Neler Yeni

Para olmasaydı ne olurdu ?

masQee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Serhat Şen
Para olmasaydı ne olurdu? Birden aklıma geldi. Herkes aynı maddi durumda olsa mesela. Üretim sürekli devam ettiğinden istediğimizi alabilseydik neler olurdu.

123kral14

80+ Silver
celal şengör video var yt izle

gtr34

80+
Para olmasaydı ne olurdu? Birden aklıma geldi. Herkes aynı maddi durumda olsa mesela. Üretim sürekli devam ettiğinden istediğimizi alabilseydik neler olurdu.
Bahsettiğin sisteme komünizm deniyor. Herkes aynı maddi durumda olduğunu düşünelim herkes aynı hayat koşulunda yaşıyor. Hiç çalışmayan adam da aynı koşulda yaşıyor çok çalışan adam da aynı koşulda yaşıyor. Çok çalışan adam bir süre sonra demez mi ben niye çalışıyorum çalışmasam da aynı durumda olacağım boşa kürek çekiyorum diye? Tabii ki de diyecektir ve çalışmayı bırakacaktır. Yani para aslında bir motivasyon kaynağı ve çalışanı ödüllendirme sistemidir. Bütün bir ülkenin bu şekilde çalışmayı bıraktığını düşün sence ne olur? Hiçbir çalışma olmazsa gıdadan tut sanayiye hiçbir üretim olmazsa ülke nasıl karnını doyuracak? Sanayisi gelişmediği için ve savaşacak asker olmadığı için bu ülkeye sence en sonunda ne olacaktır?
Mesaj otomatik birleştirildi:

+ Olarak diyelim ki sadece parayı ortadan kaldırdık fakat herkes aynı maddi durumda değil orda farklılık var. O zaman değişen bir şey olmayacaktı. Lidyalılardan önceki döneme baktığında ne oluyorsa o olacaktı. Eli ince işçiliğe yatkın adamlar yani ustalar marangoz olup eşya üretecekti. Demirciler kılıç üretecekti terziler kıyafet. Eli ince işe yatkın olmayıp da güçlü kuvvetli iyi dövüşebilen adamlar ise asker sınıfında olacaktı. Asker sınıfı ben seni 1 ay koruyayım sen bana şöyle bir eşya yap uga buga :D Sen bana kılıç yap o kılıçla seni bir yıl koruyayım diyecekti. Terzi kıyafet verip tahta kap kacak alacaktı vs vs. Yani takas sistemi geçerli olacaktı.

İki senaryoyu da düşündüğümüzde insanların sandığı gibi para olmasaydı tozpembe bir dünya olacak gibi durmuyor. Bu yüzden para insanoğlunun yazıdan sonraki en önemli icatlarındandır.

Son düzenleme:

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,740
İsim
Mehmet Aslan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular