Neler Yeni

Yardım Palit RTX 3060 dual ekran kartı Isınma sorunu

ELROND

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Gülen
Merhaba arkadaşlar gamegaraj'dan aldığım Aquarius 5T11-RTX3060 sistemi kullanıyorum sistemin kasasında önde 3 arkada 1 tane fan var sistemi alırken 240mm sıvı soğutma taktırdım kasa küçük olduğundan sıvı soğutmanın fanlarını ön tarafa takmışlar kasada çok daralmış zaten küçük bir kasa güncel oyunlarda 78-79 ları görüyor palit ekran kartım buna nasıl bir çözüm üretebilirim acaba?

Ysuflix

80+ Gold
ne zaman aldınız ? imkan varsa sıvı soğutmayı üste takın önden soğuk hava gelir ama onlar radyatördeki sıcak havayı içeri veriyo o şekilde yanlış takmışlar.

r4NG3r

80+ Silver
Benim sivi sogutmada onde havayi iceri veriyor.Cpu maks 42 43 derece gpu 55 60 calisiyor ondan oldugunu sanmiyorum

JuunBuun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Taksim Delisi Cenk
Sıvıyı üste takamiyorsan,üste 2 tane egzos fanı tak

ELROND

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Gülen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ne zaman aldınız ? imkan varsa sıvı soğutmayı üste takın önden soğuk hava gelir ama onlar radyatördeki sıcak havayı içeri veriyo o şekilde yanlış takmışlar.
2022 nisan ayında almıştım ilk başlarda fazla oynama imkanım olmadığı için pek farketmemiştim malesef üst tarafa alamıyorum alan yetmiyor sadece ön tarafa takılıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim sivi sogutmada onde havayi iceri veriyor.Cpu maks 42 43 derece gpu 55 60 calisiyor ondan oldugunu sanmiyorum
sistemin nedir hocam?

r4NG3r

80+ Silver
2022 nisan ayında almıştım ilk başlarda fazla oynama imkanım olmadığı için pek farketmemiştim malesef üst tarafa alamıyorum alan yetmiyor sadece ön tarafa takılıyor

sistemin nedir hocam?
Asus dual 6700 xt 12400f sivi sogutma nzxt kraken x53 kasa td500 ,benim arka ve ustte toplam 3 tane egzoz fan var ama onlardan olabilir

ELROND

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Gülen
Asus dual 6700 xt 12400f sivi sogutma nzxt kraken x53
büyük bir kasa alıp değiştirmeyi düşünüyorum bende sıvı soğutmayı üste taşıyarak çünkü kasanın içinde hava akışı nerdeyse yok

Ysuflix

80+ Gold
sıvı soğutma üste takılırsa önden sıcak değil soğuk hava ekran kartına vurur. o zaman değerler düşer.

ELROND

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Gülen
Bu sıcaklık değerleri ilerde bana sıkıntı çıkarırmı genelde 75-77 lerde sabit tutuyorum sıcaklığı hatta sp oyunlarda fps sabitleyip yarı yarıya düşürüp düşük gücte çalıştırıyorum 63 derecelerde oynuyorum

r4NG3r

80+ Silver
büyük bir kasa alıp değiştirmeyi düşünüyorum bende sıvı soğutmayı üste taşıyarak çünkü kasanın içinde hava akışı nerdeyse yok
Egzoz fan sayisini arttirmayi dene bence ode mumkunse

Yada öndeki 3. fani arka uste tak.onun ile egzoz fanini iceri hava ufleyecek sekilde degistir.Radyatorude icerden disari ufleyecek sekilde yap havayi arkadan one gelecek sekilde ayarla daha mantikli olabilir boyle

ELROND

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Gülen
sıvı soğutma üste takılırsa önden sıcak değil soğuk hava ekran kartına vurur. o zaman değerler düşer.
1673191131232.jpg

kasa ve sıvı soğutma konumu resimdeki gibi alırken kasanın bukdar küçük olabileceğini düşünmemiştim ama küçükmüş ;) üstte taşıyabilceğim alan hiç yok

Ysuflix

80+ Gold
Alıntıyı görüntüle

kasa ve sıvı soğutma konumu resimdeki gibi alırken kasanın bukdar küçük olabileceğini düşünmemiştim ama küçükmüş ;) üstte taşıyabilceğim alan hiç yok
daha büyük bi kasa alın hocam dediğiniz gibi bu şekilde karta sıcak hava gelmesi iyi değil

ExploiT

80+ Bronze
Karta asla bir zarar vermez. Bu şekilde kullanabilirsin. Fakat daha büyük kasaya geçerek sıvı soğutmayı üste alırsan sıcaklıklar biraz daha değişecektir.

Top Bottom