Neler Yeni

oyunlarda takılmalar

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Emre
hangi oyunu açarsam açayım belli aralıklarda oyunlarda saliselik takılmalar meydana geliyor ne kadar saliselik olsada ben bunu algılayabiliyorum işin garip yanı büyük oyun küçük oyun farketmeksizin oluyor bu loldede takılma oluyor csgodada cod warzone ve gta 5 tarzı büyük oyunlardada çöümünü hala bulamadım +freesync açık denedim gene takılıyor kapatıyorum gene takılıyor ısılardan kaynaklıdır diye gpu'nun fan ayarı fabrika %34 yapmış ben %60'a çıkardım cpu ısınıyodur diye boost core özelliğini kapadım genede faydası olmadı (oyun esnasında cpu=60 gpu=62 dereceye çıkıyor maksimum)güç planı amd max performance'da yani chipsetide indirdim amd radeon softwarede profillerin hepsini denedim oyuncu, e-spor, standart gene fayda etmedi bi çözüm öneriniz varmı?
sistem: el capitan değişiklikler 3600x wraith prism ve baracuda 1 tb 7200 rpm harddisk (not: windows ssd'ye kurulu oyunlar hdd'ye) ramler 3600 cl16 overclocklu yardımlarınızı bekliyorum
not: programlar aracılığıyla bütün parçaları kontrol ettim hiçbir sorun yok gözüküyor
not2: daha öncede de konu açmıştım pc nadirde olsa arada durup dururken kendini resetliyo son zamanlarda o sorunu çözdüm sanırım bi resetlemesini görmedim çözümüm ne kadar çözümdür tartışılır psudan ses geliyor diye psu kaynaklı olduğunu düşündüm bazı kaynaklarda fan yukarı bakacak şekilde takarsanız düzelir yazıyordu pek düzelmedi ama resetleme problemini ilginç bi şekilde çözdü 2-3 gündür sadece 6 saat kapalı kaldı ve şuana kadar bir şey olmadı

cgtytrn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Çağatay Turan
anakartta veya psuda sorun olabilir. Wtcnda da benzer bi sorun vardı sanırım anakart değiştirip düzelmişti

cgtytrn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Çağatay Turan
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hayır garantiye vereceksin, sorununu anlat aldığın siteye yardımcı olmaları lazım
dün mesaj attım hala geri dönüş yok bekliyorum bakalım
Mesaj otomatik birleştirildi:

el capitan ne kadar sorunlu bir kasa
katılmıyorum buna çok güzel sistem aslında çok fazla satıldı siz sadece forumda şikayetleri gördüğünüz için böyle görünüyor el capitan alan başka arkadaşlarım var ve gayet memnunlar ama biraz şansıssanız benim gibi böyle oluyor bakalım İncehesap geri dönüş yaptığında güncellerim
-BAŞKA ÖNERİSİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA HER ŞEYİ DENEMEYE HAZIRIM XD

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Sadık Eren
hangi oyunu açarsam açayım belli aralıklarda oyunlarda saliselik takılmalar meydana geliyor ne kadar saliselik olsada ben bunu algılayabiliyorum işin garip yanı büyük oyun küçük oyun farketmeksizin oluyor bu loldede takılma oluyor csgodada cod warzone ve gta 5 tarzı büyük oyunlardada çöümünü hala bulamadım +freesync açık denedim gene takılıyor kapatıyorum gene takılıyor ısılardan kaynaklıdır diye gpu'nun fan ayarı fabrika %34 yapmış ben %60'a çıkardım cpu ısınıyodur diye boost core özelliğini kapadım genede faydası olmadı (oyun esnasında cpu=60 gpu=62 dereceye çıkıyor maksimum)güç planı AMD max performance'da yani chipsetide indirdim AMD radeon softwarede profillerin hepsini denedim oyuncu, e-spor, standart gene fayda etmedi bi çözüm öneriniz varmı?
sistem: el capitan değişiklikler 3600x wraith prism ve baracuda 1 tb 7200 rpm harddisk (not: windows SSD'ye kurulu oyunlar HDD'ye) ramler 3600 cl16 overclocklu yardımlarınızı bekliyorum
not: programlar aracılığıyla bütün parçaları kontrol ettim hiçbir sorun yok gözüküyor
not2: daha öncede de konu açmıştım PC nadirde olsa arada durup dururken kendini resetliyo son zamanlarda o sorunu çözdüm sanırım bi resetlemesini görmedim çözümüm ne kadar çözümdür tartışılır psudan ses geliyor diye PSU kaynaklı olduğunu düşündüm bazı kaynaklarda fan yukarı bakacak şekilde takarsanız düzelir yazıyordu pek düzelmedi ama resetleme problemini ilginç bi şekilde çözdü 2-3 gündür sadece 6 saat kapalı kaldı ve şuana kadar bir şey olmadı
Aynı Sorun Bendede Var Bende Az Buçuk Araştırdım Bunun Etkileri Olabilir En Son Ne Zaman Kasayı Temizlettirdin Ve Ne Zaman Macunları Yenilettin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı Sorun Bendede Var Bende Az Buçuk Araştırdım Bunun Etkileri Olabilir En Son Ne Zaman Kasayı Temizlettirdin Ve Ne Zaman Macunları Yenilettin?
sistem bildiğin gibi zaten yeni çıktı o yüzden kasanın içi gayet temiz ve ben standart gelen termal macunlara güvenmediğim için cooler master masterjel pro termal macunuyla yeniledim

Top Bottom