EpicMushroom
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 74
- İsim
- Emre
hangi oyunu açarsam açayım belli aralıklarda oyunlarda saliselik takılmalar meydana geliyor ne kadar saliselik olsada ben bunu algılayabiliyorum işin garip yanı büyük oyun küçük oyun farketmeksizin oluyor bu loldede takılma oluyor csgodada cod warzone ve gta 5 tarzı büyük oyunlardada çöümünü hala bulamadım +freesync açık denedim gene takılıyor kapatıyorum gene takılıyor ısılardan kaynaklıdır diye gpu'nun fan ayarı fabrika %34 yapmış ben %60'a çıkardım cpu ısınıyodur diye boost core özelliğini kapadım genede faydası olmadı (oyun esnasında cpu=60 gpu=62 dereceye çıkıyor maksimum)güç planı amd max performance'da yani chipsetide indirdim amd radeon softwarede profillerin hepsini denedim oyuncu, e-spor, standart gene fayda etmedi bi çözüm öneriniz varmı?
sistem: el capitan değişiklikler 3600x wraith prism ve baracuda 1 tb 7200 rpm harddisk (not: windows ssd'ye kurulu oyunlar hdd'ye) ramler 3600 cl16 overclocklu yardımlarınızı bekliyorum
not: programlar aracılığıyla bütün parçaları kontrol ettim hiçbir sorun yok gözüküyor
not2: daha öncede de konu açmıştım pc nadirde olsa arada durup dururken kendini resetliyo son zamanlarda o sorunu çözdüm sanırım bi resetlemesini görmedim çözümüm ne kadar çözümdür tartışılır psudan ses geliyor diye psu kaynaklı olduğunu düşündüm bazı kaynaklarda fan yukarı bakacak şekilde takarsanız düzelir yazıyordu pek düzelmedi ama resetleme problemini ilginç bi şekilde çözdü 2-3 gündür sadece 6 saat kapalı kaldı ve şuana kadar bir şey olmadı
sistem: el capitan değişiklikler 3600x wraith prism ve baracuda 1 tb 7200 rpm harddisk (not: windows ssd'ye kurulu oyunlar hdd'ye) ramler 3600 cl16 overclocklu yardımlarınızı bekliyorum
not: programlar aracılığıyla bütün parçaları kontrol ettim hiçbir sorun yok gözüküyor
not2: daha öncede de konu açmıştım pc nadirde olsa arada durup dururken kendini resetliyo son zamanlarda o sorunu çözdüm sanırım bi resetlemesini görmedim çözümüm ne kadar çözümdür tartışılır psudan ses geliyor diye psu kaynaklı olduğunu düşündüm bazı kaynaklarda fan yukarı bakacak şekilde takarsanız düzelir yazıyordu pek düzelmedi ama resetleme problemini ilginç bi şekilde çözdü 2-3 gündür sadece 6 saat kapalı kaldı ve şuana kadar bir şey olmadı