Neler Yeni

Palit 1660 super kartıma yaptığım overclock

Hepra

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Öncelikle ekran kartım : Palit 1660 super gp oc modeli. Stres testi ayarları (1920x1080 4x msaa)
Forumda elimden geldiğince OC konularını okuyor ve takip ediyorum, kendi ekran kartıma nasıl overclock yaparım bunu araştırırken şu konuya rastladım. https://forum.donanimarsivi.com/konu/gtx-1660-super-overclock.157891/ Bu konuyu okudum ve Fiery adlı kullanıcın mesajlarından yararlanarak ekran kartıma MSI afterburner programı üzerinden;
+150 core clock
+800 memory clock
değerlerini girdim (kademeli olarak), Furmark programından stres testi (ortalama 6 dakika) yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım , sıcaklıklar ortalama 67 dereceydi ve ekran kartımın herhangi bir değer girilmemiş haline göre 5 ile 6 fps arasında performans artışı yaşadım. Bu değerler nasıl ? ve yorumlarınızı bekliyorum. Önerebileceğiniz test programları veya değerleri merakla bekliyorum.

Not: 43 dakika stres testi sonucunda 68 dereceyi geçmedi

Son düzenleme:

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
Öncelikle ekran kartım : Palit 1660 super gp oc modeli.
Forumda elimden geldiğince OC konularını okuyor ve takip ediyorum, kendi ekran kartıma nasıl overclock yaparım bunu araştırırken şu konuya rastladım. https://forum.donanimarsivi.com/konu/gtx-1660-super-overclock.157891/ Bu konuyu okudum ve Fiery adlı kullanıcın mesajlarından yararlanarak ekran kartıma MSI afterburner programı üzerinden;
+150 core clock
+800 memory clock
değerlerini girdim (kademeli olarak), Furmark programından stres testi yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım , sıcaklıklar ortalama 67 dereceydi ve ekran kartımın herhangi bir değer girilmemiş haline göre 5 ile 6 fps arasında performans artışı yaşadım. Bu değerler nasıl ? ve yorumlarınızı bekliyorum. Önerebileceğiniz test programları veya değerleri merakla bekliyorum.
dostum aynı ekran kartına sahibim ilerleyen zamanlarda oc yapmak istersem yardımcı olurmusun banada ?

Hepra

80+ Silver
En İyi Cevap
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hepra

80+ Silver
En İyi Cevap
13
dostum aynı ekran kartına sahibim ilerleyen zamanlarda oc yapmak istersem yardımcı olurmusun banada ?
bu konularda çok bilgili değilim, daha iyi bilen kullanıcılar var forumda onlardan yardım alırsan daha sağlıklı olur.

Hepra

80+ Silver
En İyi Cevap
13
6 dakika az, 15 dakika yap ve yarın 2-3 saat aralıksız oyun oyna.
Stres testi ayarları (1920x1080 4x msaa) bunlar 15 dakika yaparsam ve bir sıkıntı ile karşılaşmazsam oyun tarafına bakarım.

ELECTUS

80+ Silver
6 dakika az, 15 dakika yap ve yarın 2-3 saat aralıksız oyun oyna.
Hocam merhabalar bir şey sorucaktım benim ekran kartımda coil var eğer ekran kartına overclock yapsam bu ses dsha da artarmı?

Top Bottom