Neler Yeni

Pc açıldığında GPU kullanımı 100 e çıkıyor

CkrBurhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
burhan mert çakır
Çok garip bir sorunum var. 1 ay kadar önce rx 7700xt sapphire ekran kartı aldım. ilk 2 hafta sorunsuz çalıştı sonra garip bir şekilde oyunlar kasmaya başladı. 90 fps aldığım horizon forbidden west oyunu bir anda 20 30 fps ye düştü. Ayrıca masa üstünde bile ekran kartı fanları dönmeye başladı ve sıcaklığı 60 lara çıkıyor. normalde boşta sistem gpu sıcaklığı 40 filan olur fanlarda dururdu ama artık durmadan çalışıyor. gariptir masa üstünde 4gb bellek kullanıyor karttan. Bilgisayar garip davranmaya başladı. Bazen harflere 2 kere basıyor veya basmıyor. mouse ile aşşa kaydırıyorum ama yukarı çıkıyor anlık 20 30 sn de bir ekran 1 2 sn takılı kalıyor

Sistemim

Ryzen 5600x
16 RAM
B550 msi anakart

Hrizon.png

Eski kartım rx 480 taktım onda sorun olmadı.
sonraki gün Kart sorunlu diye garantiye verdim değişim yaptılar ama sonuç yine aynı. Güç kaynağı sorunludur diye 750w gold power ile değiştim. bir şey değişmedi. 4 kez format atıldı sonuç yok.

şuanki masa üstündeki kart istatistikleri böyle görüyorsunuz 64 derece sıcaklığı ben oyunda alıyorum normalde. her pc açışımda böyle oluyor. oyunlar oynanmaz hale geldi. nintendoDS oyunu bile kasıyor

masa ussstu2.png

Amd driverı/ windows bilmem ne ararsanız hepsi güncel. amd driver progrramı normalde pc ile birlikte açılırdı ama artık kendim açmam gerekiyor.

Driver menüsünden hangi biri farketmez tıklarsam ekran gidiyor ve ekran kartı zaman aşımı hatası veriyor
Ekran görüntüsü 2024-07-07 092625.png

Hatadan sonra gariptir istatistikler bu hale geliyor. W değeri ve sıcaklık düşüyor. ama fanlar halen daha çalışıyor. gariplik var halen daha
masa üstü.png

Artık inanın napcam bilmiyorum. Mecbur yazmak zorunda kaldım. biliyorum kimse anlam veremicek ama muhtaç olarak yazdım. Sanırım yeni pc almak zorunda kalcam. 2 sene oldu sistemi alalı. niye böyle anlamadım.

atiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Burhan
Oyunlarda %100 kullanılması ekran kartı düzgün çalışıyor anlamına gelir eğer oyun oynamadan %100 çalışıyorsa eğer indirdigin herhangi bir şey de virüs olabilir genellikle maden kasma virüsü olur

CkrBurhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
burhan mert çakır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Format atıldı halen daha böyle

Top Bottom