Neler Yeni

Oyunlarda Dokuların Ve Kaplamaların Asla Yüklenmemesi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar artık çıldıracağım, nefret derecesine geldi bütün oyunlardan soğur oldum.
2020 oyunuyla 2010 oyunun hiçbir farkı yok gözümde maalesef.
Bundan 2 sene önce sebepsizce bütün oyunlarda doku, kaplama yüklenmeme sorunu başladı bilgisayarımda, yıllardır araştırıyorum sayısız çözüm denedim hiçbirisi olmadı.
Bahsettiğim sorun aşağıdadır.

W11 geçmeden son 2 ay düzelmişti hatta W11 kullanırken 2 gün öncesine kadar her şey mükemmeldi sonra birdenbire bütün oyunlar böyle oldu. Kaplamalar gitti grafikler gitti, arkadaşlar bilgisayara 3 kez format attım temiz kurulum yaptım 2 kere, W11 kurdum sıfırdan halen böyle yani. Ne yapsam olmuyor yıllardır böyleydi son 2 aydır düzelmişti 2 gün önce BF1 hikayeyi bitirmiştim grafikler şahane idi şimdi gene bozuldu. Bütün oyunlarda aynı problem.

Tüm sürücülerim, ekran kartı vs. güncel.

Oyun orijinal.
Oyunlar ultra grafik ayarlarında her şey en sonda ama sanki low gibi.

Nasıl düzelecek bu problem yardım edin, ya da böyle olan var mı benden başka?
Çözümü nedir?

Sistem R5 3600, RX 5600 XT Sapphire, Gigabyte B450M S2H, 16 GB Corsair RAM, 500 GB SSD, 1 TB HDD.
Bundan önce sürücü olarak 22.5.1 mi kullanıyordun?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,685
İsim
uwu
bunları dene

Ekler

• 1.png
    1.png
    425.8 KB · Hit: 60
  • 2.png
    2.png
    347.6 KB · Hit: 60

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,685
İsim
uwu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
AMD Radeon Pro otomatik yazılım kullanıyorum.
22.Q.4
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-5600-series/amd-radeon-rx-5600-xt 22.11.2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 22.11.2 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.) Sonra sistemi yeniden başlatın.
Bunları yaptıktan sonra AMD Software'a girip Standart yazanı seç. Aynı sorun olursa yukarıda arkadaşın attığı fotoğraftaki ayarları yap.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Alper Ersoy
Bu ayarları yapmadan önce düzgündü sorun başlayıca yapsam da yapmasam da farketmiyor ama bir deneyeyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-5600-series/amd-radeon-rx-5600-xt 22.11.2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 22.11.2 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
Bunları yaptıktan sonra AMD Software'a girip Standart yazanı seç. Aynı sorun olursa yukarıda arkadaşın attığı fotoğraftaki ayarları yap.
Bunları yapmadan, önceki ekran kartı driverlarını sileyimmi yada DDU ile mi sileyim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Bu ayarları yapmadan önce düzgündü sorun başlayıca yapsam da yapmasam da farketmiyor ama bir deneyeyim.

Bunlar yapmadan önceki ekran kartı driverlarını sileyimmi yada DDU ile mi sileyim.
Zaten yazdım orada AMD Uninstaller ile kaldıracaksın diye. Linkten indir o programı ondan sonra dediklerimi eksiksiz uygula.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,685
İsim
uwu
benim attığımı yaptınmı

kırmızışarapp

80+ Silver
Sorun ekran kartında olabilir mi ????

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Alper Ersoy
benim attığımı yaptınmı
Yaptım ama değişen bir şey yok sanki 2010'dan kalma oyunları oynuyorum grafikler çamur gibi maalesef, ne yapsam olmuyor.
2 güm önce mükemmeldi oysa.

Sorun ekran kartında olabilir mi ????
Bilmiyorum, 2 ay çok güzeldi ondan önce çamur gibiydi, 2 gün önce yine eskisi gibi sebepsiz grafikler yüklenmemeye başladı.

2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 22.11.2 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.) Sonra sistemi yeniden başlatın.
Dediklerini yapacağım ama otomatik radeon software uygulamasını silip radeon kurayımmı.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Yaptım ama değişen bir şey yok sanki 2010'dan kalma oyunları oynuyorum grafikler çamur gibi maalesef, ne yapsam olmuyor.
2 güm önce mükemmeldi oysa.

Bilmiyorum, 2 ay çok güzeldi ondan önce çamur gibiydi, 2 gün önce yine eskisi gibi sebepsiz grafikler yüklenmemeye başladı.

Dediklerini yapacağım ama otomatik radeon software uygulamasını silip radeon kurayımmı.
Onları sil. Benim dediğim sürücüyü indir.

kırmızışarapp

80+ Silver
Yazılımsal olabilir o zaman bence.

Top Bottom