Çözüldü✓ PC bazen geç açılıyor

sinan1261

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhaba PC normalde 10 15 saniyede açılıyor ama geçen gün açılması 1 dakika civarı sürdü bu sırada anakartta sarı ve kırmızı ışık yanıyordu. Bugün de aynısını yaşadım açılması yaklaşık 1 dakika sürdü. Açıldıktan sonra tekrar kapatıp açtığımda normal sürede açıldı. Bu endişelenmem gereken bir şey mi?

Sistem AM5 mi? Bende de bazen aynı şekilde açılması 1-2dk sürebiliyor, araştırdığım kadarıyla am5 anakartların bios ve ram kontrolleri ile alakalı bir sorun henüz kesin bir çözüm yok, anakartınızın en son bios sürümünü kurmayı deneyebilirsiniz.

Sistem AM5 mi? Bende de bazen aynı şekilde açılması 1-2dk sürebiliyor, araştırdığım kadarıyla am5 anakartların bios ve ram kontrolleri ile alakalı bir sorun henüz kesin bir çözüm yok, anakartınızın en son bios sürümünü kurmayı deneyebilirsiniz.
Evet AM5 teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ben de bir şey oldu zannetmiştim.

Belirtildiği gibi bios güncellemesi yapabilirsiniz. Ramlari expo profilde kullanıyorsanız da bu sorun oluşuyor.

Belirtildiği gibi bios güncellemesi yapabilirsiniz. Ramlari expo profilde kullanıyorsanız da bu sorun oluşuyor.
Evet xmp açık kullanıyorum. Şimdi baktım yeni bir bios update var bunu yaparsam belki düzelir.

Ekler

• Screenshot_20240701_192222_Chrome.jpg
    Screenshot_20240701_192222_Chrome.jpg
    216.6 KB · Hit: 42
Evet xmp açık kullanıyorum. Şimdi baktım yeni bir bios update var bunu yaparsam belki düzelir.
“AM5 sistemlerde açılışı hızlandıracak en önemli ayar, Memory Context Restore ayarı. Bu ayar, her açılışta DDR5 belleklerin stabil çalışması için yapılan eğitim (training) sürecini devre dışı bırakır. Bu sayede sistem daha hızlı açılır.”

Memory Context Restore : Enabled seçin

“AM5 sistemlerde açılışı hızlandıracak en önemli ayar, Memory Context Restore ayarı. Bu ayar, her açılışta DDR5 belleklerin stabil çalışması için yapılan eğitim (training) sürecini devre dışı bırakır. Bu sayede sistem daha hızlı açılır.”

Memory Context Restore : Enabled seçin
Bu ayar zaten açık dediğim gibi uzun süre sürme olayı 5 6 açılışta bir oluyor.

5dk once aynısnı yaşadım monitor gelmıyor 1-2dk bekletıyor oyle acıyor ama her zaman olmuyor sorun degil am5 yenı bır teknoloji ram hızları cok yuksek sistemi hazırlaması 5sn suremez ddr4 gibi elbette ki ilerde düzeltirler bios update ile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,777
Üyeler
198,191
Son üye
ahmetefeyildirim.y@gmail.
Geri