Neler Yeni

pc açıkken elektrik gitti

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Batuhan Çankaya
Arkadaşlar steam'den oyun indirirken elektrikler kesildi. bunun sisteme bir zararı olur mu? psu modelim fsp hyper 650W 80+ pro. akım korumalı prizim yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,921
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
büyük ihtimal olmaz psu iyi. ama akım korumalı priz ile garantiye alın olabilme ihtimali var.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Arkadaşlar steam'den oyun indirirken elektrikler kesildi. bunun sisteme bir zararı olur mu? psu modelim fsp hyper 650W 80+ pro. akım korumalı prizim yok.
Olmaz ama yine de bir akım korumalı priz alın işinizi daha fazla garantiye alın ne olur ne olmaz bu arada elektrik kesintisi yüzünden doğan zararları karşılamak zorunda olduklarını biliyorum çünkü bir esnaftan duymuştum

Basrii

80+ Bronze
Olmaz ama yine de bir akım korumalı priz alın işinizi daha fazla garantiye alın ne olur ne olmaz bu arada elektrik kesintisi yüzünden doğan zararları karşılamak zorunda olduklarını biliyorum çünkü bir esnaftan duymuştum
örnek veriyorum elektrik kesildi ve cihaz bozuldu. Elektrik idaresini cihazın bozulmasının sebebinin onlar olduğuna nasıl ikna ediceksin. Bunu kanıtlayamazsın. İdare planlı enerji kesintisi yapıldı der ve üzerinden sorumluluğu atar.

Bisolmaz ben PC çalışırken fişi cekiyorum hâlâ çalışıyor 10 yıllık PSU var iken de 4 aylık PSU varken de 3-4 PSU değiştirdim elektrik gitti o oldu bu oldu hiç bir problem yok takir takir çalışıyor bana kalırsa C4 dedikleri muhabbet de karalama markasıdır bir ürünün normal fiyatlandırması 500-600 iken sen 1400-1500 TL verirsen o ürün iyi olmuyor (bana göre .d)

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
örnek veriyorum elektrik kesildi ve cihaz bozuldu. Elektrik idaresini cihazın bozulmasının sebebinin onlar olduğuna nasıl ikna ediceksin. Bunu kanıtlayamazsın. İdare planlı enerji kesintisi yapıldı der ve üzerinden sorumluluğu atar.
ZARARLARIN TAZMİNİ İSTENEBİLİR
Bu kesintiden zarar gören abonelerin zararlarının tazmin hakkına sahip olduklarını ileri süren Ağaoğlu, “Mevzuata göre dağıtım şirketleri kesintiler konusunda abonelerini 48 saat önceden bilgilendirmekle yükümlüdürler.

yusuftheayay

80+ Bronze
Elektrik gidince bir sıkıntı olmaz, gelirken dengesiz ve yüksek voltaj olduğu için sıkıntı olabilir elektrik gelene kadar fişi çekin.

Basrii

80+ Bronze
ZARARLARIN TAZMİNİ İSTENEBİLİR
Bu kesintiden zarar gören abonelerin zararlarının tazmin hakkına sahip olduklarını ileri süren Ağaoğlu, “Mevzuata göre dağıtım şirketleri kesintiler konusunda abonelerini 48 saat önceden bilgilendirmekle yükümlüdürler.

Hiç duymadım kimsenin zararının karşılandığını, genelde yanlış bağlantıda bu tarz zararın karşılanma olayı geçerli..

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
Fsp hydro kullanıyorum, geçen peş peşe 3 defa elektrik gidip geldi hiçbir şey olmadı. Kaliteli PSU için akım korumalı prize gerek yok bence

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Bir şey olmaz, en fazla o sırada veri aktarımı yapıyorsan veri kaybı yaşarsın

The Semih

80+ Gold
Hiç duymadım kimsenin zararının karşılandığını, genelde yanlış bağlantıda bu tarz zararın karşılanma olayı geçerli..
Ani akımdan eşyaların bozulduğunu anlıyor elektrikçiler dava edebiliyorsun, ama bunun için elektrik kesintisinin haberini vermemiş olmaları lazım eğer daha önceden saat felan belirttilerse onlar haklı çıkar. ABD de elektrik şirketinin uygulaması varmış günü günüe kaç W tükettiğin vs gösteriyor elektrikler kesilcekse bildirim geliyor türkiyede böyle bir sistem niye yok yada varmı ben bilmiyom.

SerhatCC

80+ Bronze
bu kadar dert etmene gerek yok dostum çünkü akım korumalı prizin olmasa bile günümüzde çoğu kaliteli psu akım ve gerilim korumalı zaten. bazen akımda ve gerilimde dalgalanmalar oluyor şebekede ve bunları sana çok hissettirmiyor.

Bende 80+ gold 750w psu var. bazen yanlışlıkla üçlünün anahtarını kapatıyorum ayağımla, kasa da kapanıyor haliyle ve sonra kasayı açınca görüntü gelmiyor. Bunun için bir metodum var. bilgisayardan güç kesiyorum ve açma tuşuna basılı tutuyorum 3 4 saniye ( bu esnada kondansatörlerde biriken elektrik boşalıyor). sonra güce bağlayıp çalıştırıyorum ve sorun çözülüyor

imasa32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Sami Kökmen
Ani akımdan eşyaların bozulduğunu anlıyor elektrikçiler dava edebiliyorsun, ama bunun için elektrik kesintisinin haberini vermemiş olmaları lazım eğer daha önceden saat felan belirttilerse onlar haklı çıkar. ABD de elektrik şirketinin uygulaması varmış günü günüe kaç W tükettiğin vs gösteriyor elektrikler kesilcekse bildirim geliyor türkiyede böyle bir sistem niye yok yada varmı ben bilmiyom.
Bizim burada çok gider elektrikler ve geçende yine gitti haber verdiler dediler ki sabah 10 ile akşam 5e kadar kesik olacak. Sonrasında bir baktık elektrikleri akşam 6da kestiler gece 12 gibi falan geldi. Şimdi bunlara sövme de ne yap. Çoğunlukla habersiz gidiyor hiç belli olmuyor. PC'yi alalı 2 sene oldu 20 defa kesin gitmiştir pc açıkken şükür bir sıkıntı yok xpg pylon ve akım korumalı priz var bakalım ne kadar dayanacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,797
Üyeler
164,731
Son üye
faruking
Top Bottom