Neler Yeni

Oyunlarda FPS fazla ama kasıyormuş gibi hissettiriyor.

BenUğur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Uğur
Selamlar, ben Uğur.

Bir süre önce bir sorun yaşamaya başladım, ilk başlarda kafama takılmadı ama şimdilerde çok takıyorum. Sorunum oyunlarda kasma/donma hissiyatı alıyorum örneğin; Valorant'da NVIDIA ile ALT + R attığımda FPS 260~340 arası gidip geliyor ama %99 FPS'e baktığımda bazen 77 bazen 170 civarını gösteriyor bende sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum eskiden böyle bir şey yoktu sanırsam Windows 11'e geçtikten sonra başladı. Konuyla alakası olan veya başına gelmiş biri bana yardım edebilir mi lütfen? kafama çok takılıyor.

Not: Tüm oyunlarda oluyor.

Sistemim: GeForce RTX 3060 Ti 8GB
16 GB Ram
AMD Ryzen 5 5600x İşlemci
B450M S2H Anakart

Son düzenleme:

BenUğur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Uğur
BİOS'un güncel mi hocam? DDU ile ekran kartı sürücünü silip tekrardan yükleyebilirsin. Windows 11'e yükselterek mi geçtin?
BIOS'un güncel olup olmadığı konusunda bir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim. DDU ile sürücüleri silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim haber veririm size. Windows 11'i Microsoft'un kendi sitesinden yükleme yardımcısı ile indirip kurmuştum Windows 10'dan geçtim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lowları MSI Afterburner ile görüntüleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin
BIOS'un güncel olup olmadığı konusunda bir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim. DDU ile sürücüleri silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim haber veririm size. Windows 11'i Microsoft'un kendi sitesinden yükleme yardımcısı ile indirip kurmuştum Windows 10'dan geçtim.

Teşekkür ederim.
BİOS'a girip sürüme bakabilirsin ya da CPU-Z adlı programı yükleyip Mainboard kısmını atabilirsin.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Selamlar tekrardan, MSI Afterburner'ı indirdim fakat nereden dediğiniz değerleri görebileceğimi çözemedim, anlatabilir misiniz?
PC'de değilim şu an ama kısaca özetleyebilirim. Ayarlardan izleme kısmı var, orada dediklerimin tikini işaretleyip OSD'de göster kutucuğunu işaretlemeniz lazım. Hazır oraya gelmişken FPS (normal FPS), CPU-GPU sıcaklıkları ve kullanımları da eklenebilir.

BenUğur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Uğur
PC'de değilim şu an ama kısaca özetleyebilirim. Ayarlardan izleme kısmı var, orada dediklerimin tikini işaretleyip OSD'de göster kutucuğunu işaretlemeniz lazım. Hazır oraya gelmişken FPS (normal FPS), CPU-GPU sıcaklıkları ve kullanımları da eklenebilir.
Dediklerinizin aynısını yaptım, ayarlardan izleme kısmına girdim tiklerini işaretleyip OSD'de göster dedim ama bunlar hariç gözükmüyor. Bir yeri atlamış olabilir miyim? Not: Uygulayıp, tamam seçeneğine bastım, defalarca denedim.

Ekler

• Screenshot_66.png
    Screenshot_66.png
    74.5 KB · Hit: 42
  • Screenshot_68.png
    Screenshot_68.png
    31.7 KB · Hit: 43

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Dediklerinizin aynısını yaptım, ayarlardan izleme kısmına girdim tiklerini işaretleyip OSD'de göster dedim ama bunlar hariç gözükmüyor. Bir yeri atlamış olabilir miyim? Not: Uygulayıp, tamam seçeneğine bastım, defalarca denedim.
Yanlış bir şey yok, oyun içindeyken ayarları değiştirdiyseniz oyunu yeniden başlatmayı deneyin.

BenUğur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Uğur

Ekler

• Screenshot_69.png
    Screenshot_69.png
    17.8 KB · Hit: 43

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin

BenUğur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Uğur
Windows 11 destekli BİOS'u kurmamışsın. http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450m_s2h#support-dl F63d adlı BİOS'u kurmanı tavsiye ederim. (Bu Gigabyte anakart modelinde Secure Boot sorunu var. Bazı kullanıcılarda bu ayarı aktif edince anakart garantilik olabiliyor.)
Bios'u kurmak için ne yapmam gerektiğini kısaca özetler misiniz? ayrıca Secure boot ile ilgili bir takım şeyler yaptığımı hatırlıyorum ihtiyacım olduğu için onu geri kapatmalı mıyım eğer açıksa?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin
Bios'u kurmak için ne yapmam gerektiğini kısaca özetler misiniz? ayrıca Secure boot ile ilgili bir takım şeyler yaptığımı hatırlıyorum ihtiyacım olduğu için onu geri kapatmalı mıyım eğer açıksa?
Şuan dokunmana gerek yok. BİOS güncelleyince ayarlar otomatik sıfırlanacak.
BİOS güncellemek için;
1) Öncelikle elinde bir tane 8 yada 16 GB'lık bir tane flash bellek olsun ve onu FAT32 olarak biçimlendir.
2) http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450m_s2h#support-dl bu linkten F63d adlı BİOS sürümünü indirin. Sonra klasöre çıkartın. Çıkarttıktan sonra B450MS2H.63d adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
3) Sonra BİOS'a girin BİOS'a girdikten sonra en sağ altta Q-Flash olması gerek ona tıklayın.
4) Gelen ekranda Update BİOS'u seçin. Sonra B450MS2H.63d dosyasını seçin. Sonra başlatmak için tıklayın diyor, tıklayın güncellemeyi başlatsın.

Son düzenleme:

BenUğur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Uğur
BİOS'un güncel mi hocam? DDU ile ekran kartı sürücünü silip tekrardan yükleyebilirsin. Windows 11'e yükselterek mi geçtin?
DDU ile ekran kartı sürücülerimi sildim tekrar nereden yükleyebilirim hepsini? Şuan bilgisayar monitörümü ve ekran kartımı görmüyor 1024x768'de 64 hertz olarak kaldı ekran.

Şuan dokunmana gerek yok. BİOS güncelleyince ayarlar otomatik sıfırlanacak.
BİOS güncellemek için;
1) Öncelikle elinde bir tane 8 yada 16 GB'lık bir tane flash bellek olsun ve onu FAT32 olarak biçimlendir.
2) http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450m_s2h#support-dl bu linkten F63d adlı BİOS sürümünü indirin. Sonra klasöre çıkartın. Çıkarttıktan sonra E7D67AMS.130 adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
3) Sonra BİOS'a girin BİOS'a girdikten sonra en sağ altta Q-Flash olması gerek ona tıklayın.
4) Gelen ekranda Update BİOS'u seçin. Sonra E7D67AMS.130 dosyasını seçin. Sonra başlatmak için tıklayın diyor, tıklayın güncellemeyi başlatsın.
Tamamdır yapacağım teşekkür ederim :)

Top Bottom