Neler Yeni

PC almanın lüks olduğu bir zamandaki sessiz isyanım..

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
Arkadaşlar içimi buraya dökmek istiyorum. Başka kime anlatsam bilemedim. 24 yaşındayım üniversite 3.sınıftayım. Şu zamana kadar adam akıllı oyuncu bilgisayarım olmadı. 7-8 senedir hayalini kurdum hep bir oyuncu bilgisayarım olsun diye ama durumlarımız olmadığı için fifa 08 den başka oyun oynayamadım.

Arkadaşlar bu nereye kadar gidecek? Dolar, euro almış başını gidiyor. 1 hafta sonrasına plan yapsan tüm PC bileşenleri 100-200 TL zamlanıyor. 2.5 aydır parayı denk getirip sistem toplamaya çalıştım. 2.5 ayda ki zamları görseniz sanki araba alıyoruz gibi zamlanıyor. Tabi bunların sebebi ekonomi kötü olduğundan, biliyorum elbet ama ben de artık gençliğimin sonbaharlarını yaşayan birisiyim. Şu zamanlar oyun oynayamıyacaksam ne zaman oynayım?

2 ay önce bir sistem beğenmiştim. Bu sistem için bütçemi denkleştiriyordum. Sistem fiyatı 5500 TL iken şuan ki fiyatı oldu 7200 TL civarı... Heves meves kalmadı. Yok ben öğrenci halimle çalışır alırım. 2-3 ay neyse. Ama ona da adam akıllı bir pc etmiyor ki. alt-orta sekmen bir bilgisayar alıyorsun, vallahi o kadar çalışan bir insan da gidip tüm parasını bilgisayara yatırmaz. Hele durumları iyi değilse. Avrupadaki gençler 2 haftalık maaşıyla diziği sistemi biz 3 ayda diziyoruz. Ben ona yanıyorum.

Yahu ben daha kime ne anlatayım derdimi, kim dinler bizi? Gençliğimizin sonbaharlarını yaşıyorken daha bir tane oyun yüzü görememek mi? Belki diyeceksiniz seninki de dert mi diye. Yahu daha büyük dertlerde var ama insan o dertlerden biraz uzaklaşmak için kafasını dağıtacağı eğlence ıvır zıvırların zilyon lira olduğunu görünce, üstüne bir dert daha biniyor. Eee ne yapalım biz şimdi kardeşlerim?

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Arkadaşlar içimi buraya dökmek istiyorum. Başka kime anlatsam bilemedim. 24 yaşındayım üniversite 3.sınıftayım. Şu zamana kadar adam akıllı oyuncu bilgisayarım olmadı. 7-8 senedir hayalini kurdum hep bir oyuncu bilgisayarım olsun diye ama durumlarımız olmadığı için fifa 08 den başka oyun oynayamadım.

Arkadaşlar bu nereye kadar gidecek? Dolar, euro almış başını gidiyor. 1 hafta sonrasına plan yapsan tüm PC bileşenleri 100-200 TL zamlanıyor. 2.5 aydır parayı denk getirip sistem toplamaya çalıştım. 2.5 ayda ki zamları görseniz sanki araba alıyoruz gibi zamlanıyor. Tabi bunların sebebi ekonomi kötü olduğundan, biliyorum elbet ama ben de artık gençliğimin sonbaharlarını yaşayan birisiyim. Şu zamanlar oyun oynayamıyacaksam ne zaman oynayım?

2 ay önce bir sistem beğenmiştim. Bu sistem için bütçemi denkleştiriyordum. Sistem fiyatı 5500 TL iken şuan ki fiyatı oldu 7200 TL civarı... Heves meves kalmadı. Yok ben öğrenci halimle çalışır alırım. 2-3 ay neyse. Ama ona da adam akıllı bir PC etmiyor ki. alt-orta sekmen bir bilgisayar alıyorsun, vallahi o kadar çalışan bir insan da gidip tüm parasını bilgisayara yatırmaz. Hele durumları iyi değilse. Avrupadaki gençler 2 haftalık maaşıyla diziği sistemi biz 3 ayda diziyoruz. Ben ona yanıyorum.

Yahu ben daha kime ne anlatayım derdimi, kim dinler bizi? Gençliğimizin sonbaharlarını yaşıyorken daha bir tane oyun yüzü görememek mi? Belki diyeceksiniz seninki de dert mi diye. Yahu daha büyük dertlerde var ama insan o dertlerden biraz uzaklaşmak için kafasını dağıtacağı eğlence ıvır zıvırların zilyon lira olduğunu görünce, üstüne bir dert daha biniyor. Eee ne yapalım biz şimdi kardeşlerim?
hocam o kadar haklısın ki,hepimiz aynı durumdayız ne yazık ki :(

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,808
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Konsollar Olmuş 8000 9000TL
Ortalama Laptop Olmuş 5000 6000TL
1 Konsol oyunu da Olmuş 600TL
Artık Bu fiyatlar harbiden uçtu,birisi dur demesi lazım ama fayda da olmuyor

Asag

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,862
İsim
Asag
Yapacak bir şey yok ama toplama konusunda yardım istersen çoğumuz yardımcı oluruz.

Quasi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Quasi

2 ay önce bir sistem beğenmiştim. Bu sistem için bütçemi denkleştiriyordum. Sistem fiyatı 5500 TL iken şuan ki fiyatı oldu 7200 TL civarı... Heves meves kalmadı. Yok ben öğrenci halimle çalışır alırım. 2-3 ay neyse. Ama ona da adam akıllı bir PC etmiyor ki. alt-orta sekmen bir bilgisayar alıyorsun, vallahi o kadar çalışan bir insan da gidip tüm parasını bilgisayara yatırmaz. Hele durumları iyi değilse. Avrupadaki gençler 2 haftalık maaşıyla diziği sistemi biz 3 ayda diziyoruz. Ben ona yanıyorum.

Hocam aynı şeyi ben yaşıyorum ben anlatıyorum durumumu kimse dinlemiyor.. Durumumuz var Allah'a şükür ancak bir hata yaptım 9500Tl ile kazık bir laptop aldım ve şu an beni mağdur bıraktı..( O zaman acemiydim )
Üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım ne desem ailemi bir sistem için ikna edemedim
Hep oyunlarda kötü performans aldım.. Sinirlerim bozuldu.. Verdiğimiz onca paraya yazık...
İşlemcim 97 derece oluyordu..
Oyunlarda ekran tazeleme hızımın yanına bile yaklaşamıyordum. (120hz - en dip ayarlar)
Ben de üzüntülüyüm hocam ben de...

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konsollar Olmuş 8000 9000TL
Ortalama Laptop Olmuş 5000 6000TL
1 Konsol oyunu da Olmuş 600TL
Artık Bu fiyatlar harbiden uçtu,birisi dur demesi lazım ama fayda da olmuyor
Hocam birilerinin dur demesi lazım buna. Bir bakıyoruz alan alıyor sistemini taksitli, peşin, birikim neyse. Daha kötü günleri görmemek adına birileri bir şeyler yapmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapacak bir şey yok ama toplama konusunda yardım istersen çoğumuz yardımcı oluruz.
Hocam onu biliyorum eyvallah da. Bütçeyi sabit tutuyoruz 6000 TL 1660 super alabiliyorken zaman geçtikçe artık o 1650 ye düşüyor, rx 5500ye düşüyor, işlemci bir alta düşüyor. Ona üzülüyorum.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam aynı şeyi ben yaşıyorum ben anlatıyorum durumumu kimse dinlemiyor.. Durumumuz var Allah'a şükür ancak bir hata yaptım 9500Tl ile kazık bir laptop aldım ve şu an beni mağdur bıraktı..( O zaman acemiydim )
Üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım ne desem ailemi bir sistem için ikna edemedim
Hep oyunlarda kötü performans aldım.. Sinirlerim bozuldu.. Verdiğimiz onca paraya yazık...
İşlemcim 97 derece oluyordu..
Oyunlarda ekran tazeleme hızımın yanına bile yaklaşamıyordum. (120hz - en dip ayarlar)
Ben de üzüntülüyüm hocam ben de...
Aynen öyle hocam. Dişini tırnağına katıyorsun onca parayı, bir şekilde bulunur alınır o bilgisayarlar ama hak etmiyor işte. Gider çalışırsın 3-4 ay ama bi bakarsın dediğiniz gibi bozulur. Moraller gider parasını hak etmez. Rezillik üstüne rezillik. Geçmiş olsun hocam inşallah halledersin.

Quasi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Quasi
Aynen öyle hocam. Dişini tırnağına katıyorsun onca parayı, bir şekilde bulunur alınır o bilgisayarlar ama hak etmiyor işte. Gider çalışırsın 3-4 ay ama bi bakarsın dediğiniz gibi bozulur. Moraller gider parasını hak etmez. Rezillik üstüne rezillik. Geçmiş olsun hocam inşallah halledersin.
Teşekkürler hocam hallolur inşallah

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
Sorsak ekonomi çok iyi, sorsak ülke çok iyi durumda, sorsak Avrupa ülkelerinden öndeyiz, sorsak millet istediğini alıyor.

Bu kadar vergi, dolar kuru vs. derken batıyoruz.
Hocam değil işte. Bunlar daha iyi günler. Alt sınıftaki asgari ücretli insanlar almakta artık çok zorlanıyor. orta sınıflı insanlar hallederiz diyip takılıyor. Onlara da sıra gelcek sonra bir üstüne. Milletin o zaman aklı başına gelecek. Kaç tane genç altı üstü dandik bir bilgisayarla oyun oynamak isteyip oynayamıyor. O genç artık daha napsın? Kendini dertlere boğar durur.

T.P.G.

80+ Titanium
Hocam değil işte. Bunlar daha iyi günler. Alt sınıftaki asgari ücretli insanlar almakta artık çok zorlanıyor. orta sınıflı insanlar hallederiz diyip takılıyor. Onlara da sıra gelcek sonra bir üstüne. Milletin o zaman aklı başına gelecek. Kaç tane genç altı üstü dandik bir bilgisayarla oyun oynamak isteyip oynayamıyor. O genç artık daha napsın? Kendini dertlere boğar durur.
Yönetime anlat bunları, yeni çıkacak şeye hemen basıyorlar v

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
Yönetime anlat bunları, yeni çıkacak şeye hemen basıyorlar v
Yönetime açım eve ekmek götüremiyorum diyen bir insana; inanmayıp çay iç diyen bir şey. Bize sıra mı gelir? Hep beraber ses getirmemiz şart.

T.P.G.

80+ Titanium
Yönetime açım eve ekmek götüremiyorum diyen bir insana; inanmayıp çay iç diyen bir şey. Bize sıra mı gelir? Hep beraber ses getirmemiz şart.
Ben yurt dışına gideceğim kafaya koydum Almanca öğrenmeye başladım dil okulunda. Tanıdığım da var, eğer burs kazanabilirsem Üniyi Almanya'da okurum eğer kazanamazsam üniden sonra denerim.

Top Bottom