Neler Yeni

π=3,14...mü? yoksa π=180° mi?

bipolar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Muhammed Berat Yörük
Bir arkadaş π sayısı nasıl oluyor da hem 3.14… hem de 180° değerini alabiliyor diye sorduğu için bu başlığı açma gereği duydum. Öncelikle π=180° değil π radyan=180° şeklinde olduğunu bilmeliyiz. Küçük bir birim olayı tamamen değiştirmeye yetiyor çünkü:) Size kısaca şöyle anlatayım hem de karşılıklı bilgi alışverişi yapmış oluruz.

Açı ölçü birimlerinden başlayalım birazcık, hem derece hem de radyan birimini bilmek gerekiyor olayın aslını anlamak için.

1660822642096.png

Yukarıda 180 derece= π radyan olduğunu görüyoruz. Bu 180= π anlamına gelmez. Yani birimler yok sayılamaz.

Yani π =3,14... tür. π = 180 yanlıştır. π
radyan = 180 derece doğrudur.

Arkadaşlar eğer eksik ya da yanlış yazdığım bi nokta varsa, uyarırsanız sevinirim.

CemSultan01

80+ Bronze
Bir arkadaş π sayısı nasıl oluyor da hem 3.14… hem de 180° değerini alabiliyor diye sorduğu için bu başlığı açma gereği duydum. Öncelikle π=180° değil π radyan=180° şeklinde olduğunu bilmeliyiz. Küçük bir birim olayı tamamen değiştirmeye yetiyor çünkü:) Size kısaca şöyle anlatayım hem de karşılıklı bilgi alışverişi yapmış oluruz.

Açı ölçü birimlerinden başlayalım birazcık, hem derece hem de radyan birimini bilmek gerekiyor olayın aslını anlamak için.

Alıntıyı görüntüle

Yukarıda 180 derece= π radyan olduğunu görüyoruz. Bu 180= π anlamına gelmez. Yani birimler yok sayılamaz.

Yani π =3,14... tür. π = 180 yanlıştır. π
radyan = 180 derece doğrudur.

Arkadaşlar eğer eksik ya da yanlış yazdığım bi nokta varsa, uyarırsanız sevinirim.
Çevre 2π r ise yarışı πr olmaz mı? π radyan neden?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
güzel anlatım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bu konuları okulda işlersen kafana daha rahat bir şekilde oturur. şu an sadece kafanı karıştırıyorsun.

CemSultan01

80+ Bronze
güzel anlatım.

hocam bu konuları okulda işlersen kafana daha rahat bir şekilde oturur. şu an sadece kafanı karıştırıyorsun.
Ya bence biraz kafa yorsam sıkıntı olmaz :)

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,319
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Az önceki konuya 2π 6,28 yazdığım için uyarı yedim ezberci eğitim sisteminin sonuçları bunlar sen konuyu gayet güzel açıklamışsın millet biraz okusun öğrensib

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,939
İsim
Mert Metshi
Az önceki konuya 2π 6,28 yazdığım için uyarı yedim ezberci eğitim sisteminin sonuçları bunlar sen konuyu gayet güzel açıklamışsın millet biraz okusun öğrensib
2π 6,28 demedin, 6,28 derecedir dedin.

bipolar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Muhammed Berat Yörük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam πr zaten π radyan demek orda görsele dikkatli bakarsanız anlarsınız zaten :)

güzel anlatım.

teşekkürler dostum :giggle:

teşekkür ederim hocam bişeyler katabildiysem ne mutlu bana:giggle:

CemSultan01

80+ Bronze
hocam πr zaten π radyan demek orda görsele dikkatli bakarsanız anlarsınız zaten :)

teşekkürler dostum :giggle:

teşekkür ederim hocam bişeyler katabildiysem ne mutlu bana:giggle:
Tamamdır anladım hocam çok teşekkür ederim

bipolar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Muhammed Berat Yörük