Pc aliminda kararsizlik: yardim lazim

ErEnyldrm

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
14000
arkadaslar ben 2 hafta sonrasina pc alicam butcem 14000tl kendim farkli farkli pcler dizip dizip bozuyorum olmadigini dusunerek lutfen siz yardim edin halledelim

Son düzenleme:
boyle bi sistem kurdum sen son birtek ekran karti ve kasa,psu tarafi ikinci el onun disi sıfır
1000018138.webp

arkadaslar ben 2 hafta sonrasina pc alicam butcem 12500tlkendim farkli farkli pcler dizip dizip bozuyorum olmadigini dusunerek lutfen siz yardim edin halledelim
İkinci el sistem toplayabilirsiniz anca bu paraya isterseniz toplayalım kafa karışıklığınızda gitmiş olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
boyle bi sistem kurdum sen son birtek ekran karti ve kasa,psu tarafi ikinci el onun disi sıfır
Alıntıyı görüntüle
12500 civari oluyo yine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ya aslında parcalar bulunuyorda uyumluluk felan gibi seyler aklimi karistiriyor

İkinci el sistem toplayabilirsiniz anca bu paraya isterseniz toplayalım kafa karışıklığınızda gitmiş olur.
bi kontrol edersen attigim fotografi nasil olmus uyumluluk olmusmu bilmiyorum

Alıntıyı görüntüle
Güzel bi sıkıntısı yok ama psuyu ikinci el alma sıfır al anakartı B450 yerine A520 alabilirsin, SSD den kısıp ekran kartına verip daha iyi bir kart alabilirsin hatta kasa almayıp uzay montajda kullanılabilir bu bütçede.

https://shbd.io/s/WVZYFHKk kasayi ve psu yu boyle halletmeyi dusunuyordum anakartlara bir goz atayim ssd den kisma olayi sanki biraz olmaz gibi illa yer lazim olucak uzay montaj dusundum ama bazi nedenlerden dolayi reddetdim soyliyeceklerim bu

Güzel bi sıkıntısı yok ama psuyu ikinci el alma sıfır al anakartı B450 yerine A520 alabilirsin, SSD den kısıp ekran kartına verip daha iyi bir kart alabilirsin hatta kasa almayıp uzay montajda kullanılabilir bu bütçede.
anakartlar arasinda su anda 100 tl fark var

Alıntıyı görüntüle
5500 işlemci stok fan yetmiyor haberiniz olsun 80 derecelerde dolanıyor ve voltaj kısıyor bende sıvı soğutma aldım 1.5 ay önce macun değişsemde 80 derecenin altında uv siz inmiyordu işlemci csde fps drop yiyordum voltaj kıstığı için

https://shbd.io/s/WVZYFHKk kasayi ve psu yu boyle halletmeyi dusunuyordum anakartlara bir goz atayim ssd den kisma olayi sanki biraz olmaz gibi illa yer lazim olucak uzay montaj dusundum ama bazi nedenlerden dolayi reddetdim soyliyeceklerim bu

anakartlar arasinda su anda 100 tl fark var
bu arada pm attım sistem satıyorum bende toplu şekilde

5 bine arc a750
12100f
600w PSU kasa
H610m
16 gb ram
10 civarına toplarsın. İnteli ucuz diye yazdım. Fırsat bulursan amd 5500 ve üzeri o daha iyi olur
İslemci kargo dahil 1200 1300 bulunur stok fanli belki 1400 isterler
H610 anakart 2bin sıfır 2el de bu fiyatta 😀
16gb ram ise 900-1000 arası kargolu diyelim
Kasa da 1k sıfır alsa kuponla vb
PSU da en ölü 500tl başlıyor ben sıfır ayarında olanlar baz alip kargolu 1k diyelim
11.5k yaklaşıyor 10k zor yani
Ayrıca 5500den 12100f daha iyi
Tek çekirdek performans olarak hemde gen4 destekliyor
5500 gen3 6cekirdek olmasına rağmen 12100f r5 3600 performans veriyor
Hem ddr5 hem ddr4 destegi de Bonus
AMD a320 a520 b450 anakartlar yine pciex16 slot yine gen3 destekliyor yanlış hatırlamıyorsam da yine işlemci veriyolu gen3 AMD b550 hariç diğer anakartlar

Edit ssd unuttuk onu da sıfır 900tl 500gb bulsa 12.5 yaklaştı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,437
Üyeler
184,627
Son üye
moltisanti.
Geri