşlemciye mi overclock yapmam lazım yardımcı olabilir misin pek bilgim yok ama kafayı yiyeceğim artık :D
evet işlemciye overclock yaparak çözebilirsin ama kesin çözüm olmayabilir. 1600 AF rx6600 için yetersiz bir işlemci. Overclocktan önce grafikleri yükseltmeyi deneyerek de sorunu çözmeyi deneyebilirsin.

Woxin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Serhat Topuz
evet işlemciye overclock yaparak çözebilirsin ama kesin çözüm olmayabilir. 1600 AF rx6600 için yetersiz bir işlemci. Overclocktan önce grafikleri yükseltmeyi deneyerek de sorunu çözmeyi deneyebilirsin.
Grafikleri en yükseğe aldım 1080p çözünürlük ve her şey ultrada fps gayet iyi aslında ama droplar falan var görüldüğü gibi ram kullanımı vs de o kadar yüksek değil başka neden dolayı olur bu sıkıntı

İşlemcin ekran kartını besleyemediği için darboğaz yaşıyorsun.%10/15e kadar darboğaz FPS droplarına yol açmaz normalde ama senin sistemindeki darboğaz çok daha fazla. Bu yüzden FPS drop yiyorsun. İşlemcini yükselt ilk olarak.
Ek: 8gb ram de günümüz için yetersiz. O da oynadığın oyunlara göre değişmekle birlikte genelde FPS droba sebep olabilir. Ramini çift kanal 16gb'a yükselt.
Bu sistem için hangi işlemciyi önerirsiniz ?

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,853
İsim
İbrahim

Oyunun Videosu =

Ekran Kartı =Rx 6600
Ram = 8 GB 3000 MHZ
Anakart = A320M-F SI
PSU = 550 WATT +80
gördüğüm kadarıyla bf oynuyorsun
bf işlemciye yük bindiren bi oyun o yüzden darboğaz yemen anormal değil
diğer oyunlarda büyük ihtimal yemezsin ama ben bfyi akıcı oynayacağım nokta dersen işlemci değiştirebilir veya overclock yapabilirsin

5500 veya 5600 alabilirsin

Kurapikki

80+ Bronze
Grafikleri en yükseğe aldım 1080p çözünürlük ve her şey ultrada fps gayet iyi aslında ama droplar falan var görüldüğü gibi ram kullanımı vs de o kadar yüksek değil başka neden dolayı olur bu sıkıntı

Videoda işlemci kullanımın 96lara felan çıktığında drop geliyordu o yüzden darboğaz aklıma gelen ilk şeydi ancak virüslerlerden dolayı veya bf5 in optimizasyonunun rx6600 de kötü olabilmesi ihtimalleri de var.

Woxin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Serhat Topuz
gördüğüm kadarıyla bf oynuyorsun
bf işlemciye yük bindiren bi oyun o yüzden darboğaz yemen anormal değil
diğer oyunlarda büyük ihtimal yemezsin ama ben bfyi akıcı oynayacağım nokta dersen işlemci değiştirebilir veya overclock yapabilirsin

5500 veya 5600 alabilirsin
Ama işlemcim şuan bile 77 derece overclock ile kaç derecelere çıkar herhangi bir sıkıntısı olur mu

Videoda işlemci kullanımın 96lara felan çıktığında drop geliyordu o yüzden darboğaz aklıma gelen ilk şeydi ancak virüslerlerden dolayı veya bf5 in optimizasyonunun rx6600 de kötü olabilmesi ihtimalleri de var.
aynı dropları farklı oyunlarda da yaşıyorum işte the witcher 3 - apex legends - forza horizon 4 falan hepsinde aynı

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,853
İsim
İbrahim
Ama işlemcim şuan bile 77 derece overclock ile kaç derecelere çıkar herhangi bir sıkıntısı olur mu

aynı dropları farklı oyunlarda da yaşıyorum işte the witcher 3 - apex legends - forza horizon 4 falan hepsinde aynı
a evet olur
düzgün bi overclock bile birkaç derece ısıtır cpuyu ki zaten neredeyse sınırdasın
overclock yapılacaksa da bi cpu cooler alınmalı gibi

Nasıl yetersiz 2 gb ramle gta 5 te 60 ile 80 arası fps alıyodum ?

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Adem

Overclock uzun vadede kurtarmaz. Hatta kısa vadede bile yeterli olmaz. Direkt olarak R5 5500 veya 5600 geçebilirsin. Anakart değiştirme masrafın olmasın diye ryzen önerdim. İntel düşünürsen ona göre farklı işlemciler önerebiliriz.

Kurapikki

80+ Bronze

onlarda da işlemci kullanımına bakabilirsen aslında kesin sonuca ulaşabiliriz. Zaten 1600 af nin 6600'e yetmeyeceği aşikar ama virüs gibi şeyler de neden oluyor olabilir. Bu da bir ihtimal olduğu için malwarebytes ile taratmayı da deneyebilirsin ama asıl nedenin bu olmadığını düşünüyorum.

Top Bottom