psu sıkıntılı mı?Arkadaşlar klavyeye kasaya vs dokununca elektrik çarpıyor bunu nasıl düzeltebiliriz ne yapmalıyım
valla bilmiyorum eski psu da elektriklenme riski olur mu?Çok eski PSU 5 senelik araa yapıyordu böyle bayadir böyle değildi ne önerirsiniz
internetten psu da biriken statik akımı boşlatmaya yarıyan 2 3 taktik var onları dene olmazsa psu yu sök aynı prizde kasa dışında şarteli açık dene hala akım varsa evinde toprak hattına sahip bir prize takıp kullan %98 geçecektir toprak hattı sağlamsa eğer evinde toprak hattı yoksa (imkanı yok bizim ev 40 yıllık bizim bile bazı prizlerde toprak hattı var) veya hatta takılı iken de hala kaçak varsa psu yu emekli etme vaktinm gelmiştir benim eski psu'mda da aynı sorun vardı en son ekran kartında kondansatör alev alınca(güç girişinin yanındaki smd kondansatör) güvenemedim ve imzamdaki psu yu aldım. Sen zaten sistemini yenilemeyeckmiydin zamana yayarak bence alacağın parçalardan birini ertele ve psu al elinde olan idarelik pc yi güvene al en azından ve zaten yeni sistemde yeni psu kullanacaksınfır büyük ihtimal.(sende benim başıma gelen gibi parça yakma durumu olmaz büyük ihtimal ve belirtmem biraz saçma olacak ama bütün kontrolleri kontrol kalemi ile yap elinde yoksa da kontrol kalemine sahip olan bir tornavida en fazla 10₺ dir daha da ucuza bulursun büyük ihtimal)Arkadaşlar klavyeye kasaya vs dokununca elektrik çarpıyor bunu nasıl düzeltebiliriz ne yapmalıyım
internetten psu da biriken statik akımı boşlatmaya yarıyan 2 3 taktik var onları dene olmazsa psu yu sök aynı prizde kasa dışında şarteli açık dene hala akım varsa evinde toprak hattına sahip bir prize takıp kullan %98 geçecektir toprak hattı sağlamsa eğer evinde toprak hattı yoksa (imkanı yok bizim ev 40 yıllık bizim bile bazı prizlerde toprak hattı var) veya hatta takılı iken de hala kaçak varsa psu yu emekli etme vaktinm gelmiştir benim eski psu'mda da aynı sorun vardı en son ekran kartında kondansatör alev alınca(güç girişinin yanındaki smd kondansatör) güvenemedim ve imzamdaki psu yu aldım. Sen zaten sistemini yenilemeyeckmiydin zamana yayarak bence alacağın parçalardan birini ertele ve psu al elinde olan idarelik PC yi güvene al en azından ve zaten yeni sistemde yeni psu kullanacaksınfır büyük ihtimal.