Neler Yeni

parça parça sistem toplanırken nereden başlanmalı?

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
elimde şu an bir sistemlik para yok biraz biriktirebildim ve parça parça toplamak mantıklı geldi hangi parçadan başlanmalı?

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
islemci veya anakart

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
işlemci anakart psu

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Önce Anakarttan başlayın sonra İşlemci en son Kasa ve PSU seçin.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İşlemci,
Anakart,
Ekran kartı,
SSD,
HDD Alınacaksa HDD,
PSU,
Kasa.

Böyle topluyorum ben.

Bende bu durumda sayılırım. Yeni ve güncel bir sistem toplamak istiyorum. Ama benim konum bir tık daha farklı. İmzam da mevcut.
Bir göz atmanızı tavsiye ederim. Eğer fikrininiz varsa lütfen belirtin. Çok kararsız kaldığım için ne yapacağımı bilmiyorum.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bende bu durumda sayılırım. Yeni ve güncel bir sistem toplamak istiyorum. Ama benim konum bir tık daha farklı. İmzam da mevcut.
Bir göz atmanızı tavsiye ederim. Eğer fikrininiz varsa lütfen belirtin. Çok kararsız kaldığım için ne yapacağımı bilmiyorum.
DDR5 Ram,İşlemci ve Anakart çıkınca Konu aç bana göre.

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
elimde şu an bir sistemlik para yok biraz biriktirebildim ve parça parça toplamak mantıklı geldi hangi parçadan başlanmalı?
Şimdi toplanmaz bekle dolar düşer elbet bide haziran 2.Çeyrekten sonra sistem topla yeni parçalr çıkar elbet

DDR5 RAM,İşlemci ve Anakart çıkınca Konu aç bana göre.

Görüşüne saygı duyuyorum ancak sistemi yavaş yavaş toplamam ve bunun içinde kurduğum plan mantıklı mı değil mi farklı kişilerden duymam lazım. Tabii şuan AM5 soket ve DDR5 sistem parçaları olmadığı için işime yarayacak HDD ve SSD birimlerini alıp daha sonra da sistem parçaları çıkana kadar gerekli (Ekran Kartı,Güç Kaynağı vb.) bileşenleri toplamak istiyorum. Gerçekten kararsız kaldığım için ve fiyatların ne olacağını bilmediğim için olabildiğince fazla insanın fikrini almak istiyorum. Görüşünü belirttiğin için teşekkür ederim.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Görüşüne saygı duyuyorum ancak sistemi yavaş yavaş toplamam ve bunun içinde kurduğum plan mantıklı mı değil mi farklı kişilerden duymam lazım. Tabii şuan AM5 soket ve DDR5 sistem parçaları olmadığı için işime yarayacak HDD ve SSD birimlerini alıp daha sonra da sistem parçaları çıkana kadar gerekli (Ekran Kartı,Güç Kaynağı vb.) bileşenleri toplamak istiyorum. Gerçekten kararsız kaldığım için ve fiyatların ne olacağını bilmediğim için olabildiğince fazla insanın fikrini almak istiyorum. Görüşünü belirttiğin için teşekkür ederim.
İşlemci,Anakart,Ram dışında Her şeyi alabilirsin. Ama şimdilik PSU Alma Çıkınca güç tüketiminin ne olacağı belli değil. İlk olarak Kasa alabilirsin. Ondan sonra SSD, HDD.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
dostum ilk önce sistemle ne yapacaksın daha çok ? ben oyun olarak varsayıyorum ilk önce amd mi intel mi toplayacaksın bunu belirle oyun için amd işlemci öneririm tabi buna uyumlu birde anakart lazım anakartını kesinlikle b450m al overclock yapabilirsin upgrade de de sıkıntı çıkarmaz ondan sonra eğer bütçe var ise 16 gb çift kanal ram kullanman gerek amd de ramler etkili oluyor 2*8 3000 mhz çok iyi performansın olur he dersinki bütçe yetmiyor 8gb 3000 mhz yap ilerde takarsın 8 daha ondan sonraki önemli nokta oyunları oynatan parça ekran kartı tabii ki bütçene göre giriş orta üst olarak sıralayalım giriş için rx570 öneririm en aşşağı (bütçe ondan da az ise en kötü rx560 tak) orta bir seviye ise gtx 1660 super veya rx 590 tavsiye edebilirim eğer sisteminde üst seviye ekran kartı kullanacak isen rtx 2060 öneririm zaten bütçe en hat safada ise rtx 2080 ler fln filan ondan sonra gelelim psu psunu kesinlikle 80+ bronze bilindik bir marka al ki sorun yaşama ve wat olayına gelecek olursak tercih edeceğin ekran kartının kaç w tükettiğine bak diyelim 350 w ise sen 400 al ki sıkıntıya girme kasaya gelelim herşeyi topladın kasan kaldı kasanın hava sirkülasyonu iyi olmalı ki işlemcin ekran kartın fln ısınmasın oyunlarda drop yeme inşallah bunu tamamen okursun yararlı olur diye umuyorum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,153
Üyeler
168,248
Son üye
ufukg
Top Bottom