CanTurannn
80+
- Reaksiyon skoru
- 6
- Konu Sahibi Konu Sahibi
ram da yapmadımPardon RAM yazacaktım. Uykulu kafayla işlemci yazmışım .
ekran kartı da işlemci de
ram da yapmadımPardon RAM yazacaktım. Uykulu kafayla işlemci yazmışım .
Ramleri tek tek dener misin ?RAM da yapmadım
ekran kartı da işlemci de
Ekran kartını teste soktum önceki soktuğumda da şimdiki soktuğumdada 4dakika 2 saniye sonra kapandı bilgisayarRamleri tek tek dener misin ?
2 kere yaptım ikisindede 4 dakika 2 saniye sonra kapandı bilgisayar ekran kartı testindeykenİşlemci ve ekran kartı için min 1er saat. RAM için memtest bitene kadar 40 45dk sürüyor zaten. Depolama için crystaldiskmark en yüksek depolama ve tekrara ayarlayarak.
ekran kartının core clock unu düşürüp yaptım testi 1 saat boyunca hiç kapanmadı sonra ben testi kapadımDiğer bileşenleri de denedin mi ? Eğer denediysen ve diğer bileşenlerde bir sıkıntı olmadıysa ekran kartını servisine gönder.
O zaman diğer parçalarda bir sıkıntı yok demektir. Ama hala psu'da olan bir arıza yüzünden sisteme yeterli güç gitmeme ihtimali mevcut. Şuan elimizde şüpheli 2 bileşen kaldı. Yüksek ihtimalle ekran kartınızda bir arıza var. Ama PSU ihtimali de göz ardı edilmemeli bence. İleride daha büyük problemlerle karşılaşma ihtimali biz var o yüzden bu şekilde kullanmamanızı tavsiye ederim. Öncelikle ekran kartınızı ,sorun devam ederse psu'nuzu servisine veya güvendiğiniz bir tamirciye göstermeniz yaranınıza olacaktır.ekran kartının core clock unu düşürüp yaptım testi 1 saat boyunca hiç kapanmadı sonra ben testi kapadım
Ben sistemi iki yıl önce ikinci el olarak almıştım servisini nerden bulucam ki psu nun vatandan alınma vatana mı götüreyim .O zaman diğer parçalarda bir sıkıntı yok demektir. Ama hala PSU'da olan bir arıza yüzünden sisteme yeterli güç gitmeme ihtimali mevcut. Şuan elimizde şüpheli 2 bileşen kaldı. Yüksek ihtimalle ekran kartınızda bir arıza var. Ama PSU ihtimali de göz ardı edilmemeli bence. İleride daha büyük problemlerle karşılaşma ihtimali biz var o yüzden bu şekilde kullanmamanızı tavsiye ederim. Öncelikle ekran kartınızı ,sorun devam ederse PSU'nuzu servisine veya güvendiğiniz bir tamirciye göstermeniz yaranınıza olacaktır.
Faturaları varsa vatana götürebilirsiniz. Faturası yoksa yardımcı olacaklarını sanmıyorum ama ihtimal dahilinde (seri no vs teyit edebilirler vatandan alındığını)Ben sistemi iki yıl önce ikinci el olarak almıştım servisini nerden bulucam ki PSU nun vatandan alınma vatana mı götüreyim .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Garantileri bitmiş durumda yani
DeniyeyimFaturaları varsa vatana götürebilirsiniz. Faturası yoksa yardımcı olacaklarını sanmıyorum ama ihtimal dahilinde (seri no vs teyit edebilirler vatandan alındığını)
2. El olarak aldıysan şöyle bir ihtimal de var , ilk sahibi ekran kartına OC yapmış ve sen de 2 seneden beri farkında olmadan OC ile kullanmış olabilirsin. Ekran kartının resmi sitesindeki saat hızlarını vs kontrol edip kendi ekran kartını da o şekilde ayarlayarak kullanmayı dener misin ?